de blogger en de blog lisa in the sky 2 mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Lisa in the Sky

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

In dit artikel van de serie De Blogger en de blog leren we Lisa en haar blog: Lisa in the Sky wat beter kennen. Een blog vol “Inspiration, food and happiness”.

Lees je mee?

de blogger en de blog lisa in the sky 2 mamameteenblog.nl

de blogger en de blog lisa in the sky 1 mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger

  • Naam:  Lisa van Heusden
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Heemstede, Noord-Holland
  • Beroep: Op dit moment student op de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HU. Daarnaast werk ik als huiswerkbegeleider op een middelbare school en restaurantmedewerker in het ziekenhuis.

de blogger en de blog lisa in the sky 3 mamameteenblog.nl

Introductie Blog

  • Naam: Lisa in the Sky
  • Niche: Gezond leven en alles wat daarbij komt kijken (voeding, ontspanning, genieten, inspiratie etc.)
  • Sinds Wanneer: Sinds juli 2016

Social Media:

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Toen ik terug kwam van mijn reis in San Francisco zat ik niet lekker in mijn vel en was ik niet tevreden over mijn lichaam. Hier wilde ik verandering in gaan brengen. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten, zeker zijn over mijzelf en genieten. Je leeft immers maar één keer. Toen ben ik begonnen met sporten en mijn voeding aanpassen, plus hou ik erg veel van koken en bakken dus dit vond ik ook nog eens leuk. Alles waar ik energie uit haalde ging ik meer doen en wat mij ongelukkig maakte liet ik zo veel mogelijk links liggen (hoe moeilijk dit soms ook is). Ik begon mij steeds beter en gelukkiger te voelen en dit wilde ik gaan delen met anderen. Naast dat ik vaak een vraag kreeg om recepten te delen wilde ik anderen inspireren met mijn verhaal, maar ook met alles waar ik inspiratie uit haalde of energie van kreeg. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Mijn favoriete werkplek is tot nu toe gewoon lekker bij mij thuis. Dan kan ik rustig aan tafel zitten en ondertussen heb ik al de tools bij de hand om foto’s te maken of een lekker gerecht uit te proberen. Maar nu moet ik wel zeggen dat ik het lekkerste werk als het rustig is bij mij thuis, of in ieder geval niemand om mij heen is die mij kan storen.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Pfoe, dat is een moeilijke. Nu verschilt dat ook heel erg per week. Omdat ik ook weer begonnen ben met school. Maar ik denk dat ik sowieso wel 20 uur per week ermee bezig ben. Hieronder tel ik dan mijn mail checken, een artikel schrijven, m’n website verbeteren, anderen artikelen lezen die mij wat kunnen leren, social media onderhouden, maar ook Pinterest afstruinen opzoek naar andere dingen om te leren.

Wat maakt jou Blog uniek?

Op Lisa in the Sky richt ik mij niet alleen op gezond eten en recepten, maar ook genieten van het leven en alles wat daarbij komt kijken. Zelf liep ik er namelijk tegenaan dat ik niet meer tevreden was met mijn leven en hoe dit was op dat moment. Dus ik ging nieuwe dingen uitproberen zoals naaien, ik ging meer rust proberen te vinden en minder gestresst te zijn en dit alles deel ik op mijn blog. Op mijn to do lijstje staat nog (kite)surfen.. maar de zomer begint nu af te lopen, dus misschien maar afreizen naar een surfland dan?^^

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Vooral op het artikel waarin ik uitleg waarom ik voor de naam ‘Lisa in the Sky’ gekozen heb. Hierdoor krijg je ook een goed beeld van mij hoe ik ben als persoon en wat mij gevormd heeft. En ook op het artikel waarin ik 5 verschillende en simpele hapjes ideeën inclusief recept voor je verjaardag geef! Omdat ik zelf heel veel van het voorbereiden van feestjes en verjaardagen houdt en ik elk jaar weer lekkere hapjes probeer te bedenken en te maken. Maar ik merk dat het toch altijd weer langer duurt, dan verwacht. Ik ken ook genoeg mensen die daar altijd tegen opzien, het organiseren van een verjaardag en het bedenken van hapjes. Deze hapjes doen het altijd goed op verjaardagen (of op andere feestjes) en zijn ook nog eens makkelijk te maken. En je hoeft er echt geen uren voor in de keuken te staan. Wat is jouw favoriete hapje op een verjaardag of ander feestje?

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Mijn inspiratie delen met anderen, maar ook om met mijn lezers in contact te komen. Laat dus een reactie achter, graag zelfs! Of stel me vragen, ik streef ernaar om binnen 1 dag te antwoorden. Ik ben benieuwd hoe jij over dingen denkt, of je hetzelfde vind of nog leuke aanvullingen hebt.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Mijn grootste valkuil bij het bloggen is toch wel het algehele bloggen geweest. Er komt zoveel bij kijken, wat ik nooit verwacht had. Elke week leer ik weer iets nieuws, over bijvoorbeeld een nieuwe plugin, een code die je met een stappenplan zelf kan toevoegen of ongeschreven regels bij bloggers onderling. Maar ik vind het heerlijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te blijven leren.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Geduld hebben. Van mensen om mij heen heb ik dit advies gekregen, maar ook verschillende blogs zeiden dit. Dat geduld hebben erg belangrijk is. Een blog is niet in 1 dag gebouwd en je hebt niet binnen 1 week heel veel volgers of iets dergelijks. Hoe leuk dit ook zou zijn, de weg erheen is ook leuk, interessant en leerzaam. Maar geduld is toch wel het beste advies wat ik heb gekregen. Ik, als blog-newbie, wist natuurlijk niet hoe snel dingen gaan. En om je heen zie je allemaal succesvolle blogs met honderden volgers. Maar het is belangrijk dat je blijft doorzetten en geduld hebt. Niet opgeven na een paar maanden, het kost nou eenmaal tijd. En dit is wel het advies wat ik nodig had. Omdat ik anders zou gaan twijfelen aan mijzelf.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Naast mijn eigen blog Lisa in the Sky natuurlijk haha, is deze blog ‘My Merry Morning’ een hele leuke blog om te volgen! Vooral het instagram account (@fashionillustrationsbyme) van deze blog is zeker weten een bezoekje waard. Eva kan namelijk super goed tekenen en op haar instagram account kun je al deze mooie tekeningen vinden. Ze blogt vooral over wat haar in het dagelijks leven bezig houdt, zoals fashion, haar reis naar Japan of lekkere ontbijtjes.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik zou heel graag Jamie Oliver willen interviewen, om te weten te komen wat voor trucjes hij gebruikt tijdens het koken om tot een lekker gerecht te komen. Maar ook wat zijn lievelingsgerecht is bijvoorbeeld, waar hij het koken geleerd heeft en hoe hij nieuwe recepten bedenkt. Daarnaast lijkt het me ook gewoon een hele aardige en gezellige man om mee te babbelen.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Door het bloggen heb ik al zoveel nieuwe dingen geleerd en nieuwe blogs ontdekt waar veel behulpzame tips op staan of lekkere recepten. En door mijn verhalen op te schrijven of nieuwe recepten uit te proberen, om dit vervolgens te delen op mijn blog ben ik ook nog meer bezig met een gezonde leefstijl voor mijzelf te creëren.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Het liefste wil ik natuurlijk dat ik meer en meer volgers krijg die ook echt mijn recepten gaan uitproberen. Daar ga ik niet om liegen. Maar op een dag wil ik ook heel graag mijn eigen kookboek uitbrengen. Dat lijkt me echt super gaaf! Maar dat gaat helaas nog wel even duren denk ik. Eerst maar eens genoeg recepten uitproberen en bedenken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Naast dat ik heel erg veel van lekker eten en koken houd. Houd ik ook heel erg veel van organiseren en plannen en wil ik daar later zelfs mijn eigen onderneming in starten. Waar ik mij dan precies op ga richten weet ik nog niet, maar dit hoop ik in het aankomende jaar (mijn afstudeerjaar) duidelijk te krijgen.

Liefs,
Lisa

Wat een hoop leuke plannen! En koken en recepten bedenken hebben we echt gemeen. Wat is een eigen kookboek dan ook superleuk! Enne, als je Jamie spreekt, sein me even in ;)!

Mamameteenblog handtekening

Vind je het leuk om meerdere bloggers en hun blog te leren kennen, hier vind je Judith en haar blogs: Pinkpress.nl en Mamaisblut.nl.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

2 gedachten over “De blogger en de blog: Lisa in the Sky”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
asis vivo minipc mamameteenblog.nl
Asus Vivo MiniPC VM62N Review

Een tijdje terug had ik een echt mannengesprek over de Asus VivoMini PC met mijn lief, meneer B. Meneer B...

Sluiten