Een beetje rust in drukke tijden met ons gezin

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 22 september 2023 by Barbara

Ons leven aan het eind van de week is op zijn zachtst gezegd wel wat hectisch te noemen. Alsof alles lijkt samen te komen op vrijdag. We kijken als gezin dan ook enorm uit naar de vrijdagavond. Op vrijdagavond hebben we namelijk altijd een eigen feestje. Een gewoonte die er langzaam is ingeslopen, maar die we hebben omarmd. Op vrijdag hebben we namelijk hapjesdag. Op deze avond eten we hapjes op de bank voor de televisie met een beetje buizen (het liefst een leuke film) en daarna een spelletje! We kunnen dan relaxen met elkaar en sluiten ons even af van de buitenwereld. Dat laatste is in de corona-tijd een stuk makkelijker dan eerder. Maar nog steeds nodig merken we, dat moment van rust met elkaar.

Een beetje rust in drukke tijden met ons gezin mamameteenblog.nl

Creëer rust

Het is fijn om zo even met elkaar rust te creëren. Iets wat ik best lastig vind om met alle drukte voor elkaar te krijgen. Met drie kinderen, waarvan 1 in groep 3, is het een fulltime dagtaak erbij om ze te helpen met hun online lessen, naast alle dagelijkse bezigheden. En ik besef dat het ene dag beter dan de andere dag gaat hoor. En zo is het ook de ene dag makkelijker om een beetje rust voor mijzelf te vinden dan een andere dag. Zo probeer ik de echt lastige dagen het huishouden even te laten voor wat het is. Dan maar geen spic en span. En dan even tot rust komen met een goed boek, schrijven in mijn bulletjournal of lekker even alleen naar buiten.

Badkamer

Wat ik ook heerlijk vind is lekker badderen. Met een heerlijk badolie en een goed boek kom ik echt even tot rust. Al is het maar een half uurtje is. Daarna kan ik de vrijdagavond helemaal relaxed beginnen.

Vaak bedenk ik bij het boodschappen doen wat voor hapjes we gaan eten. Bijvoorbeeld lekkere Spaanse tapas met olijven, kaasjes en een schaal met nacho’s. Of een avond met Italiaans hapjes zoals kleine pizzaatjes, een lekkere salade caprese (tomaten, mozzarella en basilicum) en bruschetta op vers stokbrood. Ik hang er een soort van thema aan. Voor de kinderen hebben we er altijd wat lekkers te drinken bij, soms wat cola of lekkere verse jus d’orange. Voor onszelf willen we vaak wat wijn kopen bij een betere wijnzaak. We hebben zo al echt een paar mooie pareltjes ontdekt.

Welke wijn

Er is ontzettend veel keus aan wijn, dus het lastig kiezen wanneer je de weg niet zo goed weet in wijnland. Maar je voorkeur kan uitgaan naar een strakke, frisse wijn of een wat vollere wijn. Wij passen de wijn vaak aan het ’thema’ van de hapjesavond. Voor wit kun je denken aan een witte Bourgogne, een bloemige Viognier of een mooie rijke Albariño. Liever een rode wijn? Dan is er ook genoeg keuze. Denk aan zwoele wijnen uit het warme Puglia in Italië van de druif Primitivo. Of juist een warmkruidige Rhône wijn. Deze wijnen bestaan vaak uit een blend van de druivenrassen Syrah, Grenache en Mourvèdre. De Syrah geeft een mooie kruidigheid en zekere kracht aan de wijn.

Het maakt het altijd weer leuk als we een fijn wijntje hebben ontdekt. En het is extra leuk wanneer het matcht met het thema van de hapjesavond, een traditie die we er nog lang in willen houden.

Hoe creëren jullie wat rust voor julliezelf en je gezin?

Plaats een reactie