speeltuin schommel mamameteenblog.nl

De schommel en mijn kinderen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn kinderen zijn echt gek op de speeltuin. Klauteren, schommelen, springen, draaien en glijden het kan ze vaak niet gek genoeg. Nu het weer mooier wordt vind ik het ook niet erg om in de speeltuin te vertoeven. Samen met het zonnetje, een thermoskannetje koffie, koekje en mijn smartphone ben ook ik lekker zoet. Ondertussen vermaken de kids zich best. Van piraatje tot dierentuintje alles hoor ik voorbijkomen. Af en toe een snotneus afvegen, een pleister plakken en weer door. Nee, deze mama heeft zich aardig aangepast aan het speeltuinleven.

schommel-kinderen-mamameteenblog.nl_

Of ik altijd een guerilla-speeltuinmoeder ben geweest? Nope. Ik vond het echt vreselijk. Mijn kinderen kunnen mijn onweersgezicht nog prima voor de geest halen, wanneer ze weer eens naar de speeltuin wilden.

De schommel

Misschien dat het ermee te maken heeft dat ze wat ouder worden. Ik hoef niet overal meer achteraan en mee. Ze de trap ophelpen van de glijbaan, ze vasthouden bij de evenwichtsbalk en vooral het duwen bij de schommel. Uren hielden ze het vol bij de schommel, vooral die schommels in de vorm van een nestje. Alsof ze in slaap werden gewiegd.

In elke speeltuin is de schommel de favoriet bij mijn kinderen en ik denk bij heel veel anderen. Er staan soms zelfs rijen. In de speeltuin in de straat hebben ze zelfs 4 schommels. Nou tijdens de spits hoef je je hier niet te melden. Je komt gewoon niet aan de beurt als schommelfan.

Het is dat mijn tuin echt te klein is voor een schommel. Maar anders zou ik zeker weten mij verdiepen in het aanschaffen van een houten schommel van Buitenspeelgoed.nl. Het lijkt me ideaal om de kinderen lekker te laten schommelen, zonder dat ik er weer de deur voor uit moet.

Ik heb wel ooit een glijbaantje gekregen van een moeder van school. Zo’n plastic glijbaan is ook echt ideaal! Nog steeds is de jongste druk in de weer met dit toestel. Alleen glijd hij er niet op, maar is het meer een klim/ spring toestel geworden. Maar ik keur het goed. Hij blij, ik blij. Toch blijft de speeltuin met een schommel zijn favoriet.

Houden jullie kinderen ook zo van schommelen of hebben ze een ander toestel wat ze leuk vinden?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

2 gedachten over “De schommel en mijn kinderen”

  1. Hi Bar, leuk om je blog te lezen! Hier in Ecuador zijn niet veel speeltuinen; kinderen vermaken zich op straat met hele simpele dingen. Wat je wel óveral ziet zijn hangmatten. De ouders houden heerlijk vanuit een hangmat de kids in de gaten. Ik dacht eerst dat het heel onhandig zou liggen, maar het is super fijn! Ze zouden in de Nederlandse speeltuinen de harde houten bankjes eens moeten vervangen 😉 wordt ’t voor de ouders ook leuk!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
haard tuin mamameteenblog.nl
De voordelen van een open haard in je tuin

We hebben de eerste zomerdagen alweer achter onze kiezen met mooie temperaturen. En wat hebben we genoten. Niks fijners om...

Sluiten