De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Last Updated on 21 september 2022 by Barbara

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje. A-merken koop ik nooit voor de volle verkoopprijs. Ik probeer altijd te winkelen bij de winkels die minimaal een 1+1 gratis aanbieding hebben en anders loop ik door naar een andere winkel die mij wel die korting geeft. Waarom zou je het volle pond betalen, terwijl ergens anders het tweede product gratis is?

gratis-producten-mamameteenblog.nl_

Naast dat ik altijd de reclamefoldertjes lees, zijn er nog meer manieren waarop ik producten gratis weet te bemachtigen. Dit heb ik geleerd in de periode dat wij als gezin wat zuiniger moesten omgaan met ons huishoudpotje. Als je wat krapper bij kas zit, is het echt een sport om zoveel mogelijk geld te besparen. Dan blijft er namelijk wat geld over voor de leuke dingen in het leven of om zelfs wat te sparen. Omdat ik toen zo vaak gratis producten wist te scoren, werd het zowaar een hobby van me. Ik heb de 6 beste manieren om gratis producten te krijgen op een rijtje gezet, zodat ook jij kunt profiteren van de beste deals.

Gratis producten om te testen


Word testpersoon voor verschillende bedrijven en je krijgt vaak pakketten thuis gestuurd met gratis producten. Soms krijg ik een hele doos met 20 zakjes kruidenmixen of 10 repen luxe chocolade om uit te delen aan vrienden of familie. Er zijn ook testen & houden campagnes. Je moet dan een beetje geluk hebben, maar als je uitgekozen wordt mag je het product gratis houden. Zo heb ik al een Philips Airfryer getest waar ik nu nog steeds wekelijks mijn vetarme frietjes in bak. Helemaal voor niets! Bij Testnugratis.nl vind je een overzicht van alle producten die je kunt testen, proberen én houden.

Via de supermarkt

Naast de gebruikelijke 1+1 aanbiedingen uit de folders, kun je ook op andere manieren gratis producten krijgen bij supermarkten. Wist je dat je bij Albert Heijn een account kunt aanmaken en je dan persoonlijke bonusaanbiedingen toegestuurd krijgt? Naast die aanbiedingen krijg je soms een e-mail met het aanbod om een artikel helemaal gratis af te halen! Zo heb ik al gratis wasmiddel, snoepjes en frisdrank gekregen van Albert Heijn. Bij de Jumbo kun je ook je eten en drinken gratis krijgen. Is het artikel over de datum? Of staat de houdbaarheidsdatum van vandaag op de verpakking? Meld het dan bij de kassa en je krijgt hetzelfde product dat wel vers is gratis mee naar huis. En, als je een beetje geluk hebt, ben je bij de kassa de 4e wachtende in de rij en krijg je zomaar al jouw boodschappen gratis! Goed timen kan trouwens ook, maar is wel lastiger 🙂

Cashback acties

Cashback of geld-terug acties zijn vaak erg interessant. Je moet er meestal even naar op zoek, maar als je meerdere acties combineert, kun je veel geld besparen. Er zijn verschillende websites die jou het aankoopbedrag terug storten als je het bonnetje naar ze opstuurt. Scoupy heeft iedere week nieuwe cashback acties. Ze hebben zelfs een app waarmee je op de hoogte blijft en de foto’s van de kassabon kunt uploaden.

Proefmonsters en samples

Wanneer er een nieuw product op de markt komt, wil de verkoper graag het nieuwe product onder de aandacht brengen bij de consument. Door gratis proefmonsters weg te geven lukt dat prima. En daar profiteer jij van. Hoe leuk is het als er weer een dikke envelop of een pakje in je brievenbus ligt waar een gratis sample in zit? Vaak gaat het om verzorgingsproducten, zoals dagcrème, shampoo of douchegel. Maar ook snoepjes, diervoeding en andere houdbare producten zijn als proefpakketjes aan te vragen. Check een handig overzicht van de recentste proefmonsters en samples op gratis proefmonsters.

Facebook groepen

Word lid van een van de vele Facebook-groepen waar de beste aanbiedingen worden gedeeld. Als je deelneemt aan een actieve groep met veel leden, worden er iedere dag genoeg berichten geplaatst van koopjesjagers. Zo hoef je zelf niet meer op zoek te gaan naar de hoogste korting bij (online) winkels en supermarkten. Zoek binnen Facebook op de term: ‘gratis producten’ of ‘koopjesjagers’ en meld je aan bij de groep. Vaak duurt het even voordat je toegang krijgt, omdat de beheerder van de groep jou moet goedkeuren.

Begin zelf een blog

Als je alleen als doel hebt om artikelen gratis thuis gestuurd te krijgen, is dit misschien een omslachtige manier. Het kost namelijk best veel tijd en energie om een blog te starten en te onderhouden. Maar leuk is het wel en misschien heb je wel een nieuwe hobby gevonden die jou, naast gratis cadeautjes, ook veel plezier en voldoening oplevert. Wanneer je een goed lopend blog (of een actief Instagram account) hebt met veel trouwe bezoekers  kan het zomaar gebeuren dat producenten jou gaan benaderen om hun producten te testen en reviewen.

Wees dus creatief en zoek meerdere manieren om jouw gratis producten te krijgen. Houd de verschillende website in de gaten, schrijf je in voor relevante  nieuwsbrieven en check social media met regelmaat. Voor je het weet, ligt jouw halve koelkast en voorraadkast vol met gratis producten!

Afbeelding: Shutterstock/ ESB Professional

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 gedachten over “De 6 manieren om te profiteren van gratis producten”

Plaats een reactie