Een gietvloer voor ons huis? Is dat mooi?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Toen wij jaren geleden op zoek waren naar een ander huis. Was het al snel duidelijk dat onze voorkeur uitging naar een huis in jaren 30 stijl. Het is een stijl die voor ons niet snel gaat vervelen en die ook mooi te combineren is met de sfeer in huis waar wij van houden.  Tenminste dat vonden we toen. Want toen kwamen er kinderen. Niet een, niet twee, maar drie! Drie kleine kinderen in een jaren dertig huis. Gaat dat wel goed?

gietvloer mamameteenblog

Ja, dat gaat natuurlijk prima. Al moet ik zeggen dat ik wat betreft smaak en inrichting steeds praktischer word. Dat heeft zo zijn voordelen, want dan kom je nog eens iets tegen dat je kan verbazen.

Zo heb ik ooit op een werkplek gezeten bij een huisarts die bij de verbouwing koos voor een gietvloer en dat was echt verbluffend mooi. En behalve mooi, was deze ook zeer praktisch in gebruik en onderhoud. Laat dat nu precies in mijn straatje passen. De gietvloer zie je veel in kantoren en bedrijven, maar is nu ook in opkomst in de particuliere woning.

Zoals de situatie nu is bij ons, is het zeker niet meteen nodig, we kochten dit huis met een prachtige houten parketvloer, die al jaren oud is. Maar we weten dat deze vloer niet eeuwig mee gaat, met drie stuiterballen is de levensduur iets verkort, om maar iets te noemen. Tijd om ons tijdig te gaan oriënteren.

Wat is een gietvloer eigenlijk?

Volgens Wikipedia:

Een gietvloer is een afwerkvloer die op een dragende vloer wordt aangebracht door gieten. Gietvloeren kunnen zijn opgebouwd uit polyurethaan (PU) of epoxy. In de industrie worden vooral epoxy-gietvloeren toegepast vanwege de resistentie tegen allerlei zuren en in verband met hygiëne.

Vooral dat stukje over hygiëne spreekt mij wel aan.

Want wat zijn de voordelen van een gietvloer?

  • Onderhoudsvriendelijk;
  • slijtvast;
  • vrij van verborgen vuil en stofmijt, want geen groeven of naden waar stof of vuil in kan kruipen;
  • makkelijk onderhoud, met een swiffer of natte doek is de gietvloer zo weer schoon en netjes;
  • comfortabel;
  • veel mogelijkheden qua kleur en structuur

Zijn er ook nadelen of punten van aandacht?

  • Een uitstraling waar je van moet houden
  • Belangrijk om met een professional, bv Van Hollandse Bodem in zee te gaan voor de juiste kwaliteit, weet ik uit ervaring van mijn oude werkplek.
  • Laat een goede coatinglaag aanbrengen om de vloer te beschermen en de levensduur te verlengen bij intensief gebruik. (zie Voorgaande punt)
  • doordat hij zo strak is, zie je elk kruimeltje erop, wat met de swiffer ook zo weer weggehaald is

Tip: Lees hier hoe ik mijn donkere tegels van witte aanslag reinig.

Conclusie:

Ik blijf het een heel mooi alternatief vinden voor in ons huis.In de woonkamer met een lichte gietvloer en een mooi kleed denk ik dat dit een heel mooi effect zal geven.  Ook ben ik benieuwd of het is om een gietvloer in de badkamer te gebruiken en wat de ervaringen daarmee zijn.

 

Wat vind jij van een gietvloer? Past het in jou huis?

Dit artikel bevat een afbeelding van Shutterstock.com

1 gedachte over “Een gietvloer voor ons huis? Is dat mooi?”

Plaats een reactie