De Haringfilets van Neptunus inclusief recept.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 1 mei 2022 by Barbara

Wie haring zegt, denkt aan de visjes die je met rauwe uitjes in je keel laat glijden, oer-Hollands en gezond. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik er aardig wat weggewerkt.  Sowieso zijn we hier in Huize B echte viseters en haringeters. Al heel wat visrecepten zijn hier op deze blog voorbijgekomen. De een vindt het heerlijk, de ander helemaal niet. Als basis ingrediënt voor salades en hapjes is haring echter minder bekend in Nederland. Reden voor de firma Haasnoot om de Neptunus haringfilets in verschillende smaakvariaties op de markt te brengen. Deze ‘Hollands Nieuwste’ zijn licht gezuurd en te vinden in het koelschap van de supermarkt in de variaties Dille, Cassis rode biet en Naturel. Zo wordt haring bereikbaar voor ieders smaak bij iedere gelegenheid.

haringfilets-mamameteenblog-nl

Haringfilets gezond voor mens en natuur

Dat haring gezond is, is wellicht bekend, maar hoe gezond realiseren mensen zich niet. Dankzij de mooie concentratie omega 3-vetzuren is dit visje niet alleen goed voor het hart en de bloedvaten, maar ook bevordert het een gezonde hersenontwikkeling bij kinderen. De talrijke vitamines die het bevat (A, B, B2, B6, B11, B12, C en D), maakt van haring met recht een hele gezonde snack. Bovendien zitten er de nodige mineralen in, zoals natrium, kalium, calcium, ijzer en magnesium. Zo past het in het algemeen bij een gezonde levensstijl en in het bijzonder in een koolhydratenarm eetpatroon, in een paleodieet en een fitness eetschema. De wilde haringen van Neptunus zijn duurzaam gevangen en daarom MSC gecertificeerd, daarmee wordt een gezond visserijbestand bedoelt met behoud van evenwicht in het leven onder water.

Natuurlijk conserveren

De nieuwe smaken zijn geïnspireerd op de manier waarop de Scandinaviër zijn haring nuttigt. Het zuren van haring en in kruiden leggen is ontstaan om de vis goed te conserveren. In Nederland wordt de vis na het kaken (ontdaan van de niet-eetbare delen) alleen in het zout gelegd. Neptunus haringfilets worden licht gezuurd in een marinade met specerijen zonder enige toevoeging van kunstmatige geur- of smaakstoffen. De smaak van deze 100% natuurlijke vis is dan ook echt anders dan de overbekende Hollandse Nieuwe en biedt vele toepassingen. Met deze gemarineerde haringfilet maak je bijvoorbeeld heerlijke salades, luxe amuses en echt gezonde broodjes. Vanwege de gemakkelijke verpakking heb je in een mum een feestelijk en voedzaam gerechtje op tafel, bijvoorbeeld voor onverwachte visite of tijdens een feestje.

Recept voor toastjes

recept haringfilets mamameteenblog.nl

Ingrediënten

  • Een Haringfilet Chili
  • 1 rode appel
  • Een kropje little gem sla
  • 1 el sambasaus
  • 1 Honny Cress
  • toastjes

Bereiding

Snij de haringfilet in stukjes en de appel in blokjes. Leg wat sla op een toastje en verdeel de mix van haring en appel eroverheen. Schep er een klein beetje sambasaus op en garneer het toastje met Honny cress.

Voor meer inspiratie voor lekkere receptjes met Haring kun je kijken bij Neptunus Recepten.

Ik moet zeggen dat deze Haring mij positief verrast heeft. Mocht je ook enthousiast zijn, ze zijn verkrijgbaar bij: AH XL, Plus, Hoogvliet, Coop en Jan Linders.
Prijs: € 1,99/ 100 gram
Variaties: Naturel, Dille, Cassis rode biet en binnenkort ook Chili en Soja

Meer informatie: neptunusharing.nl

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie