Bespaar Continu NL
Uitgaanstips

Een dagje uit in de wildernis op het eiland Tiengemeten van Natuurmonumenten

30 mei 2017

Stel dat je een dagje mag doorbrengen op een ‘bijna’ onbewoond eiland. Een eiland waar de flora en fauna nog grotendeels zijn gang mag gaan. Waar je de stilte kunt horen en het gras hoort wuiven. Ik kan je vertellen: dat eiland bestaat! En het is niet eens zo ver hier vandaan. Het is het eiland Tiengemeten en het ligt middenin de Haringvliet, onderaan Zuid-Holland. Je kunt er alleen met een pontje komen en er rijden bijna geen auto’s. Op dit eilandje woont een handjevol mensen die heel zuinig zijn op dit eiland, ze worden daarbij geholpen door Natuurmonumenten en samen met 1500 vrijwilligers wordt dit prachtige eiland onderhouden.

tiengemeten mamameteenblog

 

Dat dit een interessant stukje natuur is besef je door al de fauna die hier voorkomt. Er zijn Schotse Hooglanders, er is een beverkolonie, je ziet er de lepelaar (als je geluk hebt) en je kunt er zelfs een koppeltje zeearenden spotten ( ik heb ze helaas net gemist).

schotse hooglanders tiengemeten mamameteenblog

Het eiland Tiengemeten van Natuurmonumenten

Vorige week woensdag konden we het eiland Tiengemeten met eigen ogen bekijken. Op een huifkar een tocht over het eiland, een heerlijke pannenkoekmaaltijd gegeten en een ondekkingsreis door misschien wel de leukste speeltuin van Nederland, hebben wij een heerlijke middag gehad! We hadden enorm geluk met het weer, maar ook zonder het zonnetje is dit eiland een ontdekking waard.Zo is er een Museum van Rien Poortvliet en een Landbouwmuseum, maar je kunt ook overnachten op het eiland in een Herberg of in 1 van de unieke vakantiewoningen.

Om er alleen een dag op uit te trekken is dit ook mogelijk. Nadat je met het pontje bent overgegaan, wat op zich al een belevenis is, heb je de mogelijkheid om eventueel een fiets te huren of te wandelen.

tiengemeten pontje mamameteenblog

Na een heerlijke wandeling, fietstocht of een tocht met de Huifkar zijn er ook mogelijkheden voor een hapje(bv lekkere pannenkoeken) en drankje. En vooral de pannenkoeken vielen erg in de smaak!

pannenkoeken tiengemeten mamameteenblog

Samen met een aantal andere bloggers hebben wij een heerlijke middag gehad. Mijn dochter heeft zelfs nog een vriendschap gesmeed met de dochter van Merel. Kortom het was voor ons een groot succes en wij zijn zeker van plan nog eens terug te komen.

Voor meer leuke reviews over het eiland kun je het artikel lezen over Tiengemeten van Merel op Lotuswritings!

Er is op de site van Natuurmonumenten ook activiteitenkalender voor Tiengemeten, met echt leuke activiteiten voor jong en oud!

Informatie voor Tiengemeten:

 • Het pontje vaart ieder uur heen en weer, van 10.00-17.00 uur elke dag.
 • Het pontje vaart 1x per uur en het laatste pontje terug is om 17.10u, als je hem mist mag je een nachtje blijven slapen 😉 ( ook geen straf).
 • Zomers vaart het pontje tot 19.10u, controleer dit goed van te voren op de site!
 • Parkeren is gratis en er is meer dan voldoende plek.
 • Tickets kun je reserveren via internet van te voren, wel zo handig!
 • Het adres:
  • Nieuwendijk 1
  • 3284 KR Zuid-Beijerland

 

Voor een prachtige indruk kun je het filmpje van Natuurmonumenten kijken over Tiengemeten!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Merel 30 mei 2017 at 12:50

  Leuk om terug te lezen! Was echt een fantastische dag. Doet me eraan denken dat we nog wat telefoonnummers uit te wisselen hebben 😉
  Merel onlangs geplaatst…Menstruatie 2.0: ongesteld zijn en het onmiskenbare effect van rustMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  autoverzekering mamameteenblog
  Kom maar op, ik hoop dat je een goede autoverzekering hebt!

  Hoe anders ga je autorijden als je ineens kostbare lading aan boord hebt. Herken je dat? Denk aan een prachtige Weddingcake of...

  Sluiten