Bespaar Continu NL
Persoonlijk

De kat is stuk

14 januari 2016

De kat is stuk! Onze kat, haar naam is Scuba, onze Siamees is kapot. Nog niet dood, maar wel een beetje die richting op. Het is eigenlijk al een tijdje aan de gang. Ze is niet een grote kat, ze heeft een Siamese bouw, maar ik zie haar flanken invallen. Het is ook niet zo heel gek, ze is tenslotte al bijna 15 jaar oud!

De kat is stuk Mamameteenblog.nl

 

Siamees van 15 jaar

 

Voor de mensen die haar niet kennen is ze een gewone kat, een beetje een kletstante, tja Siamees, en ziet ze er ook nog best goed uit. Ze geloven dan ook niet dat ze al bijna 15 jaar is. Maar ik zie het aan haar.Twee jaar geleden had ze dezelfde klachten, magerder worden, veel slapen en hier en daar een plasje. Dit gedrag kende ik van Phumba, onze Abessijn, welke nu ruim 2,5 jaar geleden is gestorven ( hier kun je het verhaal lezen). Zelfde klachten, zelfde gedrag, dus naar de dierenarts.

De kat is stuk

 

En de dierenarts is er om dieren beter te maken, toch? Maar ook om een diagnose te stellen en dat was, voor veel kattenliefhebbers een herkenbare diagnose, nierklachten. Na het gebruikelijke bloed afnemen en urine testen was de uitslag bekend. Ze werd aan de anti-biotica gezet en met wat vitamineshotjes erbij zou ze weer helemaal het dametje worden. Helaas was de kuur wat zwaar en was het bijeffect, dat ze niet meer wilde eten. Voor katten blijkt dit cruciaal te zijn, dus weer terug naar de dierenarts. Gelukkig wisten zij wat ze moesten doen, namelijk bijvoeren. Prima, maar hoe doe je dat? Daar was ook weer een antwoord op, dat konden zij wel doen, in de ochtend brengen en in de avond halen, 100 euro afrekenen en de kat had weer gegeten. Poeh, hé, dat is wel veel geld voor een ontbijt, lunch en diner voor 1 kat. Wilt U haar morgen weer brengen, was de vraag? Nou, zei ik voorzichtig, we kijken het wel even aan.

Youtube is mijn nieuwe leraar in de meest praktische dingen, dus hier zou vast wel iets op te vinden zijn. En ja hoor, een aardige Australische dame heeft mij helemaal uitgelegd hoe of wat. Dus de kat kreeg te eten en bleef ademen. Kuur klaar, probleem verholpen.

Op verzoek is hier het filmpje:

NIET DUS.

Na een paar weken weer hetzelfde probleem, maar nu met een supergoede tip van een lieve kennis geven wij Vogel Solidago Complex. Werkt als een tierelier en heeft tot nu toe Scuba al twee jaar in leven gehouden. Maar het probleem is terug.

Lees hier meer over mijn bontjes.

EN NU?

Naar de dierenarts? Zelfde route? Ik ben er nog niet uit. Al die stress weer voor die kat. De diagnose is bekend, maar moet vast weer vastgesteld worden, krijgt ze ook vast weer een kuur. Gaat ze waarschijnlijk weer niet van eten. Hoe lang moeten we hier mee doorgaan? Wat is wijsheid voor de kat? Rekken en uitstrekken? Of toch weer proberen te maken? Kwaliteit of kwantiteit?

Wanneer we het haar vragen, krijgen we een heel verhaal, maar het antwoord zit er niet bij. Ach, ze functioneert nog prima, maar is wel een beetje stuk.

Wat zouden jullie doen?

 

Ps. dd 09/12/ 2016 Hare Majesteit de Schele Siamees leeft nog steeds, nee, en dat is geen grap!

Ps.2 dd 14/4. 2017 Helaas hebben wij onze Majesteit in moeten laten slapen. Ze is 16 jaar geworden. We missen haar enorm.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Afscheid van mijn maatje - Mama met een blog 21 september 2017 at 14:35

  […] goed. Al vaker waren we door het oog van de naald gekropen, ik had dus nog hoop. (lees hier: De kat is stuk) Ik ging je halen. Ik pakte je van de vuile was voor de wasmachine, een plek waar je echt nooit […]

 • Reply Heb jij wel eens een oppas nodig voor je huisdier? - Mama met een Blog 5 februari 2017 at 15:49

  […] Lees hier het verhaal over de kat die stuk was en misschien nog wel is. […]

 • Reply Nicole Orriëns 15 januari 2016 at 10:47

  Lastig zeg! Ik zou ook niet weten wat het beste is. Heeft ze pijn? Zo niet, dan zou ik het denk ik gewoon zo laten.

 • Reply Anita Willems 14 januari 2016 at 15:56

  Moeilijk om te zien als de gezondheid van je lieve huisdier afneemt. Onze poes is een paar jaar geleden overleden aan de bekende nieraandoening. (Mijn kinderen zeggen nog steeds dat ze is overleden door ‘mieren’). Die solidago komt me bekend voor. Ik had ook iets bij de apotheek besteld. En ik maakte kruidenthee van Kumis Kutjing (merk: Jacob hooy). Dat gaf ik afgekoeld.
  Zo’n diertje hoort zo bij het huishouden, nietwaar….

  • Reply Barbara 14 januari 2016 at 16:37

   O dat vind ik nog eens een tip die thee. Ga ik zeker proberen. Mag ik vragen wat je bij de apotheek hebt besteld?

   • Reply Anita Willems 14 januari 2016 at 16:44

    Van VSM bestelde ik druppels Solidago virgaurea D6 25 ml. En een flesje druppels Lespedeza sieboldii D6 25 ml. Ook van VSM. Niet meer dan drie druppeltjes in het water voor je kat.
    De apotheker zal het op moeten zoeken in de boeken, maar het is te bestellen bij VSM. En als je aanvullend verzekerd bent kun je het declareren, want het zijn ‘mensen medicijnen’.
    Ik vond deze tip ergens op een forum, anders had ik het ook niet geweten.

    • Reply Barbara 14 januari 2016 at 20:58

     O fijn! Ik heb het opgeschreven en ga morgen ermee naar apotheek! Bedankt voor je reactie :).

 • Reply Afina 14 januari 2016 at 15:25

  Ach, die lieve Scuba. Verwen haar maar lekker. Sterkte met beslissen en het verdere verloop. Knuffel!

  • Reply Barbara 14 januari 2016 at 16:33

   Dank je Afina, ga ik zeker doen. Knuf terug!

 • Reply Riko Winter 14 januari 2016 at 14:23

  De kat is stuk. Ja, daar moest ik ook wel om lachen. Ik denk dat het het belangrijkst is te doen wat het beste voor de kat is. Dat klinkt logisch, maar ik merk dat sommigen dat wel eens vergeten, helaas.

  Als je stukke, pratende Siamees nog voldoende functioneert en af en toe een APK’tje nodig heeft, dan zou ik zeggen: Gewoon doen! Zo niet, dan zou ik dat besluit ook overwegen, uit goedwil voor de kat en een verder lijdensweg te voorkomen.

  Sterkte met je besluit!

  • Reply Barbara 14 januari 2016 at 16:35

   Ik zal dat APK-tje inderdaad moeten overwegen…Bedankt!

 • Reply Jeanine 14 januari 2016 at 12:46

  Stiekem moest ik een beetje grinniken om je titel terwijl het natuurlijk super zielig is. Heb zelf ook twee katten. Tja ik denk dat je de kwaliteit van leven tegenover kwantiteit moet vergelijken. Is het keer op keer een lijdensweg en rek je er hooguit een tijdje mee of kan het de kat nog een paar goede jaren in redelijke gezondheid opleveren. Lastig te bepalen natuurlijk aangezien de kat het je niet zal vertellen. Doe wat je gevoel zegt. Sterkte!

  • Reply Barbara 14 januari 2016 at 16:32

   Dank je, Jeanine, ik vind het ook zeker lastig inschatten. Nog maar even afwachten…

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  Just another manic monday!

  Het is maandagochtend en het is druk in Huize B. Druk met ontbijt, druk met tassen inpakken en vooral druk...

  Sluiten