Heb jij wel eens een oppas nodig voor je huisdier?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Pas moest ik ineens denken aan een verhaal uit mijn jeugd. Ik denk dat ik een jaar of 11-12 moet zijn geweest. Er speelde een vriendinnetje bij mij thuis, volgens mij heette ze Mireille, en de zomervakantie kwam eraan. We bedachten dat het leuk zou zijn als we in de vakantie wat geld gingen verdienen. Jaja, ik ben een ondernemer in hart en nieren. We waren natuurlijk nog veel te jong voor een echt baantje, maar een creatieve geest hadden we alvast wel. We bedachten dat we wel een oppas konden worden, een oppas voor je huisdier. Een hamster, kanarie of parkiet zou een geweldige manier zijn om snel een zakcentje binnen te harken. Zo’n schattige kleine hamster in zijn kooitje bij ons thuis afgeleverd, waar ik dan twee weken voor mocht zorgen en knuffelen en daar nog voor betaald werd ook. Strak businessplan, nietwaar?

huisdier kind oppas pawshake mamameteenblog.nl

Het businessplan: opvangcentrale voor huisdieren

Dat businessplan werkte als volgt: eerst een advertentie opstellen op papier (shocking: internet bestond nog niet) met ons aanbod en onze telefoonnummers erbij. Daarna naar de Albert Heijn en daar de advertentie ophangen. En vervolgens zou de rest vanzelf gaan en het geld zou binnenstromen. Zo gezegd,  zo gedaan. Ik weet nog dat we de advertentie hadden opgehangen bij de Albert Heijn en dat we naar huis liepen, we voelden ons echt trots. Dit hadden we toch maar weer geregeld. Helaas hadden we wat stappen vergeten in ons businessplan, we waren bijvoorbeeld vergeten om eerst even met onze ouders te overleggen. Heel cruciaal.

Kort gezegd: het eerste telefoontje, met een mogelijke kandidaat, had ons huis al bereikt voordat we weer thuis waren. Wij, slimme ondernemers, hadden toch zomaar een gat in de markt ontdekt. Alleen de ouders van mijn vriendinnetje waren iets minder enthousiast, helaas.

Veel beesten

Mijn lieve moeder was ook niet blij, maar vond ons idee wel heel vindingrijk. Gelukkig was ze al wat dieren in huis gewend, die ik grotendeels had binnengesleept. We hadden zeker 4 katten, 4 cavia’s, een kanarie, een tig parkieten, een aquarium en 2 hamsters. Yep, echt veel beesten bij ons thuis.

Daar moet ik nu niet aan denken, maar ik ben mijn moeder heel dankbaar dat het toen allemaal wel kon. Ook toen de eerste kandidaat met huisdier, die iets groter bleek te zijn dan een hamster, bij ons op de stoep stonden, vertrok mijn moeder geen spier. We zouden het wel proberen, dacht ik stoer, alsof de hond meteen naar huis kon als het niet lukte. Wel heel bijzonder dat mensen het wel oké vonden om hun hond bij onbekende mensen, zonder referentie, achter te laten met VIER katten! Och, die katten, arme katten. Bikkels waren het.

No Hamster at All

Al met al was deze hond, een combi tussen een Duitse Herder en een Pyrenese Berghond, no-hamstersize-at-all, 4 weken totaal bij ons thuis. En het was GE-WEL-DIG! Ik heb er ècht fantastische herinneringen aan. Ook het uitlaten van de hond met mijn moeder was super-leuk. We hebben toen echt veel gesproken met elkaar en gelachen, heel veel gelachen. En ik heb veel geleerd. Ik heb geleerd wat het betekende om een hond in huis te hebben, om daar voor te zorgen, iets waar ik natuurlijk al heel lang om zeurde. En wat ik daarna aanzienlijk minder deed, of wilde ik daarna een papegaai? Mmm, ik weet het niet meer.

Pawshake

Anyhow, dit alles kwam weer in mijn hoofd toen ik een mailtje ontving van Paulien, een collega-blogger bij mij uit de buurt. Zij attendeerde mij op Pawshake, een dierenoppascentrale met veel verschillende mogelijkheden. Hoe leuk is dat! Er ging meteen van alles door mijn hoofd. Dit is ook leuk voor de kinderen! Wellicht niet iets voordat onze Grand Dame de Siamees (16+ jr oud) is overleden, maar zeker iets om te onthouden. Want nu zeuren ze al om tig huisdieren, waar halen ze het vandaan, maar dan is dit een ideale uitkomst. Mijn Jeugdherinnering kan ik dan nog een keer overdoen :). Maar wellicht ook handig om eens te proberen, mocht onze vast oppas voor de kat niet kunnen.

Lees hier het verhaal over de kat die stuk was en misschien nog wel is.

Paulien vertelde mij hoe ze zelf met Pawshake in contact is gekomen:

Een paar jaar geleden heb ik me aangemeld bij Pawshake omdat ik soms een oppas voor mijn hond en 2 katten nodig heb. Maar ik dacht, het is wel zo leuk om ook anderen te helpen. Dus ik ben toen dierenoppas geworden. Ik accepteer niet alle aanvragen, maar als het uitkomt en het adres is in de buurt, help ik graag. Zo laat ik af en toe een lief hondje uit in de buurt, en zorg ik soms voor mensen hun katten als ze op vakantie zijn. Het leukste adresje wat ik ooit heb gehad was van een stel dat een Shiba Inu pup kreeg. Overdag waren ze aan het werk, en daarom ging ik een paar keer per week ‘babysitten’. Ik nam dan vaak mijn eigen hond mee. Het was echt leuk om zo een band met dit schattige dier te krijgen! Later kwam ik weer op ‘reünie-bezoek’ en de hond was inmiddels een sterke volwassen hond. Maar hij herkende me gelijk en was helemaal door het dolle heen. Zo ontroerend!

Verder ben ik tekstschrijver en blogger, en blog nu dus ook voor Pawshake en ben community manager. Dat betekent dat ik heel veel gebruikers spreek en dat zijn allemaal enorme dierenvrienden. Een leukere community kan je voor een dierenfreak als ik niet verzinnen :-).

De mogelijkheden voor een ideale oppas

Dat laatste geloof ik meteen. Pawshake is de volwassen uitwerking wat ik als kind voor ogen had, maar dan voor meerdere gedeeltes in Nederland. De site is helder en duidelijk, je loods er makkelijk doorheen en ze hebben zelfs een App. Er zijn veel mogelijkheden om één voor jouw huisdier, de meest ideale opvang te regelen. Wat een fijn idee om hier gebruik van te kunnen maken! Maar ook fijn om eens een opvang te kunnen zijn voor een hond(-je) of kat van iemand anders. Dat kan ook meteen een prettige manier zijn om eens uit proberen of een huisdier ook past in je gezin of leven. Want een huisdier in je gezin heeft zo zijn voordelen!

Ik denk dat we hier een luid gejuich horen als ik de suggestie aangeef om ons op te geven voor een oppashondje. Alhoewel onze Siamees meteen haar koffers zal pakken als de hond in huis komt. Maar nogmaals ik ga deze site niet meer vergeten, hij lijkt me erg handig.

Kennen jullie Pawshake al? En hoe regelen jullie opvang voor jullie huisdier bij afwezigheid? Of passen jullie wel eens op een huisdier?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie