Zullen we weer eens Paella eten?

Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara

Al weken had ik trek in een lekkere Paella. Maar door drukte en afspraken, liepen de avonden wat anders en kwam het er maar niet van om dit heerlijke gerecht klaar te maken. Dus ja, waarom niet, zullen we weer eens Paella eten?

recept paella garnalen en kip mamameteenblog.nl
Paella recept garnalen zeevruchten kip mamameteenblog.nl

Wat ik zo fijn vind aan dit recept, behalve de smaak natuurlijk, is dat je alle ingrediënten lekker in huis kunt halen, maar dat je niet gebonden zit aan een dag om het klaar te maken. Je kunt het meeste aan ingrediënten invriezen en het zo prima uitstellen tot het perfecte moment.

Dus afgelopen week hebben wij deze heerlijke Paella gegeten. En dat was echt wel weer lekker. Het recept?  Volgt hieronder.

Benodigdheden voor Paella

  • Grote Pan, er bestaan prachtige mooie pannen speciaal voor de Paella, helaas bezit ik deze niet, maar ik heb wel een mooie grote Braadpan die ik gebruik hiervoor (doorsnede 28 cm en hoogte +12 cm) en dat gaat ook prima. Al zullen de profs zeggen dat het anders is, wat natuurlijk mag.

Ingrediënten

  • 350 gram ongekookte (Paella) Rijst
  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 500 gram zeevruchten, diepvries of vers bij de visboer vandaan.
  • 125 gram chorizoworst of salamiworst, welke mijn kinderen iets lekkerder vinden.
  • 1,25 liter kippenbouillon
  • 75 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 fijngesneden paprika
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflook, geperst
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 100 ml witte wijn
  • Thijm, 1 takje of een volle theelepel gedroogde thijm
  • 2 draadjes saffraan of een heel klein theelepeltje Kurkuma
  • 2 tomaten
  • Peterselie, handje vol, fijngesneden
  • Citroen, 2 stuks
  • Zout en Peper

Ook leuk om een keer Risotto te proberen?

Bereiding

  1. Zoals eerder genoemd, ik heb helaas geen echte Paellapan, maar ik gebruik mijn Favoriete Braadpan (28 cm doorsnede en +12 cm hoog) en hierin bak ik in de olijfolie eerst lekker de kip, welke ik een beetje heb gekruid met een beetje citroensap en wat peper en zout. Wanneer deze gaar is, haal ik de kip uit de pan en leg het even apart in een schaaltje om later weer aan het geheel toe te voegen. Ik voeg een beetje extra olijfolie toe aan de pan en bak hierin de knoflook, de uien, de tomaten, de paprika tot alles lekker zacht is geworden.
  2. Daarna worden de saffraan draadjes (of  kurkuma), de fijngehakte peterselie en de rijst toegevoegd. Dit samen even roerbakken tot de tomaat lekker zacht is geworden en de rijst wat glazig begint te worden. Dan voeg ik de Bouillon toe en laat de hele massa lekker pruttelen. Houd het vocht goed in de gaten, voeg eventueel wat water toe of zoals ik, wat witte wijn, wanneer je het idee hebt dat er te weinig is. De rijst mag best wat plakkerig zijn bij een Paella. Wanneer ik het idee hebt dat het bijna klaar is, voeg je de zeevruchten toe, de doperwtjes en de kip. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen en voeg er eventueel nog wat witte wijn aan toe.
  3. Officieel mag je nu de pan mooi opmaken met boven op wat mooie zeevruchten met wat Citroen en wat peterselie blaadjes en dan zet je de pan in zijn geheel nog 10 minuten in de oven op 180 ºC. Helaas past dit niet in mijn oventje en laat ik de Paella wel nog even rusten met een doek erover. Deze tijd gebruik ik om de tafel te dekken en de salade te maken.
  4. Daarna kun je de Pan nog even opwarmen en de Paella direct serveren. Samen met de salade en eventueel wat stokbrood.

Note: De kinderen houden erg van garnalen en stop ik er nog wat extra garnalen bij voor ze.

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

2 gedachten over “Zullen we weer eens Paella eten?”

  1. Heerlijk! Mijn opa is Spaans en hij woont zelf in Benidorm. Hij maakt altijd een *boeren* paella! Die vind ik nog lekkerder dan de standaard versies die je hier in de supermarkt tegenkomt! -x-

    • De originele is natuurlijk het aller-allerlekkerst. Maar een klein look-a-likeje doet ook al wonderen voor mijn buik… paella blijft een feestje!

Reacties zijn gesloten.