hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven mamameteenblog

Hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pas las ik ergens op het internet dat er afgelopen jaar een record aantal verhuizingen zijn geweest. Dat feit deed mij afvragen hoe vaak een mens in zijn of haar leven verhuist. Er van uitgaande dat je rond de 20 jaar bent als je voor het eerst op jezelf gaat en dat je ongeveer 80 jaar wordt, vond ik dit wel een interessante vraag. Dus hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven? En hoe vaak ben ik nu verhuist?

hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven mamameteenblog

Wat zie ik om mij heen?

Wanneer ik deze vraag beantwoord aan de omgeving waarin we leven en met mijn eigen ervaring kom ik tot de volgende antwoorden. De meeste mensen zullen beginnen in een starterswoning. Misschien verhuizen ze hierna nog een keer voordat ze aan kinderen beginnen. En mocht het gedurende de gezinsuitbreiding blijken dat de woning toch te krap is verhuizen mensen misschien nog wel een keer. Maar meestal is de woning waar het kroost wordt opgevoed een plek waar men langere tijd verblijft. Meestal is dat vanuit praktisch oogpunt, denk aan scholen etc, maar ook vanuit het sociale oogpunt.

Wanneer de kinderen de deur uit zijn wordt er vaak gekozen voor een kleinere woning. En als laatste wordt er nog eventueel gekozen voor een zorginstelling of aanleunwoning. Vanuit dit perspectief, er zullen altijd mensen zijn die veel vaker verhuizen en mensen die nooit verhuizen, kom ik uit op zo’n 5x dat een mens verhuist in zijn leven.

Hoe vaak ben ik verhuist?

Het grappige is dat je dit natuurlijk meteen toetst op je eigen leven. Want hoe vaak ben ik nu verhuisd vanaf mijn twintigste? Toen ik 22 werd ben ik vanuit mijn ouderlijk huis met mijn lief gaan wonen in Den Haag in ons eerste huis. Dit was een knusse portiekwoning met een woonkamer ensuite en een extra zijkamer. Vanuit deze woning zijn we verhuisd naar een parterre woning, die niet veel groter was, maar wel een grote tuin had en 1 kamer extra. De volgende stap die we maakten was een eengezinswoning met 5 kamers. Dus in de afgelopen ruim 20 jaar ben ik 3 x verhuisd.

Dat klinkt als best wel veel, maar toch heb ik net berekend dat ook ik een gemiddeld persoon ben die in de afgelopen ruim 20 jaar 3x is verhuisd. En nu moet ik niet denken aan een verhuizing met mijn 3 koters, maar de afgelopen keren waren ook best leuke verhuizingen. Ze waren goed georganiseerd met een verhuischecklist en ook hadden we veel hulp en hulpmaterialen bij de verhuizing, zoals een verhuislift. Al met al heb ik daar dus een goed gevoel aan over gehouden.

verhuistips mamameteenblog

 

Lees hier mijn tips over het verhuizen met kinderen.

Wat zegt het CBR: hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven?

Het bericht dat ik las kwam van het CBS wat sprak over een record aantal verhuizingen die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Vanuit dit artikel doorklikkend kwam ik erachter dat een mens gemiddeld in zijn leven om de 7 jaar verhuist. En dat in een mensenleven men ook gemiddeld 7x verhuist.

Ik heb nog wat te gaan geloof ik. En volgens de statistieken blijf ik nog even zitten waar ik zit, maar het kan vast geen kwaad om nog even te blijven rondturen op Funda voor ons volgende droomhuis!

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of al die cijfertjes wel kloppen. Hoe vaak ben jij verhuisd? Ik vind het leuk als je een antwoord achterlaat in de comments. 

 

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock.com

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
tips sparen gezin mamameteenblog
8 tips om beter te sparen met een gezin

Waar spaar jij voor, mama? Afgelopen week hebben we het zakgeld weer bijgesteld bij de kinderen. Nu is er een...

Sluiten