Maakt het uit welke tandpasta ik gebruik?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Maakt het echt wat uit welke tandpasta je gebruikt wanneer je wat liever wilt zijn voor het milieu? Dat is de vraag die ik mij stelde toen ik op zoek was naar een nieuwe tandpasta. Al eerder heb ik een artikel geschreven over hoe je zelf tandpasta kunt maken. En natuurlijk heb ik altijd een potje van deze zelfgemaakte tandpasta staan in de badkamer, maar soms vind ik het fijn om ook een alternatief te hebben. Voor de afwisseling.

welke-tandpasta-mamameteenblog.nl_

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een tandpasta?

Ik heb daar eerlijk gezegd nooit bewust bij stil gestaan. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de pasta mijn tanden goed schoonmaakt of in elk geval de tandenborstel hierbij helpt. De ingrediënten vind ik ook belangrijk, ik heb liever geen producten die conserveringsmiddelen of andere schadelijke ingrediënten bevatten voor mijzelf of het milieu. En de smaak moet prettig zijn.

Belangrijk vind ik ook de gebruiksvriendelijkheid en de verpakking. Maar hier kijk ik pas naar wanneer ik weet of de effectiviteit, de ingrediënten en de smaak naar wens zijn.

Welke ingrediënten zijn belangrijk in een tandpasta?

De ingrediënten van een tandpasta bepaalt natuurlijk grotendeels de duurzame waarde. En dat is meteen wat het wat lastiger maakt. Het uitzoeken van elk ingrediënt en zijn eigenschappen is best even zoeken, maar met een uurtje googelen kom ik er al gauw achter dat het belangrijkste pijnpuntje gaat over het ingrediënt fluoride.

De meningen zijn hier echt heel verdeeld over. Er zijn hierin ook echt maar 2 kampen. Je vindt fluoride oké of je vindt het NIET oké. Ikzelf ben er eerlijk gezegd niet uit. Feit is dat fluoride in grote hoeveelheden echt giftig is voor je lichaam is. In kleine hoeveelheden zoals in tandpasta zou dit gevaar te verwaarlozen zijn.

Voorlopig kies ik ervoor dat het niet uitmaakt.

Mijn ervaring met Ben & Anna

Via Paperandboo.com kwam ik terecht bij de tandpasta van Ben & Anna. Een hele fijne webshop die bewuste en duurzame producten verkoopt en als doel heeft om te laten zien dat een duurzame levensstijl helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Zij verkopen van dit merk trouwens verschillende opties, bijvoorbeeld met fluoride of zonder fluoride. Ik heb de Natural Tandpasta White zonder fluoride. De tandpasta zit in een glazen potje met een houten spateltje. De ingrediënten zijn zover ik heb kunnen achterhalen duurzaam en groen en ook geschikt voor het hele gezin.

tandpasta-review-Ben-Anna-Mamameteenblog.nl_

In het gebruik haal je met gemak een klein beetje pasta uit het potje en breng je aan op je tandenborstel. De tandpasta heeft een aangename smaak (manlief was er ook blij mee) en je tanden voelen schoon aan na het (2 minuten) poetsen. Aan het glazen potje moet ik even aan wennen, maar dat is meer dat ik nogal kan klungelen wanneer ik haast heb.

De gebruiksduur durf ik nog niet te benoemen, maar we zijn nu ruim 3 weken onderweg met 2 personen en we zijn nog niet op 1 derde van de inhoud. Voor de prijs van 6,99 Euro denk ik dat dit dan ook een goed en fijn alternatief is.

Voor een volgende bestel ik er meteen de wasbare wattenschijfjes en de wattenschijfjeshouder mee.

Welke tandpasta gebruik jij?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 gedachte over “Maakt het uit welke tandpasta ik gebruik?”

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.