Dit is hoe plaswekkers werken

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 27 september 2023 by Barbara

Kinderen die ’s nachts niet voelen dat ze moeten plassen. Met als gevolg een nat bed die midden in de nacht verschoond moet worden. Ik denk dat elke ouder ermee te maken krijgt in de zindelijkheidsfase. Wij in elk geval wel en het is best een pittige fase, die soms langer duurt dan je als ouder wenst. Steeds meer ouders kiezen ervoor om een plaswekker in te zetten als het kind moeite heeft met zindelijk worden. Dit is altijd een goede zet, omdat het bewezen is dat plaswekkers daarbij kunnen helpen. Het is wel belangrijk om de plaswekker voor een langere tijd te gebruiken om het gewenste resultaat te behalen. Wil je meer weten over plaswekkers en hoe deze precies werken? Blijf dan gerust verder lezen om antwoord te krijgen op die vragen.

werking plaswekkers mamameteenblog.nl

Werking van een plaswekker

Een plaswekker is niet heel ingewikkeld. Het bestaat in ieder geval uit een ontvanger en een zender. Om gebruik te kunnen maken van de plaswekker, heb je bijvoorbeeld een plasbroekje nodig. In het plasbroekje zit een sensor. Als het kind last heeft van urineverlies, dan vangt het plasbroekje het op. Vervolgens stuurt het plasbroekje een melding naar de ontvanger.

De ontvanger is eigenlijk de plaswekker. Op het moment dat de plaswekker een melding binnenkrijgt, gaat er een alarm af. Dit alarm zorgt ervoor dat het kind wakker wordt door het geluid. Hierdoor weet het kind dat hij of zij naar het toilet moet om verder te plassen. Heeft jouw kind dit gedaan? Laat het kind dan vooral even een nieuw plasbroekje aan doen voor de hygiëne.

 

Soorten plaswekkers

Ben je erover uit en ga je een plaswekker kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten plaswekkers zijn. Dit is natuurlijk heel fijn, omdat er dan voor iedereen een geschikte plaswekker beschikbaar is. Over het algemeen kan je spreken van drie soorten plaswekkers. De Mickey plaswekker is de eerste in het rijtje. Deze wordt vaak gebruikt voor kinderen die niet zoveel moeite hebben met wakker worden.

Heeft je kind wel een beetje moeite met wakker worden? Kies dan voor een Contessa plaswekker. Die is dan het meest geschikt. Maar is jouw kind echt bijna niet wakker te krijgen? Dan heb je de Contessa plaswekker met een extra trilelement. Bij deze soort kan je het harde geluid uitzetten en dat is ideaal als het kind bang wordt van het geluid.

Plaswekker training

Als je de plaswekker gaat inzetten, dan wordt er gesproken van een plaswekker training. Het is niet iets dat je maar voor twee nachten gebruikt. Je moet het echt voor een paar weken gebruiken. Over het algemeen wordt het gewenste resultaat behaald binnen acht tot twaalf weken. Het wordt aangeraden om pas te stoppen met de plaswekker als er al drie weken geen urineverlies is geweest.

Het is dus van belang dat het kind elke dag met de plaswekker slaapt. Een tip is om het kind niet veel te laten drinken voor het slapen gaan. Vergeet geen fijne complimentjes te geven.

hoe plaswekkers werken Mamameteenblog.nl

Plaats een reactie