Recept Worteltjes Cupcakes/ Carrotcake Cupcakes

Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara

Woensdagmiddag is bij ons meestal bakmiddag. En dan bij voorkeur koekjes of lekker cupcakes. Een maand geleden heb ik samen met Celeste Carrotcake gemaakt. Persoonlijk 1 van mijn favoriete taartjes. Maar dit recept viel ook in de smaak bij de rest van de familie, want binnen een dag was hij op. Op 1 stukje na dan, deze heb ik veilig gesteld voor een vriendinnetje van me. Maar er was niet veel meer over dan wat kruimeltjes. Toen bedacht ik mij dat het misschien wel leuk en handig zou zijn om de Worteltjestaart in cupcakevorm te maken. Na wat zoeken op het internet kwam ik een recept tegen die mij wel aansprak. Een beetje aangepast op mijn gezin en praktische aard deel ik hem met jullie hier: Mijn recept voor worteltjes-cupcakes/ carrotcake cupcakes!

Recept worteltjes cupcakes carrotcake cupcakes Mamameteenblog.nl

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 25 minuten
  • Baktijd: 35-45 minuten.

Benodigdheden

  • Cupcake blik 12 cupcakes
  • Cupcake bakjes
  • Mengkom+ toebehoren
  • Heteluchtoven

Ingrediënten voor de Worteltjes Cupcakes

  • 200 gram worteltjes geraspt
  • 150 gram roomboter zacht gesmolten
  • 150 gram rietsuiker
  • 2 grote eieren of 3 kleintjes, op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem of speltbloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zout
  • evt. Half zakje vanillesuiker
ouderwets indische broodpudding mamameteenblog.nl



Dit recept is ook een favoriet bij ons thuis: Indische broodpudding. Een aanrader om eens te proberen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 ºC en zet het cupcake blik klaar met de vormpjes erin.
  2. Zorg dat de boter zachtjes smelt en de wortel is geraspt.
  3. Voeg de geraspte wortel, de eieren en de suiker bij elkaar in een mengkom en meng deze goed door elkaar. Je zult dan een oranje-achtig papje krijgen.
  4. Bij dit papje voeg je de gesmolten boter en ook dit roer je weer door elkaar tot er een gelijkmatig mengsel ontstaat.
  5. Zodra dit klaar is, mogen de laatste ingrediënten erbij: bloem, bakpoeder, kaneel, snufje zout en eventueel wat vanillesuiker.
  6. Roer dit mengsel goed door elkaar en zodra dit klaar is vul je het mengsel uit in de vormpjes.
  7. Probeer net onder de randjes te blijven van de vormpjes, dan krijg je de mooiste cupcakes. Je houdt dan wel wat beslag over. Mocht je net als ik daar niet zoveel om geven *wink* dan kun je het hele beslag uitvullen in de vormpjes en krijg je lekker grote cupcakes!
  8. Zet het gevulde cupcake blik in de voorverwarmde oven voor 35-45 minuten.
  9. Je kunt checken met een satéprikker of het deeg gaar is.

Zodra de cakejes zijn afgekoeld kun je gaan versieren. Hier is het niet gelukt, zolang hebben ze niet geleefd :).

Ter info: De geraspte worteltjes worden helemaal opgenomen in het deeg en daar zie je als het klaar is niets meer van, op wat oranje puntjes na.

PS. De ideale manier om wat groentes binnen te krijgen bij je kinderen!

Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten: