Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara
We zijn hier in Huize B helemaal op de gezonde toer. Nu ja gezondere toer, dan, we proberen wat te minderen in het suiker gebeuren. Dus wat minder suiker eten. Nu is afgelopen dagen me wel duidelijk geworden waar er allemaal toegevoegde suiker in zit. En dan heb ik het niet over de natuurlijke suikers zoals in fruit of groente, maar echt de suiker die in de fabriek gemaakt wordt. In sommige ‘gezond’ snacks zit wel 40% suiker toegevoegd. Als je dat afzet tegen de hoeveelheid suiker die je per dag mag innemen, trek je tot de conclusie dat je met een ontbijt al je dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker hebt bereikt. Tijd om suikervrij te gaan bakken en we beginnen met het bananenbrood.
Hoog tijd om hier wat aanpassingen te gaan maken. Alles stap voor stap natuurlijk! Nu kwam ik op Pinterest een recept tegen voor bananenbrood. Nu maak ik deze wel eens zelf, maar dan de uitgebreide, gezonde versie! Dit is een makkelijk recept met niet meer dan vijf ingrediënten. Makkelijk en lekker! Easy Baking!
Inhoud
Lees hier het recept voor de uitgebreide versie voor het lekkerste bananenbrood ever!
Recept Bananenbrood suikervrij
Benodigdheden
- Cakeblik
- Staafmixer
- 2x Beslagkom
- Weegschaal
Ingrediënten
- 150 gram Speltbloem of Amandelmeel
- 3 rijpe bananen
- drie eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
- een handvol Rozijnen of dadels
- eventueel een handje in stukjes gehakte Walnoten voor wat crunch
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 175°.
Pureer de drie bananen in de beslagkom met de staafmixer tot een egale massa.
Mix de drie eieren in een aparte beslagkom met een garde.
Voeg de eieren bij de bananen en mix en het geheel.
Nu mag de 150 gram bloem/ meel toegevoegd worden en de 1,5 theelepel met Bakpoeder.
Meng het deeg tot een egale massa. Nu kunnen de rozijnen of dadels toegevoegd worden,
deze kun je geheel mee pureren of gedeeltelijk, al naar wens.
Als laatste kun je de in stukjes gehakte walnoten toevoegen.
Nu kan het deeg in het cakeblik en in de voorverwarmde oven voor 35 à 40 minuten.
Prik met een satéprikker in het deeg om te controleren of hij klaar is en pas eventueel de baktijd aan.
Is hij klaar dan mag hij 10 minuten afkoelen en is hij klaar!
Ook lekker als ontbijt of lunch!