Meer rust in je hoofd? Zo pak je dat aan!

Last Updated on 22 november 2023 by Barbara

rust in je hoofd mamameteenblog.nl

Het leven als moeder kan een prachtige ervaring zijn, maar het kan ook hectisch en veeleisend zijn. Met zoveel verantwoordelijkheden en taken die op je afkomen, kan het soms een uitdaging zijn om innerlijke rust te vinden. Dit is zonde, want wanneer je zelf niet lekker in je vel zit, zullen je kinderen dit ook merken. Het is dan ook echt belangrijk om jezelf op de eerste plek te zetten en goed voor jezelf te zorgen. Wil je weten wat jij kan doen om iets meer rust in je hoofd te krijgen? Lees dan vooral even verder. In deze blog deel ik de beste tips voor meer rust in je hoofd. Zo zit jij in no-time weer wat lekkerder in je vel!

Maak een planning voor jezelf voor meer rust in je hoofd

Een van de beste manieren om meer rust in je hoofd te creëren, is door het zorgen voor een stuk overzicht. Dat kun je in eerste instantie al doen door in ieder geval een agenda 2024 bij te houden. Ze weet je altijd precies wanneer je afspraken zijn. Daarnaast is het ook goed om een planning bij te houden. Als moeder ben je vaak verantwoordelijk voor verschillende taken, van het huishouden tot de zorg voor je kinderen. Door een gedetailleerde planning te maken, kun je je dag beter structureren en prioriteiten stellen.

Begin met het maken van een weekplanning waarin je de belangrijkste taken en verplichtingen noteert. Zorg ervoor dat je ook tijd vrijmaakt voor jezelf en voor ontspanning. Door je taken op te splitsen in behapbare stukjes en realistische doelen te stellen, voorkom je overweldigd te raken en kun je elke dag meer gemoedsrust ervaren.

Zorg voor dagelijks een moment me-time

Als moeder is het gemakkelijk om jezelf volledig op te offeren voor het welzijn van je gezin. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je ook voor jezelf moet zorgen. Dagelijks een moment ‘me-time’ inplannen is essentieel om je geest op te laden en rust te vinden.

Dit ‘me-time’ moment kan van alles zijn, van het lezen van een boek of puzzels tot het nemen van een ontspannend bad. Om je gedachten na een drukke dag wat leger te maken, kun je ook een bullet journal kopen. Het doel is om even los te komen van je dagelijkse verantwoordelijkheden en je te focussen op iets dat je gelukkig maakt. Dit zal niet alleen je stressniveau verminderen, maar ook je algehele welzijn verbeteren.

Doe aan mindfulness

Tot slot kun je ook nog overwegen om een keer aan mindfulness te doen. Mindfulness is een krachtige techniek die je kan helpen om meer rust en helderheid in je hoofd te krijgen. Het gaat om bewust zijn van het huidige moment en je gedachten, gevoelens en omgeving zonder oordeel te observeren. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor drukke moeders die vaak in de toekomst of het verleden zijn, in plaats van in het nu te leven. Je zult zien dat naarmate je dit vaker doet, je zeker ook een stuk rustiger in je hoofd zult worden. Absoluut het proberen waard!

Meer rust in je hoofd Zo pak je dat aan! mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie