De schommel en mijn kinderen, de perfecte combinatie

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Mijn kinderen zijn echt gek op de speeltuin. Klauteren, schommelen, springen, draaien en glijden, het kan ze vaak niet gek genoeg. Nu het weer mooier wordt, vind ik het ook niet erg om in de speeltuin te vertoeven. Samen met het zonnetje, een thermoskannetje met koffie, koekje en mijn smartphone ben ook ik lekker zoet. Ondertussen vermaken de kids zich best. Van piraatje tot dierentuintje alles hoor ik voorbijkomen. Af en toe een snotneus afvegen, een pleister plakken en weer door. Nee, deze mama heeft zich aardig aangepast aan het speeltuinleven.

schommel-kinderen-mamameteenblog.nl_

Of ik altijd een guerilla-speeltuinmoeder ben geweest? Nope. Ik vond het echt vreselijk. Mijn kinderen kunnen mijn onweersgezicht nog prima voor de geest halen, wanneer ze weer eens naar de speeltuin wilden.

De schommel

Misschien dat het ermee te maken heeft dat ze wat ouder worden. Ik hoef niet overal meer achteraan en mee. Ze de trap ophelpen van de glijbaan, ze vasthouden bij de evenwichtsbalk en vooral het duwen bij de schommel. Uren hielden ze het vol bij de schommel, vooral die schommels in de vorm van een nestje. Alsof ze in slaap werden gewiegd.

In elke speeltuin is de schommel de favoriet bij mijn kinderen en ik denk bij heel veel anderen. Er staan soms zelfs rijen. In de speeltuin in de straat hebben ze zelfs 4 schommels. Nou tijdens de spits hoef je je hier niet te melden. Je komt gewoon niet aan de beurt als schommelfan.

Het is dat mijn tuin echt te klein is voor een schommel. Maar anders zou ik zeker weten mij verdiepen in het aanschaffen van een houten schommel van Buitenspeelgoed.nl. Het lijkt me ideaal om de kinderen lekker te laten schommelen, zonder dat ik er weer de deur voor uit moet.

Ik heb wel ooit een glijbaantje gekregen van een moeder van school. Zo’n plastic glijbaan is ook echt ideaal! Nog steeds is de jongste druk in de weer met dit toestel. Alleen glijd hij er niet op, maar is het meer een klim/ spring toestel geworden. Maar ik keur het goed. Hij blij, ik blij. Toch blijft de speeltuin met een schommel zijn favoriet.

Houden jullie kinderen ook zo van schommelen of hebben ze een ander toestel wat ze leuk vinden?

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “De schommel en mijn kinderen, de perfecte combinatie”

  1. Hi Bar, leuk om je blog te lezen! Hier in Ecuador zijn niet veel speeltuinen; kinderen vermaken zich op straat met hele simpele dingen. Wat je wel óveral ziet zijn hangmatten. De ouders houden heerlijk vanuit een hangmat de kids in de gaten. Ik dacht eerst dat het heel onhandig zou liggen, maar het is super fijn! Ze zouden in de Nederlandse speeltuinen de harde houten bankjes eens moeten vervangen 😉 wordt ’t voor de ouders ook leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie