Kom maar op, ik hoop dat je een goede autoverzekering hebt!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hoe anders ga je autorijden als je ineens kostbare lading aan boord hebt. Herken je dat? Denk aan een prachtige Weddingcake of een antieke spiegel van je overgrootmoeder op de achterbank van je auto. Het lijkt dan wel of je ineens heel bewust wordt van je eigen rijgedrag en dat van de ander. En bij dat van de ander bedoel ik alle andere weggebruikers. Voor het eerst met mijn baby de snelweg op was voor mij zo’n eyeopener. Ik ben zelf geen perfecte chauffeur, maar wat zag ik een hoop brokkenpiloten onderweg. Levensgevaarlijk vond ik het. Ik heb heel wat momenten gehad, dat ik dacht: ik hoop dat jij een goede autoverzekering hebt.

Goede autoverzekering mamameteenblog.nl

Invoegen op de snelweg

Rijden op de snelweg met een baby achterin. Nee, ik heb geen sticker op mijn auto met Baby aan Boord. Maar dat was denk ik ook niet nodig. De kringen onder mijn ogen en de stress in mijn ogen vertelden genoeg. Kijk, ik kende echt wel de verkeersregels, ik kende de auto waarin ik reed, dàt was allemaal niet nieuw. Maar ìk was nieuw, of ‘anders’ moet ik zeggen en dat kleine pakketje in die vreselijk onhandige maxi-cosi achterin, waar ik net niet bijkon met mijn arm, was nieuw. En dàt bij elkaar maakte dat de wereld er ineens een beetje anders uitzag. Groter, gemener en een stuk gevaarlijker op de snelweg.

Wanneer ik op de snelweg moest gaan invoegen, op tijd en met de juiste snelheid de invoegstrook bereikte, en er kwam weer zo’n chauffeur met een noodgang voorbij. Mij nèt niet van de weg duwend, dan voelde ik de adrenaline stromen. Ik wilde dan mijn raampje openen en de knul iets naroepen; boerenpummel ofzo. Ja, mijn scheldcanon is niet echt voorzien van de juiste woordenschat op zo’n moment.

Achteraf weet ik ik het allemaal wel trouwens. Wat een nare … bestuurder denk ik dan nog, ik mag hopen dat hij een verzekering heeft. En ik ben vervolgens nog een tijdje lichtelijk opgefokt. En anders is het handig om een autoverzekering af te sluiten.

Niet dat het wat helpt, dat raampje openen, die gast is allang verdwenen. Maar dat is niet waar het hier om draait, toch? Het lijkt namelijk wel of het verkeer echt wat agressiever wordt. Er is geen ruimte meer om rustig en kalm over de snelweg te  rijden. Nee, alles moet snel en haastig. En eerlijk gezegd, nu de hormonen iets bedaard zijn, doe ik er ook weer net zo hard mee.

bedankt heer in het verkeer mamameteenblog.nl

Ook leuk: Bedankt ‘heer’ in het verkeer!

Ik hoop dat je goed verzekerd bent met een autoverzekering

Nu we het toch over het verkeer hebben, afgelopen week had ik ook weer een klein akkefietje in de straat. Ik kwam terugrijden vanuit school, mijn dochter was haar gymkleding vergeten, dus deze mochten nog even worden langs gebracht. Misschien ken je dat wel. Op het moment dat ik de straat in wil rijden stonden er nu 2 grote vrachtwagens geparkeerd op de tegenovergestelde weghelft. Dat was lastig. Dit betekende dat het tegemoetkomende verkeer weinig overzicht had en even geduld moest hebben voordat zij er langs konden.

Toevallig was het ook even druk en ik was de laatste in de rij die passeerde. Op dat moment maakt een vrouw een inschattingsfoutje, ze begint alvast met haar auto mijn rijbaan op te rijden. En op het moment dat ze mij in de smiezen krijgt zie ik haar ogen van lichtelijk geïrriteerd naar zwaar over de rooie gaan. Ze briest en blaast, tikt op haar voorhoofd en wil mij dwingen achteruit te gaan. Ik dacht maar 1 ding, ik heb gelijk, mijn auto is niet nieuw en ik ken de regels. Kom maar op, ik hoop dat je goed verzekerd bent.

Herken jij je als die vrouw van afgelopen week en wil je nog eens goed kijken naar je autoverzekering, dit gedrag vereist namelijk wel een goede verzekering. Via Trustpilot autoverzekeringen vergelijken is sowieso handig, alleen al om te controleren of je nog steeds de juiste hebt afgesloten.

Zonder kleerscheuren

Ja, ik ben er zonder kleerscheuren vanaf gekomen en die mevrouw ook. Ik heb de eer aan mijzelf gehouden en heb even flink gegast, dat zou haar leren. Nee, dat heb ik niet gedaan, dit keer… Ze had mazzel dat ik tussen de twee vrachtwagens moest en ook kon afslaan. Probleem was daardoor snel opgelost. En gelukkig maar, want het leek alsof ze heel veel haast had of misschien had ze wel een baby aan boord.

Ik zag geen sticker, maar die ogen!

Ook interessant om te lezen:

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

3 gedachten over “Kom maar op, ik hoop dat je een goede autoverzekering hebt!”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
waarde geld nut sparen mamameteenblog
Hoe ik de waarde van geld heb geleerd en het nut van sparen.

Toen ik een jaar of zes was, veranderde er iets bij mij thuis. En dat had impact op heel veel...

Sluiten