Zo houd jij je fiets vrij van roest!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 februari 2023 by Barbara

fiets roestvrij mamameteenblog.nl

In Nederland doen we veel op de fiets. Echter het kan ook zomaar zijn dat je door wind en regen moet fietsen. En zoals je weet kan regen ervoor zorgen dat je fiets gaat roesten. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je roest van je fiets kunt verwijderen. Daarnaast hebben we ook een aantal handige tips om roest te voorkomen.

Fiets ontroesten met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Een van de eerst methodes om je fiets te ontroesten is door gebruik te maken van verschillende huis-tuin-en keukenmiddeltjes. Kijk wel eerst van welk materiaal jouw fiets is gemaakt, zo kun je een elektrische fiets beter niet schoonmaken met huis-tuin-en keukenmiddeltjes. Een van eerste methodes is door azijn te gebruiken. Hoe dat werkt? Gebruik een plantenspuit en vul deze met schoonmaakazijn. Vervolgens spuit je de geroeste plekken in. Laat even inwerken en daarna kun je met een borstel de roest verwijderen. Als het roest van je fiets verwijderen dan nog niet is gelukt, kun je het azijn mengen met wat baking soda. Schrik er overigens niet van als dit een beetje bruist en gebruik niet te veel baking soda om te voorkomen dat je je fiets beschadigt. Een ander middeltje wat werk is door cola te gebruiken. In cola zit namelijk fosforzuur, wat kan inwerken op de roest. Spuit de roestplekken op je fiets in met cola en poets opnieuw met een borstel het roest weg.

Voorkom dat je fiets roest krijgt

Natuurlijk kun je aan de slag met schoonmaken van roest, maar je kunt beter voorkomen dat je elektrische moederfiets onder het roest komt te ziften. Hoe kun je dat doen? Zet je fiets binnen in een schuur in de avond. Zo voorkom je dat je fiets nat regent of wordt blootgesteld aan weersomstandigheden. Heb jij geen schuur of overkapping? Dan kun je ook een fietshoes gebruiken. Een fietshoes is overigens gemakkelijk te gebruiken, omdat je deze zo over je fiets heen kunt schuiven. Onderaan kun je de hoes nog vastmaken, waardoor deze aan je fiets vast blijft zitten. Als laatste zijn er ook nog verschillende sprays die je kunt gebruiken om je fiets tegen roest beschermen. Zo heb je een siliconen spray die niet alleen je fiets beschermt tegen roest maar ook tegen vuil en vet. Wanneer je goed voor je fiets zorgt, gaat deze een lange tijd mee. Zo kun jij lang genieten van jouw fiets en heerlijke fietstochten maken.

zo houd je je fiets roestvrij Mamameteenblog.nl

Plaats een reactie