Hoe zelf een unieke uitnodiging maken voor een feestje

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 december 2021 by Barbara

‘Mam, niet vergeten, we moeten nog een uitnodiging maken, voor mijn feestje’, roept mijn dochter met lichte paniek in haar ogen. Dochterlief mag deze week afzwemmen voor haar A-diploma en dat gaat niet voorbij zonder een feestje. In haar hoofd zijn de voorbereidingen al in volle gang. De praktijk loopt helaas nog een beetje achter. Maar hé, de taart is al besteld, de slingers zijn al in huis en een klein cadeautje is onderweg. Ik zeg dat we al een eind op weg zijn voor een feestje. Maar ze is  er nog niet gerust op. 

DIY zelf uitnodiging maken voor een feestje mamameteenblog

Elk feestje begint met een uitnodiging

Tenslotte begint elk (afzwem)feestje met een uitnodiging en elk uitnodiging begint met een goed idee. En die gedachte deel ik wel met haar. Er vormt zich al een leuk ideetje in mijn hoofd voor de uitnodiging. Nu kijken of het de goedkeuring van mijn dochter kan hebben. De Frozen-fase is hier al  even achter ons en we zijn nu in de Zeemeerminnen- fase beland. Heerlijk! Frozen was ik toch alweer wat klaar mee, net als met Disneyprinsessen, maar dat terzijde.

Dat Zeemeerminnen thema kan ik wel wat mee. Sinds beiden dochters een prachtige zeemeerminnenstaart hebben gekregen, is mijn jongste bijna zelf in een zeemeermin verandert. En in onze periode in Suriname hebben ze dan ook veel gezwommen met de zeemeerminnenstaart. Het is bijzonder om te zien hoe snel ze het zwemmen als mermaid onder de knie hebben.

Lees hier over de cursus Zeemeerminzwemmen van mijn oudste dochter!

Maar ik dwaal af. De uitnodigingen voor een feestje dus. Via greetz.nl kun je op een makkelijke en goedkope manier de meest unieke kaarten bestellen en dus ook uitnodigingen voor elke gelegenheid. Je kunt een uitnodiging maken voor een tuinfeestje, een babyshower, trouwkaarten of gewoon een gezellig etentje! Dit keer is het voor mij voor een zwemfeestje! Samen kruipen we even achter mijn MacBook. Is ook best even gezellig zo. Terwijl ik het proces doorloop van zelf maken, wordt mijn dochter steeds enthousiaster.

Hoe zelf een uitnodiging voor een feestje maken in 3 simpele stappen:

Ten eerste:

Ik kies een kaart uit de collectie, hierbij maak ik meteen een keuze in het formaat. Ook maak ik de keus of ik een dubbele wenskaart wil met een gratis envelop of een ansichtkaart. Er zijn veel mogelijkheden en we speuren nog een beetje rond voor wat inspiratie, maar mijn ideetje blijft het leukst!

Ten tweede:

Ik voeg een afbeelding toe aan de voorkant van de kaart: dit keer gebruik ik een zelfgemaakte foto van een zeemeermin. Daarna voeg ik de tekst toe en versier ik het dit keer met een leuke exotische bloem. Mijn dochter voegt nog wat tips toe, die ik natuurlijk allemaal toepas.

Op de achterkant voeg ik de laatste tekst toe met belangrijke gegevens, zoals waar, wanneer en hoe laat.

Ten derde:

Nu rond ik de bestelling af. Ik heb niet zoveel kaartjes nodig dit keer, maar de prijs blijft leuk. Na het invoeren van alle gegevens, maak ik de betaling rond en verwacht ik morgen de uitnodigingen in de bus. Ruim op tijd! Mijn dochter is gerust!

Nu hoeven we alleen nog maar te focussen op het feestje zelf en het afzwemmen. 😉

Wat is dit toch makkelijk, origineel en leuk om te doen.

En hoe leuk is het om straks een uitnodiging te geven met onze persoonlijke touch!

Lees ook: 

1 gedachte over “Hoe zelf een unieke uitnodiging maken voor een feestje”

Plaats een reactie