Contact

Vergoeding buitenland: grenzeloos verzorgd

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

Met jouw zorgverzekering ben je in Nederland verzekerd van uitstekende zorg. Maar wist je dat nodige medische zorg ook over de grens gedekt is via jouw basisverzekering? Je staat er liever niet bij stil, maar mocht je in het buitenland noodgedwongen een bezoek aan een dokter moeten brengen of heb je andere zorg nodig, dan ontvang je voor verschillende medische kosten een vergoeding buitenland. Een geruststellende gedachte wanneer je op vakantie gaat of tijdelijk in een ander land gaat werken.

Grenzeloos verzorgd vergoeding buitenland mamameteenblog.nl

Wereldwijd verzekerd van medische hulp

Waar je ook vakantie viert of wat het doel van je reis ook is, er wordt altijd en overal voor je gezorgd. Met je zorgverzekering ben je namelijk wereldwijd verzekerd voor spoedeisende hulp. Je hebt recht op de zorg die wettelijk is vastgelegd in het land waar je verblijft en de bijbehorende vergoeding zoals opgenomen in de voorwaarden van je basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat jouw zorgverzekeraar uitgaat van wat de behandeling in Nederland kost. Gezondheidszorg in landen als de Verenigde Staten, maar ook Zwitserland en Japan is een stuk duurder dan in Nederland. Dit kan in bepaalde gevallen voor flink wat extra kosten zorgen. Het is dus mogelijk dat je naast je vergoeding in het buitenland voor zorg zelf een fors deel van de zorgkosten moet betalen.

Je vergoeding in het buitenland verhogen

Jouw gezondheid staat altijd voorop. Daarom kun je jezelf en je gezin ook in het buitenland net zo uitgebreid verzekeren als je zelf wilt. Door een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking af te sluiten, is medische zorg over de grens nog ruimer gedekt. De vergoeding buitenland van deze extra verzekering voor lijf en leden is een aanvulling op de vergoeding waar je vanuit je basisverzekering recht op hebt. Zijn de zorgkosten in het land waar je verblijft hoger dan het maximale Nederlandse tarief? Dan wordt dit verschil vergoed door je aanvullende verzekering, zodat je naast een vakantie domper niet ook nog eens wordt geconfronteerd met een onverwacht hoog prijskaartje.

Zorgverzekering buitenland: betaal geen hoofdprijs

Belangrijk om te weten is dat, hoe vervelend ook, bij een ziekenhuisopname in een ander land ook niet-medische kosten komen kijken. Deze kosten, zoals reis- en verblijfskosten, worden niet vergoed via je basisverzekering, maar via je reisverzekering. Door je vakantieverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten, worden ook de medisch nodige kosten die jouw zorgverzekering in het buitenland niet dekt vergoed. Moet je om een niet-medische reden eerder naar huis terugkeren? Dan brengt je reisverzekering je kosteloos en vooral veilig thuis. Daarnaast is de kans groot dat je met deze extra dekking je eigen risico bij je vergoeding buitenland kunt declareren. Zo betaal je geen hoofdprijs, voor jouw droomreis.

Lees ook:

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com/ islandboy-stocker

 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie