Een mooi boxkleed of speelkleed | Een slimme investering

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Het is druk in babyland. Ik zie weer heel wat dikke buiken voorbijkomen op social media en ook in mijn omgeving zijn weer veel nieuwe mommy’s-to-be. Grappig om te zien hoe dat zo in golven voorbijkomt. Voor mij is het echt alweer even geleden, de jongste is alweer ruim 7 jaar. Echt alle babybenodigdheden hebben met gestrekte mars het huis verlaten.
Alhoewel Ik nog wel enkele items in huis heb bewaard, zoals een boxkleed of speelkleed.

boxkleed of speelkleed mamameteenblog.nl

Een echt boxkind

Het is grappig, want mijn waren absoluut geen boxkinderen. Vanaf heel klein vonden ze een box niet prettig. Ik heb het echt geprobeerd. Bij de laatste dacht ik dat het me deze keer wel zou lukken. Het leek me gewoon zo handig. En voor een kleintje is het ook een prettige en veilige plek, leek me zo.

Afijn, mijn kinderen dus niet.

Het boxkleed daarentegen is wel echt een uitvinding! Lekker een beetje gevuld deken die je op de grond kunt leggen en makkelijk kunt verslepen of zelfs meenemen. Wanneer we op visite gingen of zelfs op vakantie was het fijn om een boxkleed bij je te hebben voor de kinderen. Voor spelen of even je kleintje op te verschonen.

En ook makkelijk om zoo even in de wasmachine te gooien als het nodig is.

Alle drie hebben ze er heel wat uurtjes op doorgebracht, spelen en draaien zonder dat ze er hard vanaf kunnen vallen.

Een boxkleed als speelkleedZelfs toen ze wat groter waren heb ik het boxkleed vaak nog als speelkleed gebruikt.

Het bleek gewoon een heerlijk dekentje te zijn waar ze een filmpje voor de tv op konden kijken of waar je samen een boekje op kon lezen. En weer wat later werd het de bodem in een speeltent.

Nu ligt het boxkleed als een soort kussen op de grond in de leeshoek in 1 van de kamers van de kinderen.

Pas vroeg iemand me nog waar ik dat kleed vandaan had. Geen idee, ik had nog wel een labeltje dat na het vele wassen nog zichtbaar was. Ik heb het merk doorgegeven.

Baby items voorbij de babytijd

Grappig dat je van die baby items hebt die je gewoon blijft gebruiken als je baby groot wordt.

Zo is de luierdoek ook nog steeds te vinden hier in huis. Heel multifunctioneel. Als poetsdoek, als doek tegen de zon in de auto (klemmen tussen het raam), als doek om je hangop (lekker recept voor een toetje) in te maken. We gebruiken niet dezelfde doek hiervoor, we hebben er meerderen. Maar dat mag duidelijk zijn, hoop ik.

Mijn vriendin heeft echt een supercoole luiertas gekocht toen ze zwanger was van haar eerste, die ook door kan gaan voor een kleine weekendtas. Handig voor als de kleine nu bij opa en oma logeert. Slimme investering dus.

Een mooi boxkleed, slimme investering voor de lange termijn voor je kindje Mamameteenblog.nl

Hebben jullie zelf ook al van die slimme investeringen gedaan met betrekking tot de aanschaf van babyspullen?

Plaats een reactie