Een kinderbed voor Liam, wat gaat de tijd snel!

Last Updated on 1 mei 2022 by Barbara

Liam is alweer ruim 2 jaar. Ja, de tijd vliegt. Afgelopen jaren is hij van een klein hulpeloos baby’tje uitgegroeid tot een gezellige peuter. Komend jaar verwacht ik ook weer een flink aantal veranderingen. En dat besef ik mij weer al te goed, met een schuin oog kijk ik naar de kinderwagen, die waarschijnlijk geen jaar meer bij ons zal zijn. Ook zie ik al de eerste tekenen van zindelijkheid. Yes. Zijn kappersbezoekje. En dan het moment dat Liam naar een echt kinderbed overgaat. Dat heb ik altijd wel het moment gevonden dat de kleine kindjes periode definitief voorbij is.

kinderbedje-2-mamameteenblog

Tijd voor een kinderbed

Het ledikant de deur uit en een  kinderbed daarvoor in de plaats. Het was bij ons ook het moment om het kamertje aan te passen naar een kamertje dat meer geschikt is voor een peuter/ kleutertje. Echt het schattige babygedoe weg en meer aangepast aan grotere kindertjes.

Traplopen en peuters

Mylène  en Celeste gingen over naar een echt kinderbed toen ze beiden 2,5 jaar waren. Ze klommen toen ook al heel handig hun bedje uit en ze konden al goed traplopen. Wat heeft dat er mee te maken, zul je denken? Met een echt bed is het moment aangebroken dat ze zelf altijd hun bedje uit kunnen komen. En dat geeft  weer nieuwe uitdagingen, zoals bij ons in huis de trap naar de eerste etage en naar zolder. Een traphekje is natuurlijk een prima uitvinding, maar gaat zijn doel wel voorbij als mijn kleine uitvinders precies weten hoe hij werkt.

Dus traplopen is een must hier in huis voordat ze naar een kinderbed gaan. Liam is hier toch wat minder handig in dan zijn zusjes. Hij klimt zijn bedje nog niet uit en hij vindt traplopen nog niet echt interessant genoeg om dit allemaal zelf te doen. Dat ‘zelluf doen‘ waren mijn meiden toch sowieso veel pittiger in.

Maar goed een echt bed, dus. Op zoek naar een echt bed. We twijfelen nog een beetje tussen een peuterbedje of een groter kinderbed.

kinderbed-mamameteenblog

Op zoek naar een echt bed

Waar begin je bij het zoeken? Online? IKEA? En kiezen meteen voor iets heel degelijks en praktisch of gaan we voor een piratenschip of boomhut.

Dat laatste vin dik echt leuk, maar ik denk dat de stijl praktisch gaat zijn, zodat hij er langere tijd iets aan heeft. Zijn kamer kunnen we in de loop van de tijd wel aanpassen naar een piratenschip of een jungle.

Plots vind ik het niet meer zo erg dat de kleine kindjes tijd straks voorbij is. Nu al zin om zijn kamertje aan te passen.

Herkennen jullie dit ook, bij het groter groeien van je kindje?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 gedachten over “Een kinderbed voor Liam, wat gaat de tijd snel!”

 1. Wij hebben ook pas een flexa halfhoogslaper voor onze peuter aangeschaft, zonder glijbaan weliswaar… Want dan was ie niet meer aan slapen toegekomen ? Kleine ukkies worden groot! Ik ben benieuwd naar de kamer straks.

  Beantwoorden
 2. Ja, zeker! Ik wil ook eerst dat ze niet uit hun bed stuiven en vervolgens de overloop en de trap afrollen. Als ze idd goed kunnen traplopen kan het ledikant eruit *snif*. Wat een mooie heb je, van hout. Ik heb iets vergelijkbaars, antiek gebeitst grenen van ikea. Nu niet meer in de mode maar ik vind de babykamer nog steeds mooi. Zal het over een jaar of 1, 2, ook gaan missen. Wat me ook stoer lijkt is om lekker met de jongens los te kunnen lopen en geen buggy mee. Ik heb dat even ervaren voor mijn laatste zwangerschap, heerlijk! Vrijheid blijheid.

  Beantwoorden
  • Ohhh, dat zonder buggy lijkt mij ook heerlijk. Alhoewel hij nu wel lekker als pakezel functioneert. En ik weet wel wie al die zooi mag dragen als er straks geen buggy meer is…*niet grappig*. Tegen die tijd lease ik gewoon een rollator, kan je ook lekker op zitten in de speeltuin 🙂 (ik zie een gat in de markt, hahah)

   Beantwoorden

Plaats een reactie