Planten in de kinderkamer? Ja natuurlijk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Het is misschien niet de eerste kamer waar je aan denkt als je je huis met kamerplanten wilt gaan opfleuren. Toch is het heel goed om ook de kinderkamer in huis van planten te voorzien. Mits je natuurlijk wel verstandig te werk gaat. In dit artikel vertel ik je meer over hoe je op een veilige manier planten in de kamer van je kind plaatst en wat de voordelen van planten op de kinderkamer zijn. Mijn kinderen zijn er in elk geval heel blij mee en vinden het ook leuk om bij de zorg betrokken te zijn. Maak er iets mooi groens van!

Planten in de kinderkamer mamameteenblog.nl

Planten zijn gezond

Als je kiest voor planten bij het inrichten van de kinderkamer, is dat niet alleen goed voor de sfeer en aankleding. Planten zijn namelijk ook heel erg gezond. En dat is precies wat je je kleine dreumes gunt natuurlijk. Planten zuiveren de lucht, helpen tegen hoofdpijn en voorkomen droge ogen en problemen met de luchtwegen. Eigenlijk moet elke kinderkamer gewoon over planten beschikken als je het zo leest. Je kunt trouwens heel makkelijk online planten bestellen!

Maar welke planten dan?

Je hoeft natuurlijk niet meteen de hele kinderkamer vol te gooien: een paar plantjes is meer dan voldoende. Let er daarbij ook op dat je niet kiest voor planten die giftig zijn, want daar zitten jij en je kindje natuurlijk helemaal niet op te wachten. Denk er ook aan dat de gordijnen op de babykamer overdag vaak dicht zijn. Kies dus niet voor exemplaren die heel veel zonlicht nodig hebben. Wat dan wel goede planten zijn? De pannenkoekenplant, de ananasplant en de bananenplant bijvoorbeeld. Dat een cactus niet zo geschikt is voor kleine kinderen, had je vast al geraden. Maar mijn oudste van 13 jaar vindt cactussen heel leuk en heeft er ook een paar in bloei gekregen op haar kamer!

Denk ook aan de veiligheid

Om je kindje een zo veilig mogelijke slaapkamer te bieden, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van planten. Zorg er in de eerste plaats voor dat je ze buiten bereik van jonge kinderen zet. Hangplanten zijn daardoor vaak heel geschikt. Kies ook voor een makkelijk te onderhouden plant en zoals eerder gezegd ook eentje die niet giftig is. Daarbij moet je de plant regelmatig controleren op beestjes en schimmels en dode bladeren verwijderen. Plaats de planten in geen geval boven het wiegje of ledikant. En ook niet in de buurt van de commode, want dat kan lastig zijn bij het verschonen en aankleden van je kindje.

En heb je nu helemaal geen groene vingers? Dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om kunstplanten in de kinderkamer te plaatsen. Oké, de gezondheidsvoordelen zijn dan enigszins weg, maar je bereikt er qua uitstraling wel gewoon hetzelfde effect mee. En je hebt tegenwoordig echt mooie exemplaren, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie