Waarom kiezen voor een ronde eettafel in een kleine ruimte?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 8 januari 2024 by Barbara

Een eettafel is een meubelstuk die vaak voor langere tijd er staat. Daar kies je voor en is dat de tafel. Bij ons is onze eettafel een belangrijke plek in huis. Hier wordt aan gewerkt, gegeten, spelletjes aan gedaan. Kortom een groot gedeelte van ons gezinsleven speelt rondom de eettafel af. Wij hebben alweer een aantal jaar geleden een houten eettafel gekozen. Een robuuste met stevige tafelpoten en een ruw oppervlak. Geen deuk of kras valt op aan deze tafel. En als er vlekken op komen die er niet meer uit kunnen, dan schuren we hem gewoon een beetje op. Het is alleen helaas geen ronde eettafel.

ronde eettafel mamameteenblog.nl

De reden dat we voor een langwerpige tafel hebben gekozen is omdat we dat toen mooi vonden. In een lange woonkamer hoort een eettafel in de lengte. Dat was het idee.

Maar nu zie ik steeds meer ronde eettafels om mij heen. Met een mooi houten tafelblad en een monopoot. Ik denk dat het een trend aan het worden is. En ik ga het steeds leuker vinden.

Maar wat zijn behalve dat ik het leuk vind, de voordelen van een ronde eettafel?

Minder oppervlakte nodig

Dit vond ik zo een eye-opener. In een kleine ruimte is een ronde eettafel veel praktischer. Omdat je minder ruimte nodig hebt. Echt! Google het maar! Het is echt waar!

Alleen daarom is het al slim om een ronde tafel te nemen.

De ruimte van je kamer doorbreken met een ronde vorm

Hier moest ik even over nadenken. Maar toen ik het eenmaal voor mij zag was ik inderdaad verrast. In een jaren 30 huis, zoals wij dat hebben, is de woonkamer en eetkamer een lange ruimte. Door een ronde tafel te kiezen in een smalle ruimte lijkt deze veel breder.

En meestal is het fijn om een ruimtelijk gevoel te krijgen in je huis.

Een ronde eettafel is gezelliger

Wij als gezin van vijf zetten vaak nummer vijf op de kop zijn kant van de tafel. Waarom? Dan creeer je meer gezelligheid. Is er niet een vijfde die er een beetje bij bungelt. Die al de schalen en pannen mag doorgeven. Met een ronde tafel is het wat knusser. Niemand is buitengesloten.

Makkelijk een extra zitplaats erbij aan ronde eettafel

Met een beetje inschikken zet je er makkelijk een extra stoel bij. Hoe meer hoe gezelliger tenslotte.

Ook kun je kiezen voor een uitschuifbaar model. Dan kun je met een tussenstuk de tafel behoorlijk verlengen. Lijkt mij ook heel handig wanneer er familie of vrienden komen eten.

Lees hier mijn lekkerste recepten!

Geen scherpen hoeken (kleine kinderen)

Wanneer je kleine kinderen hebt, zie je echt meteen overal gevaren. Zo ging het bij mij tenminste. En de hoeken van de eettafel waren echt gevarenzones waar ik regelmatig de gekste geluiden heb geproduceerd. Telkens wanneer een hoofd er net rakelings langs scheerde. Pfff, dat heeft me flink wat jaren van mijn leven gekost.

Met een ronde tafel is dat toch minder, vermoed ik.

Waarom kiezen voor een ronde eettafel in een kleine ruimtemamameteenblog.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie