`Ik kom toch niet uit een Ei!`

 
Een beetje terug in de tijd..naar januari 2014 en de opmerking over een ei.
“En hoe vinden je meiden het, dat ze er een broertje bij krijgen?”
Ik glimlach en in gedachten ga ik terug naar de vrijdagavond in januari, dit jaar.
Het is 18 uur en ik sluit af op mijn werk. Ik ben doodmoe en enorm misselijk. Behalve mijn leidinggevende weet verder niemand nog op mijn werk dat ik zwanger ben.
Maar vanavond gaat dat veranderen
en eerlijk gezegd, ik ben best zenuwachtig.
 
ik kom toch niet uit een ei mamameteenblog.nl
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Vanavond is het zover!

Deze avond gaan we onze dochters namelijk vertellen dat er nog een broertje of zusje bijkomt.
Afgelopen weken hebben we het een beetje spelenderwijs ter sprake gebracht, een beetje om voor te bereiden.
“Stel je voor, dat wij ook nog een broertje of zusje erbij zouden hebben, net als die en die?”
De reacties varieerden van, ja leuk, kopen we dan ook een grote auto (bus), net als die en die?
Of, liever niet hoor, dan moet ik nòg meer delen!
Tja, vooral die laatste opmerking maakt me wat onrustig

Ik kom toch niet uit een ei?

Samen met mijn collega sluiten we de praktijk.
We hebben met elkaar afgesproken bij een leuk restaurantje.
Het is best koud buiten en ik loop naar de tram. Hoe anders was het toen ik mijn oudste dochter vertelde dat ze er een broertje of zusje bij kreeg. Ze was toen net twee jaar oud.
Ik was toen ook zo misselijk en doodmoe.
Maar haar reactie was kalm, stoïcijns bijna, toen ik vertelde dat er een klein baby’tje in mijn buik zat.
“Mama”, zei ze en ze keek me aan met die prachtige donkere kijkers : “ mama, dat weet ik toch, ik kom toch niet uit een EI!”

Glimmertje

En ze ging verder waar ze mee bezig was. Maar ik had nog net dat glimmertje in haar ogen gezien en voelde een lach opkomen.
Ze kreeg een zusje en die twee kunnen het meer dan prima met elkaar vinden.
 
Maar hoe zou het nu gaan? Een derde. Ik denk terug aan de echo van afgelopen week.
Een druk wezentje stuiterend, op en neer in mijn buik.
De afdrukken van de echo en wat printjes met  afbeeldingen van een foetus in een buik zaten nu in twee envelopjes.
Het plan: vertellen dat we een verrassing voor ze hebben en dan  de envelopjes geven.
 
Ik stap het restaurantje binnen. Ze zijn er al. Ik krijg een warm welkom. En na onze bestelling kunnen ze niet meer wachten. Wat is nu die verrassing?
De oudste hoeft niet lang na te denken en heeft het meteen door! Haar ogen stralen, net als die van haar zus. Direct dwalen er 4 handjes over mijn buik! Mijn lief en ik kijken elkaar glimlachend aan. Er komt een derde en ja, ze vinden het leuk!
 

Hoe hebben jullie het verteld aan je kindje(s) dat er nog een broertje of zusje bijkomt?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “`Ik kom toch niet uit een Ei!`”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Een heerlijke variant op de Kippensoep

Met de hardnekkige griep die hier al een paar weken in huis rondwaard, is een lekker kippensoepje vaker de regel...

Sluiten