kinderbedje-2-mamameteenblog

Een kinderbed voor Liam, wat gaat de tijd snel!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Liam is alweer ruim 2 jaar. Ja, de tijd vliegt. Afgelopen jaren is hij van een klein hulpeloos babytje uitgegroeid tot een gezellige peuter. Komend jaar verwacht ik ook weer een flink aantal veranderingen. En dat besef ik mij weer al te goed, met een schuin oog kijk ik naar de kinderwagen, die waarschijnlijk geen jaar meer bij ons zal zijn. Ook zie ik al de eerste tekenen van zindelijkheid. Yes. En dan het moment dat Liam naar een echt kinderbed overgaat. Dat heb ik altijd wel het moment gevonden dat de kleine kindjes periode definitief voorbij is.

kinderbedje-2-mamameteenblog

Tijd voor een kinderbed

Het ledikant de deur uit en een  kinderbed daarvoor in de plaats. Het was bij ons ook vaak het moment om het kamertje aan te passen naar een kamertje dat meer geschikt is voor een peuter/ kleutertje. Echt het schattige babygedoe weg en meer aangepast aan grotere kindertjes. Een kinderkamer van Kidsgigant is dan ook een leuke optie, mocht je hier ook naar zoeken.

Traplopen en peuters

Mylène  en Celeste gingen over naar een echt kinderbed toen ze beiden 2,5 jaar waren. Ze klommen toen ook al heel handig hun bedje uit en ze konden al goed traplopen. Wat heeft dat er mee te maken, zul je denken? Met een echt bed is het moment aangebroken dat ze zelf ten alle tijden hun bedje uit kunnen komen. En dat geeft vaak weer nieuwe uitdagingen, zoals bij ons in huis de trap naar de eerste etage en naar zolder. Een traphekje is natuurlijk een prima uitvinding, maar gaat zijn doel wel voorbij als mijn kleine uitvinders precies weten hoe hij werkt..

Dus traplopen is een must hier in huis voordat ze naar een kinderbed gaan. Liam is hier toch wat minder handig in dan zijn zusjes. Hij klimt zijn bedje nog niet uit en hij vindt traplopen nog niet echt interessant genoeg om dit allemaal zelf te doen. Dat ‘zelluf doen‘ waren mijn meiden toch sowieso veel pittiger in.

Maar goed een echt bed, dus. Op zoek naar een echt bed. We twijfelen nog een beetje tussen een peuterbedje of een groter kinderbed. Op de site van de Kidsgigant heb ik al lekker een beetje rondgestruind  en kwam daar de Flexa bedden tegen. Hier vindt je veel inspiratie.

kinderbed-mamameteenblog

Wie is Kidsgigant

Kidsgigant is een leuke webwinkel , want je kunt ook extra accessoires kopen wanneer je besluit om het bedje als halfhoogslaper om te bouwen. Dat kun je doen door ‘doorbouwonderdelen’ te bestellen, zoals extra poten en een trapje, maar ook extra onderdelen als uitvalbeveiligingen. Reuzehandig en leuk om te zien; ze zijn namelijk ook in verschillende kleurtjes uitgevoerd. Overigens hebben ze echt heel veel leuke kinderkameraccessoires, voor zowel jongens als meisjes.

In 2008 zijn ze gestart met de verkoop van op kinderkamers via internet en showroom onder de naam Luzan BV (Tienerkamer.nl). Ze zijn razendsnel uitgegroeid tot dé grootste kinderkamer leverancier van Nederland en België. Met ervaren adviseurs op kantoor en in hun showroom en monteurs die dagelijks kinderbedden opbouwen proberen ze je optimaal van dienst te zijn. In 2014 is Luzan / Tienerkamer.nl overgegaan in Kidsgigant.nl.

Daarnaast krijg je voor flexa bedden ook nog eens 15-jarige garantie.

Plots vind ik het niet meer zo erg dat de kleine kindjes tijd straks voorbij is. Nu al zin om zijn kamertje aan te passen.

Herkennen jullie dit ook, bij het groter groeien van je kindje?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “Een kinderbed voor Liam, wat gaat de tijd snel!”

  1. Wij hebben ook pas een flexa halfhoogslaper voor onze peuter aangeschaft, zonder glijbaan weliswaar… Want dan was ie niet meer aan slapen toegekomen 😉 Kleine ukkies worden groot! Ik ben benieuwd naar de kamer straks.

  2. Ja, zeker! Ik wil ook eerst dat ze niet uit hun bed stuiven en vervolgens de overloop en de trap afrollen. Als ze idd goed kunnen traplopen kan het ledikant eruit *snif*. Wat een mooie heb je, van hout. Ik heb iets vergelijkbaars, antiek gebeitst grenen van ikea. Nu niet meer in de mode maar ik vind de babykamer nog steeds mooi. Zal het over een jaar of 1, 2, ook gaan missen. Wat me ook stoer lijkt is om lekker met de jongens los te kunnen lopen en geen buggy mee. Ik heb dat even ervaren voor mijn laatste zwangerschap, heerlijk! Vrijheid blijheid.

    • Ohhh, dat zonder buggy lijkt mij ook heerlijk. Alhoewel hij nu wel lekker als pakezel functioneert. En ik weet wel wie al die zooi mag dragen als er straks geen buggy meer is…*niet grappig*. Tegen die tijd lease ik gewoon een rollator, kan je ook lekker op zitten in de speeltuin 🙂 (ik zie een gat in de markt, hahah)

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de blogger en de blog mamasliefste mamameteenblog 2
De blogger en de blog: Mama’s Liefste

In de rubriek De blogger en de blog dit keer Fleur met haar Mamablog Mama's Liefste. Op haar blog vertelt zij...

Sluiten