Hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 december 2021 by Barbara

Pas las ik ergens op het internet dat er afgelopen jaar een record aantal verhuizingen zijn geweest. Dat feit deed mij afvragen hoe vaak een mens in zijn of haar leven verhuist. Er van uitgaande dat je rond de 20 jaar bent als je voor het eerst op jezelf gaat en dat je ongeveer 80 jaar wordt, vond ik dit wel een interessante vraag. Dus hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven? En hoe vaak ben ik nu verhuist?

hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven mamameteenblog

Wat zie ik om mij heen?

Wanneer ik deze vraag beantwoord aan de omgeving waarin we leven en met mijn eigen ervaring kom ik tot de volgende antwoorden. De meeste mensen zullen beginnen in een starterswoning. Misschien verhuizen ze hierna nog een keer voordat ze aan kinderen beginnen. En mocht het gedurende de gezinsuitbreiding blijken dat de woning toch te krap is verhuizen mensen  nog wel een keer. Maar meestal is de woning waar het kroost wordt opgevoed een plek waar men langere tijd verblijft. En is dat vanuit praktisch oogpunt, denk aan scholen etc, maar ook vanuit het sociale oogpunt.

Wanneer de kinderen de deur uit zijn wordt ergekozen voor een kleinere woning. En als laatste wordt er nog eventueel gekozen voor een zorginstelling of aanleunwoning. Vanuit dit perspectief, er zullen altijd mensen zijn die veel vaker verhuizen en mensen die nooit verhuizen, kom ik uit op zo’n 5 x dat een mens verhuist in zijn leven.

Hoe vaak ben ik verhuist?

Het grappige is dat je dit natuurlijk meteen toetst op je eigen leven. Want hoe vaak ben ik nu verhuisd vanaf mijn twintigste? Toen ik 22 werd, ben ik vanuit mijn ouderlijk huis met mijn lief gaan wonen in Den Haag in ons eerste huis. Dit was een knusse portiekwoning met een woonkamer en suite en een extra zijkamer. Vanuit deze woning zijn we verhuisd naar een parterre woning, die niet veel groter was, maar wel een grote tuin had en 1 kamer extra. De volgende stap die we maakten was een eengezinswoning met 5 kamers. Dus in de afgelopen ruim 20 jaar ben ik 3 x verhuisd.

Dat klinkt als best wel veel, maar toch heb ik net berekend dat ook ik een gemiddeld persoon ben die in de afgelopen ruim 20 jaar 3 x is verhuisd. En nu moet ik niet denken aan een verhuizing met mijn 3 koters, maar de afgelopen keren waren ook best leuke verhuizingen. Ze waren goed georganiseerd met een verhuischecklist en ook hadden we veel hulp en hulpmaterialen bij de verhuizing, zoals een verhuislift. Al met al heb ik daar dus een goed gevoel aan over gehouden.

verhuistips mamameteenblog

Lees hier mijn tips over het verhuizen met kinderen.

 

Wat zegt het CBR: hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven?

Het bericht dat ik las kwam van het CBS wat sprak over een record aantal verhuizingen die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Vanuit dit artikel doorklikkend kwam ik erachter dat een mens gemiddeld in zijn leven om de 7 jaar verhuist. En dat in een mensenleven men ook gemiddeld 7x verhuist.

Ik heb nog wat te gaan geloof ik. En volgens de statistieken blijf ik nog even zitten waar ik zit, maar het kan vast geen kwaad om nog even te blijven rondturen op Funda voor ons volgende droomhuis!

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of al die cijfertjes wel kloppen. Hoe vaak ben jij verhuisd? Ik vind het leuk als je een antwoord achterlaat in de comments. 

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock.com
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie