Inpakken voor onze verre reis voor 3 maanden naar Suriname

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 maart 2023 by Barbara

Op het moment dat we onze reis hebben geboekt naar Suriname, bekruipt mij het gevoel van een lichte hysterie en onmacht. Want hoe ga ik voor 5 mensen inpakken die 3 maanden op reis gaan naar een warme en tropische bestemming? Help, dit heb ik nog niet eerder gedaan. Hoe ga ik dit aanpakken? Inpakken voor onze verre reis?

Inpakken verre reis mamameteenblog.nl

Backpacken door Thailand

Alweer een jaar of 6 geleden zijn we met onze twee oudsten een maand gaan backpacken door Thailand. Met maar 2 rugzakken, wel hele grote hoor, en een peuter en een dreumes aan de hand. Wanneer ik dat ding op mijn rug had, dan zag je eigenlijk alleen nog maar een rugzak. Hahaha! De reis was natuurlijk fantastisch! Een aanrader, het maakt je lekker basic, tenminste zo heb ik het ervaren. En ja, ik had toch veel te veel mee! Man wat heb ik een spullen meegesleept!

Voor ons allen een shampoo, ieder een eigen douchegel, een borstel voor mijzelf en 1 voor de meiden, te veel t-shirts en schoenen, te veel schoenen! Het punt is dat het zo warm is dat je vaak hetzelfde aantrekt en dat afwisselde met een favoriet ander setje. In de avond deed ik setje 1 in de was en de ochtend was alles weer droog. En wanneer we iets echt nodig hadden, dan verkochten ze het daar ook. Over dat laatste was ik nog wel het meest verbaasd. De pampers en Nutrilon vliegen om je oren in de Aziatische supermarkten. Er was niets wat we te kort zijn gekomen die reis, eerder dat we overvloed hadden.

Inpakken voor een verre reis

Maar nu met 5 mensen voor 3 maanden, maakte me toch weer zenuwachtig. Ik probeerde mij gerust te stellen met de gedachten dat we per persoon 30 kilo mogen meenemen. Dat zou toch echt ruim voldoende moeten zijn, nietwaar? Met elk een flinke koffer kon ik me dan rustig uitleven op 3 maanden inpak plezier!

In de praktijk is 5 x 30 kilo bagage hartstikke veel, en dat is helemaal niet handig om die maanden door Suriname te slepen. Al die bagage past niet eens in onze auto richting Schiphol. Slik. Een nieuwe aanpakstrategie zal toegepast moeten worden met flink wat downsizen.

Ik besluit per gelegenheid in te gaan pakken. Denk aan zwemgelegenheid (zwembad), een geklede gelegenheid (bv uit eten), avontuurlijke gelegenheden (door de jungle trekken), slapen, douchen en de normale dagelijkse dingen.

Schoenen voor elke gelegenheid

Voor elke gelegenheid legde ik een of twee setjes neer en dit vulde ik uiteindelijk aan met schoenen. De juiste schoenen voor elke gelegenheid vinden is best een uitdaging. Dus ook hier paste ik de gelegenheidsmethode toe. Schoenen om te reizen, slippers en schoenen voor een geklede gelegenheid. Zelf voeg ik nog wat makkelijke damesschoenen toe.

Online zijn zoveel inpaklijstjes te vinden, en hoewel ik daar best tips heb uitgehaald, zijn het niet mijn lijstjes.

Het voordeel van deze manier van inpakken is dat ik niet hoef in te pakken voor 3 maanden, maar voor verschillende gelegenheden. Daarnaast blijft je toilettas en EHBO-tasje hetzelfde. Of je nu 2 weken op vakantie gaat of 3 maanden het resultaat blijkt hetzelfde te zijn met deze manier van inpakken. Natuurlijk heb ik wel wat uitzonderingen gemaakt; en hier en daar wat extra’s toegestopt. Zeker voor de jongste, want je weet maar nooit.

Dat kon ik toch niet laten, maar ik ben wel echt benieuwd of en wat we dit keer als teveel hebben mogen inpakken.

Onze hoeveelheid bagage voor Suriname

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoeveel bagage we uiteindelijk hebben meegenomen naar Suriname. We hebben 80 kg ingepakt, verdeeld over twee koffers en 2 rugzakken(ja, daar zijn die krengen weer); wat neerkomt op iets meer dan 15 kg per persoon en 70 kilo onder de toegestane hoeveelheid. Best aardig gedaan, nietwaar? Wel moet ik daarbij melden dat de 10 kg aan schoolboeken die we meekregen daarbij opgeteld zijn. Tja, die boeken, we zijn er blij mee, hoor, want zo houden ze de leerstof in Nederland goed bij. Maar het is best veel wat ze behandelen op school in 3 maanden. En daarbij gaan ze hier ook gewoon naar school, dus. Maar dat is een ander verhaal.

We zijn ondertussen nu een week in Suriname. En ik heb nog niets gemist. Waar ik blij mee ben is dat de bagage nu behapbaar is. Tenslotte pakken we ook hier enkele keren uit en weer in. Dus zo houd ik het wel lekker overzichtelijk. En de ervaring leert dat je toch altijd met meer thuiskomt dan dat je weggaat, nietwaar.

O ja, en ik heb natuurlijk alleen voor de kinderen en mijzelf hoeven inpakken, meneer B is tenslotte een zelfstandige volwassenen die dat heel goed zelf kan. Haha, dat je dat even weet.

Mijn inpaktips voor een verre reis

Of ik nog tips heb voor jullie heb? Die luierdoeken blijven handig tot ver in de puberteit. #grijns Ideaal als zonnewering in de auto, of bij het inpakken van breekbare dingen (meestal souvenirs op de terugweg), maar ook als tafellaken bij een vies tafeltje, of als zonnebescherming op je hoofd, je ziet je kunt er niet genoeg meenemen.

Verder is het ook prettig om een goede powerbank mee te nemen om je smartphone of tablet mee op te laden. We hebben een powerbank waar je minimaal 2 stuks elektronica mee kunt opladen. Ook kun je op deze lader zien hoeveel power hij nog heeft door alleen maar de powerbank even te schudden en de lampjes te zien branden en zo weet hoeveel kracht de batterij nog heeft Zo handig. Hier hebben we al heel veel plezier van gehad! Een echte aanrader!

Verder een aparte EHBO-toilettas, met alle basic medicijnen. Denk aan paracetamol, muggen-werendmiddel, middel bij allergie, brandwondenzalf, pleisters, (teken-)pincet, luizenkam( echt heel handig) en nog veel meer!

Misschien dat ik hier nog een apart artikel over maak wat ik in mijn EHBO-tasje meeneem op reis. Laat maar weten of je daar nog info over wilt.

Verder houden we je op de hoogte 🙂

Veel liefs uit Suriname

Dit bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Lees ook:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie