Interieur Meidenkamer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Onze oudste dochter wordt alweer 9 jaar over een paar maanden en ik merk dat ze verandert. Ik merk ook dat het kleine meisjes-achtige ervan af gaat. Ze wordt gewoon groot. Nu slaapt ze alweer een klein jaartje op zolder en dat is een heerlijke kamer, maar ik moet er nog steeds wat extra aandacht aan besteden. Ik vind dat best moeilijk, dat laatste stukje van het inrichten, om het echt een sfeervolle kamer te maken. Ik ben niet zo`n interieur styliste. Het moet bij mij vooral praktisch zijn en als het er leuk uitziet, is het mooi meegenomen. Maar goed: een nieuw schooljaar, nieuwe kansen!

meisjeskamer mamameteenblog.nl

Dus heb ik wat leuke ideetjes verzameld, om in de loop van het jaar als kleine projectjes uit te voeren voor het interieur van haar kamer.

De muren

Voor nu is haar kamer voornamelijk wit, met 1 donkerbruine muur. Die bruine muur heeft ze trouwens zelf uitgekozen. Op die muur wilde ik eventueel met wat masking tape een leuk figuur plakken.

Hier heb ik al eerder een blogje over geschreven: Ideetjes voor de muren van de Kinderkamer.

Maar eerlijk gezegd heb ik er nog steeds niets mee gedaan. Dus ik dacht een leuke foto op te hangen, met de gaafste foto die kan vinden van haar. Of de schattigste.

Een ander idee heb ik bij IKEA gezien. Het is een poppenhuis, maar je kunt het ook gebruiken om als een klein kastje op te hangen. Boven haar bureau, of bij haar bed. Perfect voor al die rommeltjes die uit handen moeten blijven van kleine broertjes.

 

interieur poppenhuis letterbak mamameteenblog.nl

 

O ja en dan ben ik ook stiekem een beetje verliefd op dit Fotobehang: tropische planten. Ik vind het echt geweldig gaaf en kan mij helemaal voorstellen hoe dit in haar kamertjes zal staan. Ik denk alleen dat Papa er nog even aan moet wennen. Maar zeg nou zelf, dit is toch echt supergaaf! Misschien gebruik ik het wel voor in onze slaapkamer. #grijns

Interieur fotobehang Mamameteenblog.nl

 

Fotolijstjes

Ook heb ik nog heel veel lege fotolijstjes. Het is wel leuk om deze te vullen met allemaal foto`s van onze laatste vakanties.  En dan als een soort collage aan een muur hangen in haar slaapkamer; alhoewel ik denk dat dat weer snel te rommelig wordt. Waarschijnlijk is het dan ook beter om voor één groot doek te gaan, zoals bijvoorbeeld deze bij PosterXXL (ze hebben hier nu ook een leuke aanbieding lopen). Ik zou dan kiezen voor een uitvergroting van een gave foto van 1 van de laatste vakanties.

 

Gordijnen

Dan hebben we nog de gordijnen. Op dit moment hangen er rolgordijntjes in haar kamer die de boel flink verduisteren, maar het is wel leuk om er wat gordijnen bij op te hangen. Ik had bij de Hema mooie Taupe kleurige gordijnen gezien, die alleen nog op maat moeten worden gemaakt. Met mijn naaimachine is dat zo gebeurd. Ik twijfel alleen nog een beetje over de kleur, het is een beetje saai voor een meidenkamer, maar ik denk dat we met accessoires meer kleur in kunnen brengen. Nu is alles nog vrij basic en rustig, maar er ontbreekt nog een beetje een gezellige sfeer. Dit alles is weer opgelost met dat gave Tropische Plantenbehang.

 

Vloerkleed

En dan het vloerkleed. Er ligt nu een rechthoekig, beetje saai gestreept kleed, in beige met witte strepen. Toen we hem kochten leek hij echt prima, maar ook deze brengt nog niet dat beetje sfeer mee. Ik denk dat er in haar kamer beter een ronde kan liggen met wat warmere kleuren.

 

Opruimen

Superleuke ideetjes, toch? Mochten jullie nog een leuke tip hebben, ik hoor hem graag; kan best wel wat hulp gebruiken.

Wat wel als laatste nodig is, of als eerste, is het opruimen van haar kamer. Ze is namelijk een echte verzamelaar en ik weet dat ze dat niet van een vreemde heeft (ik ook). Af en toe de bezem er doorheen kan echt geen kwaad, alhoewel ze dat echt vreselijk vindt. Ach, ik heb het ook geleerd (Kuch)…

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.