Een persoonlijk cadeau voor iemand die op reis gaat?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 februari 2024 by Barbara

Gaat je beste vriendin, neef of broer/zus binnenkort weg voor een lange reis? Denk aan een wereldreis of een aantal maanden reizen door Azië. De voorbereiding van zo een reis is lang. Er moet veel gespaard worden, veel aangeschaft worden en diegene moet zich goed informeren. Nu is er binnenkort een afscheidsfeestje georganiseerd en wil je diegene verrassen met een leuk cadeau. Dit kan natuurlijk variëren van een heel persoonlijk cadeau zodat je aan elkaar kunt denken tot een praktisch cadeau waar diegene veel gebruik van kan maken tijdens het reizen.

Wat geef je iemand cadeau die op reis gaat_ mamameteenblog.nl

Een praktische en persoonlijk cadeau

Praktische cadeaus zijn voor een reis heel handig. De persoon die op reis gaat moet zelf ook veel aanschaffen wat erg duur kan uitpakken. Niets is leuker dan nog de laatste paar items ontvangen van vrienden en familie die je kunt meenemen. Wat is nu een praktisch cadeau? Het ligt eraan waar de reis naartoe gaat. Wat iedereen sowieso nodig heeft, is een stevige rugzak en de juiste kleding. Denk aan een Rains regenjas die je kunt meegeven of stevige hardloopschoenen waar de persoon heel de reis goed gebruik van kan maken. Is dit een te duur cadeau? Geef dan een aantal gadgets cadeau samen met je vriendengroep. Zo kun je een reispakket samenstellen met de handigste spullen hierin. Dit maakt het cadeau niet alleen een praktisch, maar ook een persoonlijk cadeau.

Een mooie herinnering

Gaat je zusje of vriendinnetje op reis en moet je een paar maanden zonder elkaar leven? Dit zal een lastig afscheid worden. Gelukkig kunnen we in deze tijd toch in contact blijven met elkaar via het internet, maar je kunt een lange tijd niet met elkaar afspreken. Je kunt dan denken aan een cadeau die je beide kunt dragen en bij je kunt houden in deze periode. Je kunt bijvoorbeeld een paar mooie oorbellen kopen of een mooie ring. Behalve een sieraad, kun je ook een fotoalbum meegeven met al jullie mooie herinneringen. Per foto kun je een mooi verhaal schrijven van dat moment. Je broer/ zus/ vriendin kan dit lezen wanneer hij of zij op reis is en een beetje last heeft van heimwee.

Samen met iedereen kun je ook nog een video opnemen waarin iedereen iets liefs deelt. Het voordeel hiervan is dat de persoon die gaat reizen dit ieder moment kan bekijken en op zijn of haar smartphone kan opslaan. Ook jijzelf en de rest kan de video bekijken en houden. Zo blijf je toch in contact met elkaar.

Zelf heb ik een paar hele mooie oorbellen gekregen van een lief vriendinnetje toen ik met mijn gezin voor 3 maanden naar Suriname ging. Dit heeft mij persoonlijk veel gedaan; en ik heb de oorbellen toen (en nog steeds) met liefde gedragen.

Heb jij wel eens moois gekregen of gegeven voor een lange of verre reis?

Plaats een reactie