Plannen maken in coronatijd

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 augustus 2022 by Barbara

Het is alweer 2 jaar geleden dat we in de startblokken stonden voor onze verhuizing naar Suriname. Onze visa waren geregeld. Ons huis was verhuurklaar en stond op Funda. En de verhuisdozen stonden al bijna ingepakt.
Ook de kleinere regeldingen hadden we stand-by. Zoals onze telefoonabonnementen. Daar hadden we een Sim only voor afgesloten die maandelijks opzegbaar waren. Handig, want dan konden we deze vlot omzetten naar een Surinaams abonnement, zonder dubbele kosten. En alles rondom verzekeren in het buitenland was voor ons helemaal duidelijk.
We waren er helemaal klaar voor onze plannen. Meer dan klaar. En toen ging het anders. Voor iedereen.

Coronatijd mamameteenblog.nl


Helaas lang verhaal kort; we zijn nog steeds in Nederland. De reden is simpel: het virus.

Voor dochter nummer twee zijn we inmiddels een middelbare school aan het uitzoeken. Met de daarbij komende regelzaken zoals een mobiele telefoon met bijbehorend abonnement, een laptop en een nieuwe fiets.
Waarvan ze de laatste toch niet gaat gebruiken in Suriname, als we nog gaan. Maar goed, redelijkerwijs wel nodig natuurlijk.

Plannen maken op korter termijn


Toch keken we elkaar we weer even aan. Wat zullen we doen, een mobiel abonnement maandelijks opzegbaar? Of toch langer? Online kun je gelukkig een Sim only 4G vergelijken. Ideaal in het geval voor mijn dochter, maar ook voor ons. Want is het niet goedkoper om een abonnement af te sluiten voor een jaar in plaats van per maand opzegbaar? Twee jaar klinkt weer wat lang, toch?

Ondanks dat we helemaal achter onze beslissing staan dat we niet vertrokken zijn, is het natuurlijk wel jammer. Heel lang hebben we gedacht dat het nog steeds kon, zodra het virus onder controle was.
We maakten geen plannen te ver vooruit, want stel dat we toch snel weg konden. Zo hebben de dozen er lang gestaan.
Maar toen kwam er een tweede golf en een derde. En nu zitten we alweer in een vierde golf. Onwerkelijk, toch?

Maar niet elke beslissing of plan wat we maken is gerelateerd aan een eventuele emigratie. Ondertussen zijn we aan het bedenken wat we deze zomer willen gaan doen, afhankelijk van de maatregelen rondom het virus. Gaan we op vakantie? Gaan we dan kamperen? Of liever in een huisje? Kunnen we sowieso wel weg? En zo ja, al boeken of nog even wachten?

Bereikbaar en connected

Het voelt een beetje alsof de sneeuwbal die aan het rollen was, ineens stilstaat. Plots. Natuurlijk weten we niet wat morgen brengt. Niemand weet dat. Maar je hebt gewoon geen idee wanneer de sneeuwbal weer gaat rollen; maar ook of die nog gaat rollen. Dat maakt het nemen van sommige beslissingen best lastig.
Toch gaan de praktische zaken gewoon door. Zoals bereikbaar zijn en online connected blijven. Iets wat nu voor veel mensen en ook voor ons belangrijk is. Je wil tenslotte dat je kinderen en jijzelf bereikbaar zijn.

Lees hier mijn artikelen over onze eerdere ervaring in Suriname.

We maken ondertussen alweer voorzichtig wat plannen verder vooruit. Spannend.

Ik weet dat ons probleem geen groot dilemma is. We hebben nog steeds een dak boven ons hoofd, zitten er warm bij en hebben genoeg te eten. En daar ben ik dankbaar voor. Dat is tenslotte niet vanzelfsprekend voor iedereen.

Hoe staan jullie erin? Maken jullie alweer wat plannen voor de langere termijn?

plannen in coronatijd Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie