Het voordeel van een goede en goedkope autoverzekering | persoonlijk verhaal

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 augustus 2022 by Barbara

Met samengeperste lippen probeer ik een druppeltje secondelijm op de as van het wieltje te plakken van het speelgoedautootje van zoonlief. Het is een heel ernstig ongeluk geweest, weet hij mij nog te vertellen. Er is 1 auto echt helemaal kapot, maar dit autootje kan misschien nog gerepareerd worden. Ik heb met het autootje te doen. Tijd voor een goedkope autoverzekering voor dit autootje is niet aan de orde, maar de secondelijm is natuurlijk ook maar een druppel op een gloeiende plaat. Na de reparatie moet hij weer volop aan de bak en dat gaat er niet zacht aan toe. Van gevaarlijke jumps over de bank tot keiharde crashes op de tegelvloer in de keuken. Nee, speelgoedautootje zijn is geen geliefd beroep hier onder de heersende hand van mijn zoon. 

Goede en goedkope autoverzekering mamameteenblog.nl

Een druppeltje secondelijm

Het druppeltje lijm is geplaatst en de as lijkt weer sterk genoeg om een wiel te laten draaien. Gelukkig gaat dit niet van zijn no-claim af, denk ik een beetje cynisch bij mijzelf. En glimlachend kijk ik naar mijn zoontje die verwachtingsvol naar zijn opdrogende autootje kijkt. Het is niet zijn favoriet, maar elke auto die hij kwijtraakt of kapotmaakt, voelt wel als een enorm verlies. In elk geval doet hij alsof hij het vreselijk vindt, waardoor ik hem natuurlijk weer mag troosten en misschien zelfs een nieuw autootje voor hem zal scoren.

Was het in het echte leven ook maar zo, druppeltje secondelijm, of als dat niet afdoende is gewoon een nieuw autootje. Helaas, in het echte leven heb je autoverzekeringen, die vaak veel duurder zijn dan een druppeltje secondelijm. En vaak ook een beetje onduidelijk als je het mij vraagt. Ik denk even aan onze auto in Nederland. Gelukkig hebben wij niet zoveel aan de hand met de auto, maar er zijn wel wat kleine ongelukjes geweest, gelukkig waren we toen niet in het buitenland, want dan hoor je dit toch anders te verzekeren. Maar toch was ik blij met onze goede en goedkope autoverzekering via autoverzekering.nl voor de kleine ongelukjes in Nederland.

Blij met onze goedkope autoverzekering

Niets in vergelijking met wat die arme autootjes van zoonlief moeten meemaken. Toch die keer dat de auto gewoon voor de deur geparkeerd stond en er een gigantische vrachtauto waar auto’s opstonden door onze straat manoeuvreerde, was een momentje dat we blij waren met onze WA-autoverzekering. De vrachtauto had over een groot gedeelte van de zijkant van onze auto een flinke schade gereden. Bij toeval had onze overbuurman dit gezien en bij het contact opnemen met de verzekeraar was dit een geluk bij een ongeluk.

Het door de autoverzekeraar uitgekeerde geld was ruim genoeg om de schade weer te laten repareren. Het autootje van onze zoon die echt kapot is, heeft dit geluk niet. Maar volgens Liam kan papa alles, dus ligt het autootje een beetje verloren op de aanrecht te wachten tot zijn autoverzekering thuis is. Liam is hem alweer vergeten; en is met het gelijmde autootje alweer druk in de weer om de meest gedurfde stunts uit te halen op de bank.

Lees ook:

Plaats een reactie