De 10 verschillen tussen jongens en meisjes

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is vandaag  officieel de eerste dag van de kerstvakantie, maandag! Ik zeg officieel, want stiekem tellen wij ook altijd het weekend mee. Maar het is een heerlijk dagje, ondanks dat het maandag is. De ochtend lekker rustig aan gedaan en in de middag gingen de dametjes lekker spelen bij een oma-vriendin. Dus Liam en ik hadden de middag voor ons tweetjes en dat was best even nodig. Want hij is afgelopen daagjes een beetje ziekjes, niks ernstigs, maar een flinke verkoudheid en daarnaast een doorkomend kiesje en dan die sprong van de 17e maand.

 

verschillen-jongens-meisjes-mamameteenblog.nl_

 

Tja, dat verdient gewoon wat extra mamatijd. Dus vandaag lag ik met hem op de grond te spelen met zijn autootjes. En dan weer even op schoot met zijn doekie en speentje een beetje mama te `tanken’ en om weer door te gaan met het spelen met de autootjes op de grond.

Ergens moet ik wel glimlachen, want dit is helemaal nieuw voor mij. Op de grond liggen, spelen met autootjes, bedoel ik dan. Natuurlijk, ik besef heel goed dat elk kind anders is, maar er is gedrag wat ik echt toeschrijf aan kleine jongetjes.

Note: En waarschijnlijk schop ik nu tegen een aantal studies van knappe koppen aan die het verschil tussen jongetjes en meisjes uitermate wetenschappelijk hebben onderzocht en wel of niet tot de conclusie zijn gekomen dat wat ik hier beweer waar is. Ach, ik ben geen wetenschappelijke moeder, maar een ervaringsdeskundige moeder. Dus als er iemand is, die van dit stukje niet blij wordt, neem het dan vooral niet te serieus.

Maar terwijl ik op de grond lig en nadenk over hoe anders jongens zijn, ploppen er steeds meer verschillen op. En dat moet ik echt opschrijven, anders ben ik het kwijt. Mijn externe geheugen laat mij gelukkig nooit in de steek, over het interne geheugen maar niet te spreken. Maar goed, hier volgen:

De 10 verschillen tussen jongens en meisjes.

Knuffelkont

Meisjes kunnen knuffelen, maar jongetjes hebben het woord knuffelkont uitgevonden. Wat kan dit jongetjesexemplaar knuffelen.

Stille genieter

Meisjes praten sneller en veel meer dan jongetjes. Liam kan praten, maar hij zegt het liefst zo min mogelijk. En het grappige is, we begrijpen hem ook allemaal zonder al die woorden en zinnen. Maar van die meiden krijgen we echt moeie oren. We zeggen wel eens dat ze moeten ophouden met dat praten anders vallen onze oren eraf.

Ontdekken

Jongens hebben een enorme drang om hun omgeving en daarbuiten te ontdekken. Ze verleggen veel sneller hun fysieke grenzen. De meiden kon ik zeggen dat ze moesten blijven waar ze waren, geen haar op hun hoofd die eraan dacht om weg te lopen en uit te zoeken wat er achter die deur zou staan. Maar meneer Liam, wow, twee seconden heeft hij nodig, and he’s GONE! Nachtmerries heb ik ervan, wat me allemaal nog te wachten staat.

Details

Meisjes zijn meer van de details. Echt veel meer van de details. De meiden waren met een jaar al aardig met hun kleding bezig: dit vind ik leuk en dat niet, dat trek ik aan en dat NIET, echt NIET. Liam Don`t Care. Heerlijk, deze mag ik zelf aankleden. En wat hebben ze toch een leuke jongenskleren, hihi!

Onverstoorbaar

Jongens zijn meer onverstoorbaar, meisjes worden door veel details afgeleid (zie punt 4). Als Liam op die kruk wil staan, dan Gaat Hij Op Die Kruk Staan. (De dames willen wel op de kruk staan, maar dan wel als papa me ziet en naar me zwaait en zegt dat ik een mooie rok aan heb, anders heeft het geen zin…)

Onderzoekend

Jongens zijn veel meer onderzoekend. De ervaring leert dat Liam niet alleen weet wat een pen is, maar ook hoe hij werkt en hoe hij in elkaar ZIT. De meiden vinden het genoeg als hij roze is en het gewoon doet.

Voorzichtiger?

Meisjes zijn echt veel voorzichtiger dan jongens. Liam was nog geen jaar, kon nog net niet los lopen, maar stond al wel op de kruk bij het aanrecht, te zwaaien met twee messen die ik naar mijn idee ver buiten bereik had gelegd (NIET DUS). Ik liep echt alleen maar van de keuken naar de woonkamer, echt 2 seconden.

DramaQueen

Meisjes zijn echt heel goed in Drama maken, maar dan ook echt Drama met de hoofdletter D. Van een mug een olifant maken is vast uitgevonden voor en door  meisjes. Vanaf heel klein konden de meiden al flink van slag zijn en ook echt in een situatie blijven hangen. Liam niet, kan van slag zijn, maar is het ook zo weer kwijt.

Ziek zijn

Jongens zijn veel beter in ziek zijn. Als ze ziek zijn, dan zijn ze ook echt heel zielig. En eigenlijk is er dan alleen maar ruimte voor ziek zijn. Meiden niet, die zijn ook ziek, maar kunnen nog best even spelen bij de buren, met koorts en dichte ogen. Arme buren.

Sfeergevoeliger

Meisjes pikken veel sneller de sfeer van de omgeving op en maken zich het dan ook eigen. Liam lijkt hier (nog) geen voelsprieten voor te hebben, wat vreselijk grappige situaties oplevert, maar hier later meer over.

Na dit laatste punt ben ik maar van de vloer opgestaan, heb het stof en de kruimels afgeklopt en heb mijn het kleine mannetje weer op schoot genomen. Voor even dan…

Geweldig om zo dit lijstje te zien! Ik ben benieuwd of jullie nog punten hebben die zeker toegevoegd moeten worden, want dan maak ik gewoon een nieuwe lijst!

Ook leuk om te lezen: Hoe krijg je goede eters?

Fotocredits: Shutterstock.com/ Standret

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

3 gedachten over “De 10 verschillen tussen jongens en meisjes”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
10 tips om een beetje groener te leven
Een klein beetje groener leven deze winter, 10 Tips.

Sommige momenten ben je er meer bewust van dan op andere momenten. Maar we weten allemaal dat we eigenlijk een...

Sluiten