Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara
Met de oogsttijd van de courgettes en pompoenen zetten we meteen de eerste stapjes weer richting de herfst. Nu ben ik nog lang niet klaar met de zomer, maar voor al dat lekkere eten in de herfst ben ik wel te porren. Dus toen mijn courgette uit mijn moestuin rijp was voor de pluk en ik in de pluktuin wat courgettes had gescoord, kreeg ik trek in dit soepje, een lekkere courgettesoep.
Note: Deze soep is een lichte crème soep en is smaakvol genoeg om op zich zelf te eten, mocht je behoefte hebben aan meer vulling, kun je er altijd voor kiezen om er nog stukjes kipfilet gekruid met peper en citroen aan toe te voegen .
Inhoud
Recept voor Courgettesoep
bereidingstijd 30 minuten/ 4 personen
Ingrediënten
- 2 grote courgettes (of 3 kleintjes)
- 1 grote ui
- 2 knoflook
- 2,5 liter kippenbouillon of groentenbouillon
- 125 ml koksroom
- Thijm, handje vol vers of 2 eeteetlepels
- Basilicum, handje vol vers of 2 eetlepels
- Oregano, handje vol vers of 2 eetlepels
- Peper/ zout
- Optioneel: chilipoeder
- Optioneel: 2 glazen witte wijn
Ook dit is een heerlijk recept, kippensoep Indische stijl.
Benodigdheden
- Staafmixer
- Soeppan
Bereiding van de Courgettesoep
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Fruit deze aan in de olijfolie tot ze glazig zijn.
- Ondertussen kun je de courgette in kleine stukjes snijden en mee bakken bij de ui en knoflook. Dit mengsel ongeveer 5-10 minuten op een middelhoog vuur bakken tot de courgette zacht wordt.
- Nu is dan ook het moment om er eventueel de witte wijn bij te gieten en zachtjes te laten meekoken.
- Voeg de bouillon toe en roer het goed door. Haal de pan van het vuur en mix het geheel door met de staafmixer tot een egale soep.
- Nu ben je al bijna klaar, vanaf hier kun je de room, peper/ zout naar smaak en de (verse) kruiden toevoegen. Laat de soep nu op een zacht vuurtje nog rustig opwarmen. Naar wens kun je de chilipeper hier toevoegen.
Mocht je nog behoefte hebben om de soep meer vulling te geven kun je dit als laatste toevoegen, alleen houd dan wel rekening met een langere bereidingstijd of kooktijd.
Eet smakelijk!
Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:
- Zuurdesembrood bakken bij warm weer of in de tropen | Het recept
- Zo maak je de lekkere, gezonde gerechten voor jouw kind! [TIPS]
- Recept voor een heerlijke vegan sinaasappelbananencake
- Met deze 5 tips krijg je weer een schone barbecue
- Wanneer kies je voor rood, en wanneer voor wit?
- Een kookboek schrijven? Zó doe je dat!
Reacties zijn gesloten.