fbpx
speeltuin schommel mamameteenblog.nl

De schommel en mijn kinderen

Sale juli 2019

Mijn kinderen zijn echt gek op de speeltuin. Klauteren, schommelen, springen, draaien en glijden het kan ze vaak niet gek genoeg. Nu het weer mooier wordt vind ik het ook niet erg om in de speeltuin te vertoeven. Samen met het zonnetje, een thermoskannetje koffie, koekje en mijn smartphone ben ook ik lekker zoet. Ondertussen vermaken de kids zich best. Van piraatje tot dierentuintje alles hoor ik voorbijkomen. Af en toe een snotneus afvegen, een pleister plakken en weer door. Nee, deze mama heeft zich aardig aangepast aan het speeltuinleven.

schommel-kinderen-mamameteenblog.nl_

Of ik altijd een guerilla-speeltuinmoeder ben geweest? Nope. Ik vond het echt vreselijk. Mijn kinderen kunnen mijn onweersgezicht nog prima voor de geest halen, wanneer ze weer eens naar de speeltuin wilden.

De schommel

Misschien dat het ermee te maken heeft dat ze wat ouder worden. Ik hoef niet overal meer achteraan en mee. Ze de trap ophelpen van de glijbaan, ze vasthouden bij de evenwichtsbalk en vooral het duwen bij de schommel. Uren hielden ze het vol bij de schommel, vooral die schommels in de vorm van een nestje. Alsof ze in slaap werden gewiegd.

In elke speeltuin is de schommel de favoriet bij mijn kinderen en ik denk bij heel veel anderen. Er staan soms zelfs rijen. In de speeltuin in de straat hebben ze zelfs 4 schommels. Nou tijdens de spits hoef je je hier niet te melden. Je komt gewoon niet aan de beurt als schommelfan.

Het is dat mijn tuin echt te klein is voor een schommel. Maar anders zou ik zeker weten mij verdiepen in het aanschaffen van een houten schommel van Buitenspeelgoed.nl. Het lijkt me ideaal om de kinderen lekker te laten schommelen, zonder dat ik er weer de deur voor uit moet.

Ik heb wel ooit een glijbaantje gekregen van een moeder van school. Zo’n plastic glijbaan is ook echt ideaal! Nog steeds is de jongste druk in de weer met dit toestel. Alleen glijd hij er niet op, maar is het meer een klim/ spring toestel geworden. Maar ik keur het goed. Hij blij, ik blij. Toch blijft de speeltuin met een schommel zijn favoriet.

Houden jullie kinderen ook zo van schommelen of hebben ze een ander toestel wat ze leuk vinden?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

2 gedachten over “De schommel en mijn kinderen”

  1. Hi Bar, leuk om je blog te lezen! Hier in Ecuador zijn niet veel speeltuinen; kinderen vermaken zich op straat met hele simpele dingen. Wat je wel óveral ziet zijn hangmatten. De ouders houden heerlijk vanuit een hangmat de kids in de gaten. Ik dacht eerst dat het heel onhandig zou liggen, maar het is super fijn! Ze zouden in de Nederlandse speeltuinen de harde houten bankjes eens moeten vervangen 😉 wordt ’t voor de ouders ook leuk!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
haard tuin mamameteenblog.nl
De voordelen van een open haard in je tuin

We hebben de eerste zomerdagen alweer achter onze kiezen met mooie temperaturen. En wat hebben we genoten. Niks fijners om...

Sluiten