Hoe kun je je woning voorbereiden op een kleintje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Hoera, er is een baby op komst! Dat betekent volop verandering. Een nieuwe fase in jullie leven breekt aan met een kleintje en dat heeft ook gevolgen voor je woning. Is alles eigenlijk wel voorbereid op de komst van de kleine of moet je nog van alles aanschaffen en regelen? In dit artikel geven we voorbeelden van dingen die je zeker moet voorbereiden met een baby in aantocht.

Je woning voorbereiden op een kleintje mamameteenblog.nl

Koop de uitzet voor de babykamer

Het eerste waar je over na moet denken is waar je kleintje gaat slapen. Hebben jullie hier al een kamer voor beschikbaar? Mooi! Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de babyuitzet. Je hebt namelijk allerlei praktische zaken nodig als je een baby krijgt. Van een ledikant tot een commode en van een Maxi Cosi tot een badje. Vergeet ook de hydrofiele luiers en de vele, vele rompertjes niet die je goed kunt gebruiken. Al deze zaken zijn snel en simpel online te koop. Ook daarom is het een goed idee om een creditcard aan te vragen.  Daarmee zijn al je onlineaankopen sowieso verzekerd.

Kinderveiligheid voor je kleintje staat voorop

Dat je goed oplet qua veiligheid in de kamer van je nieuwe kindje, dat spreekt voor zich. Maar hoe zit dat in de rest van het huis? Daar valt nog vaak veel te winnen op dit gebied. Gelukkig zijn er diverse veiligheidsproducten verkrijgbaar die je hierbij kunnen helpen. Denk daarbij aan:

 • Traphekjes
  Heb je trappen in huis? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je kleintje zomaar naar boven klautert of, erger nog, naar beneden valt. Dit kun je vrij eenvoudig voorkomen door goede traphekjes aan te schaffen en ze ook daadwerkelijk consequent te gebruiken. Boven én onderaan de trap, voor extra veiligheid.
 • Stopcontactbeveiliging
  Kleine kinderen zien nog geen gevaar in stopcontacten. Dus willen ze deze plekken graag ontdekken, net zoals ze graag aan losliggende kabels trekken. Voorkom dat de nieuwsgierige vingers van baby’s en peuters kwaad kunnen. Zorg dat je de kabels van elektrische apparaten wegwerkt en koop stopcontactbeveiliging.
 • Lade- en kastbeveiliging
  Voor kleine kinderen zijn lades en kastjes heel interessant. Ze zijn nieuwsgierig naar de inhoud en proberen ze dus open te krijgen. Let dus goed op dat hier geen gevaarlijke spullen in staan, zoals messen, scharen en schoonmaakmiddelen. Of zet er beveiliging op, zodat de kleine de lade of kast sowieso niet open krijgt.

 • Hoekcovers
  Stel dat je een rechthoekige tafel hebt met puntige hoeken. Daar mag je kindje zich natuurlijk niet aan bezeren. In plaats van de tafel weg te doen, kun je ook speciale covers kopen die je over de hoekpunten heen doet en die een eventuele botsing minder hard maken

Als je goed blijft opletten en deze voorzorgsmaatregelen treft, is je woning helemaal voorbereid op de komst van de kleine. Geniet ervan met elkaar!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.