Wat als je omstandigheden veranderen?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik de badkamer inliep met een vertwijfeld gevoel en ik mij bedacht dat ik vandaag echt wel mijn maandelijkse gebeuren zou beginnen. Want het zou toch niet zijn dat ik zwanger was, tenslotte werd het nu wat makkelijker met de kinderen hadden en Celeste zou in het nieuwe schooljaar naar de kleuterschool gaan. Dus waren we al volop plannen aan het maken. Ik rook al bijna mijn vrijheid weer. Maar wat als de omstandigheden zouden veranderen? Wat als…

omstandigheden veranderen mamameteenblog.nl

Want het liep toch anders en dat was best wel even schakelen, we kregen er nog een klein mensje bij, een zoon. En terwijl hij lekker ligt te slapen, denk ik eraan terug hoe anders alles is gelopen dan dat we hadden gedacht. Gelukkig waren we in de omstandigheden dat we niet hoefden te verhuizen of een grote verbouwing in huis hoefden te doen. We konden zelfs met 3 kinderen achterin, in dezelfde auto blijven rijden. En hoewel we meerdere keren hebben gedacht om, met al die spullen die je meesjouwt met 3 kinderen, een grote bus aan te schaffen, gaat het nog best goed met deze auto.

Wat is er wel veranderd?

Ik denk dat de grootste verandering is dat ik gestopt ben met werken. Dat was iets wat niet in de directe lijn lag van onze plannen. En dat is voor ons beiden best even een omschakeling is geweest, op meerdere vlakken. Van tevoren hebben we hier natuurlijk goed over nagedacht, want alles stond of viel met de vraag: is het financieel mogelijk? En hoe kunnen we hier en daar aanpassingen maken, met bijvoorbeeld de hypotheek, om het passend te maken?

Veranderingen en omstandigheden heb je niet altijd in de hand!

Voor ons was het niet noodzakelijk om aanpassingen te doen wat betreft de hypotheek, op dat moment. Maar het is wel fijn om te weten dat er met je meegedacht wordt, mocht het nodig zijn, nietwaar?

Hebben jullie eerder voor een soortgelijke beslissing gestaan?

Plaats een reactie