De blogger en de blog: Lisa in the Sky

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 juni 2022 by Barbara

In dit artikel van de serie De Blogger en de blog leren we Lisa en haar blog: Lisa in the Sky wat beter kennen. Een blog vol “Inspiration, food and happiness”.

Lees je mee?

de blogger en de blog lisa in the sky 1 mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger

  • Naam:  Lisa van Heusden
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Heemstede, Noord-Holland
  • Beroep: Op dit moment student op de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HU. Daarnaast werk ik als huiswerkbegeleider op een middelbare school en restaurantmedewerker in het ziekenhuis.

Introductie Blog

  • Naam: Lisa in the Sky
  • Niche: Gezond leven en alles wat daarbij komt kijken (voeding, ontspanning, genieten, inspiratie etc.)
  • Sinds Wanneer: Sinds juli 2016

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Toen ik terug kwam van mijn reis in San Francisco zat ik niet lekker in mijn vel en was ik niet tevreden over mijn lichaam. Hier wilde ik verandering in gaan brengen. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten, zeker zijn over mijzelf en genieten. Je leeft toch maar één keer. Toen ben ik begonnen met sporten en mijn voeding aanpassen, plus hou ik erg veel van koken en bakken dus dit vond ik ook nog eens leuk. Alles waar ik energie uit haalde, ging ik meer doen en wat mij ongelukkig maakte, liet ik zo veel mogelijk links liggen (hoe moeilijk dit ook is). Ik begon mij steeds beter en gelukkiger te voelen en dit wilde ik gaan delen met anderen. Naast dat ik vaak een vraag kreeg om recepten te delen wilde ik anderen inspireren met mijn verhaal, maar ook met alles waar ik inspiratie uit haalde of energie van kreeg. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Mijn favoriete werkplek is tot nu toe gewoon lekker bij mij thuis. Dan kan ik rustig aan tafel zitten en ondertussen heb ik al de tools bij de hand om foto’s te maken of een lekker gerecht uit te proberen. Maar nu moet ik wel zeggen dat ik het lekkerste werk als het rustig is bij mij thuis, of in ieder geval niemand om mij heen is die mij kan storen.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Pfoe, dat is een moeilijke. Nu verschilt dat ook heel erg per week. Omdat ik ook weer begonnen ben met school. Maar ik denk dat ik sowieso wel 20 uur per week ermee bezig ben. Hieronder tel ik dan mijn mail checken, een artikel schrijven, m’n website verbeteren, anderen artikelen lezen die mij wat kunnen leren, social media onderhouden, maar ook Pinterest afstruinen op zoek naar andere dingen om te leren.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Op Lisa in the Sky richt ik mij niet alleen op gezond eten en recepten, maar ook genieten van het leven en alles wat daarbij komt kijken. Zelf liep ik er namelijk tegenaan dat ik niet meer tevreden was met mijn leven en hoe dit was op dat moment. Dus ik ging nieuwe dingen uitproberen zoals naaien, ik ging meer rust proberen te vinden en minder gestrest te zijn en dit alles deel ik op mijn blog. Op mijn to-dolijstje staat nog (kite)surfen, maar de zomer begint nu af te lopen, dus dan maar afreizen naar een surfland dan?^^

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Vooral op het artikel waarin ik uitleg waarom ik voor de naam ‘Lisa in the Sky’ gekozen heb. Hierdoor krijg je ook een goed beeld van mij hoe ik ben als persoon en wat mij gevormd heeft. En ook op het artikel waarin ik 5 verschillende en simpele hapjes ideeën inclusief recept voor je verjaardag geef! Omdat ik zelf heel veel van het voorbereiden van feestjes en verjaardagen houdt waardoor ik elk jaar weer lekkere hapjes probeer te bedenken en te maken. Maar ik merk dat het toch altijd weer langer duurt, dan verwacht. Ik ken ook genoeg mensen die daar altijd tegen opzien, het organiseren van een verjaardag en het bedenken van hapjes. Deze hapjes doen het altijd goed op verjaardagen (of op andere feestjes) en zijn ook nog eens makkelijk te maken. En je hoeft er echt geen uren voor in de keuken te staan. Wat is jouw favoriete hapje op een verjaardag of ander feestje?

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Mijn inspiratie delen met anderen, maar ook om met mijn lezers in contact te komen. Laat dus een reactie achter, graag zelfs! Of stel me vragen, ik streef ernaar om binnen 1 dag te antwoorden. Ik ben benieuwd hoe jij over dingen denkt, of je hetzelfde vind of nog leuke aanvullingen hebt.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Mijn grootste valkuil bij het bloggen is toch wel het algehele bloggen geweest. Er komt zoveel bij kijken, wat ik nooit verwacht had. Elke week leer ik weer iets nieuws, over bijvoorbeeld een nieuwe plug-in, een code die je met een stappenplan zelf kan toevoegen of ongeschreven regels bij bloggers onderling. Maar ik vind het heerlijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te blijven leren.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Geduld hebben. Van mensen om mij heen heb ik dit advies gekregen, maar ook verschillende blogs zeiden dit. Dat geduld hebben erg belangrijk is. Een blog is niet in 1 dag gebouwd en je hebt niet binnen 1 week heel veel volgers of iets dergelijks. Hoe leuk dit ook zou zijn, de weg erheen is ook leuk, interessant en leerzaam. Maar geduld is toch wel het beste advies wat ik heb gekregen. Ik, als blog-newbie, wist natuurlijk niet hoe snel dingen gaan. En om je heen zie je allemaal succesvolle blogs met honderden volgers. Maar het is belangrijk dat je blijft doorzetten en geduld hebt. Niet opgeven na een paar maanden, het kost nou eenmaal tijd. En dit is wel het advies wat ik nodig had. Omdat ik anders zou gaan twijfelen aan mijzelf.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Naast mijn eigen blog Lisa in the Sky natuurlijk haha, is deze blog ‘My Merry Morning’ een hele leuke blog om te volgen! Vooral het instagram account (@fashionillustrationsbyme) van deze blog is zeker weten een bezoekje waard. Eva kan namelijk goed tekenen en op haar instagram account kun je al deze mooie tekeningen vinden. Ze blogt vooral over wat haar in het dagelijks leven bezig houdt, zoals fashion, haar reis naar Japan of lekkere ontbijtjes.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik zou graag Jamie Oliver willen interviewen, om te weten te komen wat voor trucjes hij gebruikt tijdens het koken om tot een lekker gerecht te komen. Maar ook wat zijn lievelingsgerecht is bijvoorbeeld, waar hij het koken geleerd heeft en hoe hij nieuwe recepten bedenkt. Daarnaast lijkt het me ook gewoon een hele aardige en gezellige man om mee te babbelen.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Door het bloggen heb ik al zoveel nieuwe dingen geleerd en nieuwe blogs ontdekt waar veel behulpzame tips op staan of lekkere recepten. En door mijn verhalen op te schrijven of nieuwe recepten uit te proberen, om dit vervolgens te delen op mijn blog ben ik ook nog meer bezig met een gezonde leefstijl voor mijzelf te creëren.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Het liefste wil ik natuurlijk dat ik meer en meer volgers krijg die ook echt mijn recepten gaan uitproberen. Daar ga ik niet om liegen. Maar op een dag wil ik ook graag mijn eigen kookboek uitbrengen. Dat lijkt me echt gaaf! Maar dat gaat helaas nog wel even duren denk ik. Eerst genoeg recepten uitproberen en bedenken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Naast dat ik veel van lekker eten en koken houd. Houd ik ook van organiseren en plannen en wil ik daar later zelfs mijn eigen onderneming in starten. Waar ik mij dan precies op ga richten weet ik nog niet, maar dit hoop ik in het aankomende jaar (mijn afstudeerjaar) duidelijk te krijgen.

Liefs,
Lisa

Wat een hoop leuke plannen! En koken en recepten bedenken hebben we echt gemeen. Wat is een eigen kookboek dan ook superleuk! Enne, als je Jamie spreekt, sein me even in ;)!

Vind je het leuk om meerdere bloggers en hun blog te leren kennen; hier vind je Judith en haar blogs: Pinkpress.nl en Mamaisblut.nl.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “De blogger en de blog: Lisa in the Sky”

Plaats een reactie