Een kinderkamer op zolder: 3 tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De kinderen zijn de babykamer op een gegeven moment ontgroeid, tijd voor een nieuwe kamer dus. Heb jij geen extra kamer meer over? Denk er eens over na om de zolder om te toveren tot een nieuwe kinderkamer. Lees in dit artikel 3 tips waar je op moet letten bij een kinderkamer op zolder.

Een kinderkamer op zolder: 3 tips

Zorg voor genoeg licht en ruimte

Een zolder lijkt vaak een kleine ruimte door de schuine wanden en weinig lichtinval. Om je kind genoeg ruimte te geven om te spelen en energie kwijt te raken, is het fijn als er genoeg ruimte en licht is. Een dakkapel is hiervoor heel geschikt. Daar waar dakkapellen vroeger erg prijzig waren, liggen de dakkapel prijzen tegenwoordig een stuk lager. Door bijvoorbeeld voor een prefab dakkapel te gaan, bespaar je al flink op de kosten. Het blijft een investering, maar je krijgt wel flink wat extra ruimte voor terug. Naast ruimte zorgt een dakkapel ook voor betere lichtinval, die een kamer ook weer groter laten lijken. In combinatie met lichte verfkleuren is die kleine zolder opeens een ruimtelijke, vrolijke kinderkamer. Mooi meegenomen is dat de woningwaarde ook flink stijgt.

Creëer een veilige omgeving

 

De voorwaarde voor een kinderkamer op zolder is dat het een veilige omgeving voor je kinderen is. Voordat de zolder een kinderparadijs is, zijn er nog een aantal aanpassingen nodig. Werk scherpe randen weg zodat de kinderen zich hier niet aan bezeren en ga voor een zacht kleed om op te spelen. Zorg daarnaast voor goede ventilatie en beveilig de de zolderramen met een kinderslot. Plaats ook een hekje bovenaan de zoldertrap om de kans op vallen te verkleinen. Heb je een trap met open treden? Overweeg dan om de trap dicht te maken. Bij een gladde trap is het verstandig om de trap te schilderen met anti-slip verf om uitglijden te voorkomen.

Maak slim gebruik van de schuine wanden van een zolder

 

Huizen met een hellend dak hebben last van schuine wanden op zolder. Hierdoor ontstaat er veel loze ruimte, maar door efficiënt in te richten maak je hier toch slim gebruik van. Zet bijvoorbeeld het bed of bureau onder de schuine wand, hiervoor heb je de hoogte vaak niet nodig. Een andere manier om de loze ruimte te gebruiken is door het plaatsen van schotten, zodat er extra opbergruimte ontstaat. Hier kan je mooi al het speelgoed van je kleine kwijt, waardoor de kamer ook nog eens makkelijk op te ruimen is. Ideaal!

 

Lees ook:

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Vergoeding buitenland grenzeloos verzorgd mamameteenblog.nl
Vergoeding buitenland: grenzeloos verzorgd

Met jouw zorgverzekering ben je in Nederland verzekerd van uitstekende zorg. Maar wist je dat noodzakelijke medische zorg ook over...

Sluiten