Wie is de Mol Tag: 2017, wie is jouw mol?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 december 2021 by Barbara

Mamameteenblog is getagd door Marijke van Mamasmetthee voor de Wie is de Mol Tag 2017. Marjolein, mijn vaste gastblogger, jullie hebben vast al wat artikelen van haar voorbij zien komen hier en hier, is ook een groot fan en wilde hem heel graag invullen. Hoe grappig is het om te lezen dat Marjolein en ik bijna op dezelfde lijn zitten! Zou dan toch…? Ben jij ook een fan van Wie Is De Mol? Lees dan zeker deze tag! Vul jij hem ook in? Laat een reactie achter in de comments en dan komen wij hem zeker bij je lezen! 

wie is de mol tag 2 mamameteenblog

We gaan 16 jaar terug in de tijd. Het is januari 2001. De Troskompas valt met een plof op de mat. Ik heb net een van mijn eerste rijlessen gehad en heb hem als eerste te pakken. De deelnemers van Wie is de Mol staan erin! Vanaf dit seizoen ga ik het echt volgen! Aan de keukentafel zoek ik naar aanwijzingen op de foto’s en verdenk direct Yvonne, 32 jaar, kapitein bij de Koninklijke Landmacht. Een soort Ellie Lust, maar dan met lang haar. In de eerste aflevering krijgen ze een opdracht waarin kennis van de Morse code nodig is. Die verknalt zij finaal. Toen wist ik het zeker. Ze is de Mol. Maar net als alle volgende seizoenen had ik het ernstig fout 😉 Dus wil je weten wie dit jaar NIET de Mol is, lees dan vooral verder in deze Wie is de Mol tag bedacht door Fleur.

Blijf je thuis voor Wie is de Mol?

Op zaterdagavond…kijk ik nooit naar Wie is de Mol. Dit doe ik op donderdagavond samen met mijn vriendinnetje P. op de bank in pyjama met liters thee en een dikke deken. Het is haar eerste Mol-seizoen dus als echte molloot-met-molboekje leid/lijd ik haar de weg in de wereld van De Mol. En ze is goed! De speculaties vliegen door de kamer en zij ziet aanwijzingen die ik als doorgewinterde molloot mis. Kunnen we een donderdagavond niet samen op de bank zitten dan zijn we via Whatsapp met elkaar verbonden. Dat gaat ongeveer zo. ‘Ben je dr klaar voor?’ ‘Pyjama check, thee check. Play?’ ‘Play!’

Hoe lang kijk je al naar de Mol?

Zoals in de intro beschreven: sinds 2001.

Wie is de beste Mol aller tijden?

Zonder twijfel Art Rooijakkers in seizoen 2011. Momentje.

**checkt even voor de zekerheid, kent haar eigen mollotige capaciteiten**

Juist…..Art was de Mol helemaal niet. Dat was Patrick Stoof. Art was de winnaar. Sorry! Ik zei toch dat mijn mol nooit de Mol is? 😉 Maar zeg nou zelf, hij speelde een briljant spel!

Wat is de beste Mollen actie ooit?

Twee Mollen en hun acties zijn mij bijgebleven. Als eerste die van vorig jaar van Klaas van Kruistum. Tsja, Klaas kan alles en dus ook heel erg goed Mollen. Vol enthousiasme en overgave speelde hij het spel. Ik verdacht hem natuurlijk niet want in de eerste opdracht haalde hij al geld binnen. Maar, hij gapte echt overal geld weg! En nie-mand had dat door. En zelf de volmaakte onschuld spelen. Dan ben je goed!
De andere memorabele Mollen actie was van Inge Ipenburg, de Mol van 2007. Of eigenlijk was het een aanwijzing. Aan het einde van elke aflevering komt de groepsfoto in beeld en verdwijnt de afvaller. Mijn zusje, die dus 1 aflevering kijkt en de Mol dus áltijd goed heeft, zei toen die foto in beeld kwam: “Ze doet iets met haar handen!”. De volgende week keek zusje dan toch maar een tweede aflevering en ja hoor, Inge deed weer ‘iets met haar handen’ op de groepsfoto. Achteraf bleek dat ze dus in het gebarentaal-alfabet vertelde dat ze de Mol was. Inge was uiteraard niet mijn mol.

Wie is je favoriete presentator?

Moeilijk! De strijd gaat tussen Karel van de Graaf en Art Rooijakkers. Beide hebben hun pokerface tot perfectie verheven. Hun expressie verraad niets. Bijzonder knap, ik zou het niet kunnen. Over de looks…sja dan wint Art. Hoewel het niet helemaal mijn type is ‘heeft’ hij toch wel wat. Maar voor Karel valt ook wel wat te zeggen. Die man zag er gewoon áltijd, ook al was het 53 graden en stond hij vol in de zon, uit als een echte gentleman.

Welke opdracht is je bij gebleven?

Tja, dat is denk ik bij velen dezelfde. Dat moment dat de Mol er even helemaal niet meer toe deed. Ik denk dat toen ongeveer alle kijkers met kippenvel aan de buis gekluisterd zaten en niets zeiden. Het was dat moment dat Fréderique Huydts zichzelf en alles overwint, boven op de berg aankomt en daar staat te gillen van blijdschap. Karel neemt zijn hoed voor haar af. Wetende dat Fréderique al tijdens de opnames ernstig ziek was, maakt het nog indrukwekkender.

Welk land vond je de mooiste locatie?

Van Australië tot Zuid-Afrika, in elk land weten ze de mooiste locaties te vinden. Adembenemende beelden en elk seizoen een gevoel van ‘daar wil ik ooit nog eens naar toe!’. Ik zou het natuurlijk op mijn bucketlist kunnen zetten om alle landen en locaties van Wie is de Mol af te reizen. Dat zou een mooie wereldreis worden! Hm, eigenlijk zo’n gek plan nog niet!

Wat is je favoriete mol-moment?

Zonder twijfel Ellie Lust die bloedserieus gewapend met een vork in de hand de etherdiscipline invoert.

Hou je een mollenboekje bij of heb je aan andere strategie?

Bijna elk jaar heb ik een mollenboekje. Ik schrijf en word na een paar afleveringen al niet meer wijs uit mijn eigen zogenaamde hints. En het feit dat de mol-acties zoals vermeld in mijn molboekje vaak worden gedaan door personen die vooral de Mol niet zijn en er uit liggen op het moment dat ik denk dat ze toch echt zeker weten de Mol zijn. Dus. Waarom ik toch steeds weer aan een molboekje begin….geen idee! Iets met de aanhouder wint of zo. Eens zal ik die Mol ontmaskeren!

Zou je zelf mee willen doen?

Ja! Niets meer aan toe te voegen. Als Mol zou ik een soort Milouska-Mol zijn. Een beetje dom en lichtelijk irritant zodat ze denken dat die het toch echt zeker niet is. Ik zou dan denk ik maar gewoon aan wie het wil in een bondje vertellen ‘ik ben de Mol’. Geloven ze toch niet. En een pokerface heb ik niet. Mol-acties worden een probleem. Hoewel je natuurlijk van te voren álles weet. Maar daar zou ik dan vast mijn mond weer niet over kunnen houden. Dus misschien kan ik maar beter meedoen als kandidaat, maar dan wel met heel veel vrijstellingen. Anders is mijn mol-avontuur vast snel afgelopen.

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?

Ik schrijf dit op een woensdagavond. Vanavond gaat er dus niemand naar huis. Afgelopen zaterdag is er wel iemand naar huis gegaan, maar dat weet ik dus nog niet. En ik scrol op social media alle mol-gerelateerde berichten met mijn ogen dicht door dus ik ga echt kijken zonder voorkennis. Dus wie is er volgens mij afgelopen zaterdag uit gegaan? Nou mijn hoofd-Mol is Sigrid dus die zal er wel uitgaan 😉

Wie wint er dit jaar Wie is de Mol?

Ik denk Sanne Wallis de Vries. Waarom weet ik niet maar ik heb het gevoel dat zij tot het laatst erin zal blijven. Dus totaal ongefundeerd deze voorspelling, maar wie weet dat ik de winnaar wel goed heb!

Wie is de Mol 2017?

Goed, gezien eerder behaalde resultaten ongetwijfeld garantie geven voor de toekomst kan ik jullie wel vertellen wie ik denk dat dit jaar De Mol gaat zijn, dan kunnen jullie die alvast afvinken van je verdachtenlijstje. Ik denk op dit moment dat Diederik de Mol is. Mijn zusje heeft op dit moment Jochem van Gelder als hoofdverdachte, maar deze uitspraak is gebaseerd op enkel het zien van een voorstukje tijdens de reclame. Dus als ze het dit jaar goed zou hebben is ze écht een Molloot-in-denail.

Tot zover! Ik kruip weer onder de grond en geef de TAG door aan ……wie hem maar wil overnemen!

Vergeet dan Fleur, de bedenkster van deze Tag niet te noemen en laat een reactie achter bij de comments dan komen we zeker je antwoorden lezen!

2 gedachten over “Wie is de Mol Tag: 2017, wie is jouw mol?”

  1. Ik heb twee jaar geleden voor het eerst naar Wie is de mol gekeken, vond het wel leuk toen, maar niet zo leuk om het nu nog eens te kijken.. veel kijkplezier! 🙂

    Beantwoorden
  2. Grappig, inmiddels weet je natuurlijk dat Sigrid eruit ligt. Die voorspelling had je wel goed dus dan zou ik denken dat je misschien toch kans maakt de mol dit jaar te ontmaskeren 😉
    Ik verdenk Diederik vanaf het begin, maar de twijfel slaat toe. Ligt het er niet te dik bovenop?

    Beantwoorden

Plaats een reactie