Creëert online boodschappen doen extra tijd voor drukke gezinnen?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 december 2021 by Barbara

We worden met z’n allen drukker en drukker. (Jonge) gezinnen hebben vaker dan ooit te maken met drukke periodes. Sport, hobby’s, gezin, vrienden, vakantie, werk en andere verplichtingen zorgen ervoor dat bijvoorbeeld het boodschappen doen er regelmatig bij in kan schieten. Gelukkig is er tegenwoordig de mogelijkheid voor boodschappen bezorgen. Het thuisbezorgen van boodschappen heeft natuurlijk voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we kort de mogelijkheden.

online boodschappen doen voordelig mamameteenblog

Er zijn grofweg 3 soorten boodschappers. Mensen die elke dag even de winkel inlopen, mensen die wekelijks boodschappen doen, en mensen die om de week hun voorraadkast vol kopen. Het online-boodschappen doen is voor elk type consument een uitkomst. Via een webwinkel bestel je, net zoals dat bij kleding of elektronica gaat, gemakkelijk alle producten. Elke artikel is geplaatst in een categorie zodat je snel en eenvoudig een artikel kunt vinden en toevoegen aan je boodschappenlijstje. Op boodschappenspot.nl vind je bijvoorbeeld alle online supermarkten bij jou uit de regio, die deze mogelijkheden beschikbaar hebben.

Wat zijn de voordelen?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat er enkele grote voordelen zitten aan online boodschappen doen. Je hoeft niet meer te sjouwen met zware tassen, je bent niet afhankelijk van openingstijden, je bespaart een hoop tijd, je kunt op je telefoon of computer de boodschappen bestellen en je wordt minder verleid tot het doen van impulsaankopen. Dat laatste zorgt ervoor dat je bewuster kunt inkopen, gezondere producten selecteert, en bewust wordt van wat er in producten zit (bij elk artikel staat duidelijk wat erin zit en wordt informatie over allergieën getoond).

Zijn er ook nadelen?

De grote nadelen van boodschappen bestellen zijn de bezorgkosten, minimale aankoopbedragen, onduidelijk over de versheid en niet de mogelijkheid hebben om zelf een product te selecteren. Dit zijn reden die consumenten regelmatig geven op de vraag; waarom doe jij nog geen boodschappen via internet? Als laatste is ook een veelgehoorde reden; “Ik moet thuis zijn als de bezorgers langskomen, dat maakt het minder flexibel”. Dit kunt je voorkomen door bijvoorbeeld te kiezen voor het afhalen van een bestelling (pick-up-point), in plaats van thuisbezorging. Bijna alle supermarkten bieden dit aan.

Welke online supermarkten zijn er?

Iedereen kent de grotere supermarkten als Jumbo, COOP, PLUS, DEEN en Albert Heijn natuurlijk. Al deze supermarkten zijn begonnen met thuisbezorging. Wat veel mensen niet weten is dat de Spar de grootste landelijke dekking heeft. Ook innovatieve nieuwe supermarkten als Picnic moet je niet vergeten. Deze “internet only” supermarkten bezorgen een bestelling vanaf €25 zelfs gratis aan huis. Bij de andere supers variëren deze kosten tussen de €2 en €7 afhankelijk van de dag en tijdstip. Ook de minimale bestelbedrag variëren van €40 tot €70. Je kunt alle online supermarkten vergelijken op boodschappenspot.nl. Verder zal het nog wel jaren duren voordat de discounters (ALDI & Lidl) zich zullen begeven op dit terrein.

Is online boodschappen doen iets voor mij of mijn gezin?

Nu je weet dat Albert Heijn bijvoorbeeld bij je thuis de boodschappen kan bezorgen, kun je misschien eens overwegen dit te testen. Veel mensen vinden de nadelen uiteindelijk meevallen. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben. Met een kortingscode kun je bijvoorbeeld met €10 extra korting het bestellen via ah.nl eens uitproberen.

De prijzen in de webwinkels van de supermarkten zijn hetzelfde als in de lokale supermarkten. Dit geldt ook voor de folder-aanbiedingen en spaaracties. Zo kun je dus goedkoop en bewust shoppen.

Lees hier de plus- en minpunten van de online supermarkten!

Ik ben benieuwd of jij al ervaring hebt met boodschappen bestellen. Is er bij jullie thuis wel eens een bezorgservice van een online supermarkt geweest? Ga jij het proberen? Laat je reactie hieronder achter en deel je ervaringen met andere lezers.

Ook leuk om te lezen:

Dit artikel bevat afbeeldingen van shutterstock.com

3 gedachten over “Creëert online boodschappen doen extra tijd voor drukke gezinnen?”

  1. Wij hebben het heel lang gedaan. Het was een uitkomst, omdat we met twee kleine drukke jongens niet weg kunnen. Soms leek het wel erg duur te worden, maar het scheelt bijna niets. We willen het nu gaan afwisselen. In drukke weken toch bestellen en anders (zonder kinderen) de winkel door. Het grote nadeel is dat je een paar dagen vooraf al je bestelling moet hebben bevestigd. Dit vergeten we nog weleens en dus lopen we weer vaker door de winkel dan dat we bestellen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie