energierekening besparen Mamameteenblog.nl

Waarom en hoe je kunt besparen op je energierekening

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Alle beetjes helpen. Het is bijna ons levensmotto geworden. Ik pas het ook dagelijks toe in zoveel dingen. Maar weet je waar het tot nu echt het meeste effect heeft gehad? Op ons budget. Het was een eye-opener voor ons, want we vonden dat we altijd onze geldzaken goed voor elkaar hadden, nog meer besparen was bijna niet mogelijk. Maar het nalopen van ons maandelijks en jaarlijkse budget heeft echt wat opgeleverd! En wat blijkt? Het werkt echt zo, alle kleine beetjes helpen.

besparen energierekening mamameteenblog.nl (2)

 

Dat dit zo goed werkt werd mij duidelijk rond de periode dat ik stopte met werken voor mijn toenmalige werkgever. Volgens het overzicht klopte het allemaal! We moesten ruim uitkomen! Zeker toen, met 2 salarissen. De theorie was kloppend, maar de praktijk vaak niet. Het einde van de maand was toch vaak net iets ruimer dan onze bankrekening. Waar zat hem dat toch in? Kort gezegd: In de kleine beetjes. Hoe we dat hebben uitgevonden? Door als een Sherlock Holmes zijn we ons uitgaven patroon gaan bekijken om te zien waar het lek zat.

Waar zit het geldlek?

Nu moet ik zeggen, voor mijn lief is het altijd wel een sport geweest om geld uit te geven op een heul bewuste manier. Je begrijpt wel wat ik bedoel als ik het zo zeg, toch? Hij geeft het ‘zonder problemen’ uit, maar hij kan er ook lekker op broeden. Nu klinkt dat wat negatief, maar dat is niet zo bedoeld, ik heb er ook echt voordelen van. Zoals het elke maand even doorlopen van de geldstroom en het samen bespreken van de verbeterpuntjes. Doordat mijn lief er dus altijd al zo bewust van was hoe gezond onze bankrekening was en is, hadden wij niet echt het idee dat er nog wat te besparen valt. Maar, jawel, niks is minder waar, er werd toch nog een lek gevonden!

Jaarlijkse kosten besparen

Behalve je wekelijkse uitgave, zoals je boodschappen en je dagelijkse benodigdheden, heb je ook je maandelijkse uitgaven. Denk dan aan je telefoonkosten, internet, zorgverzekering en ook je energierekening. Vaak kost dit wel wat extra werk en wat moeite om dit uit te zoeken, maar ik kan niet anders zeggen dat het loont. Zeker op je energieleverancier! Euh, maar kost dit vreselijk veel tijd? Dat valt alles mee, wanneer je het overzichtelijk aanpakt.

Hoe pak je een jaarlijkse kostenbesparing aan voor je energierekening?

Er is al geruime tijd een strijd gaande tussen de energieleveranciers. Dat betekent dat je op verschillende manier wordt geconfronteerd met de leveranciers en hun prijzen. Soms staan ze buiten bij de supermarkt of komen ze bij je thuis langs, maar ook via de vele reclames in de media. Het kan dus wat verwarrend zijn waar je moet zoeken naar de juiste energieleverancier die en goedkoop is, maar ook voldoet aan je andere wensen, zoals bijvoorbeeld groene stroom. Het is dus goed om als eerste voor jezelf op een rijtje te zetten wat belangrijk is voor jou.

Energie vergelijken

De volgende stap is energie vergelijken. Via de vergelijkingswebsite kun je hier je gegevens invoeren, zoals je postcode en huisnummer,  je energieverbruik van afgelopen jaar en eventuele extra gegevens over het al dan niet hebben van bijvoorbeeld een dubbele meter of zonnepanelen.

Tip: Je energieverbruik kun je opvragen bij je huidige energieleverancier of pak de laatste afrekening van je leverancier erbij. Daar staat het ook op.

Goed, je wensenpakket inventariseren en het invullen van je gegevens op de website is het meeste werk. Valt reuze mee toch?

Keuze maken van leverancier

Nu komt het stuk waar je even goed moet opletten! Voor het maken van een keuze van energieleverancier kun je een keuze maken uit:

  • goedkope stroom
  • groene stroom
  • welkomstpremie, direct krijgt uitgekeerd of dat deze wordt verrekend met het jaarbedrag (wat meestal het geval is)
  • contractduur

Bij aanmelding van je nieuwe leverancier krijg je een bedenktijd van 2 weken, waarna vervolgens alles in gang wordt gezet. (Weet dus dat je je altijd nog kunt bedenken.) Dit wordt in principe allemaal voor je geregeld door je nieuwe leverancier, deze zegt het oude contract op en vraagt bij jou de huidige meterstand gegevens op.Klaar?

Ja. Nu ben je klaar. Bij een jaarlijkse contractduur kun je elk controleren of je energieleverancier nog steeds voldoet aan jullie wensen en of er nog wat te besparen. Eigenlijk is dit altijd handig om jaarlijks je energieleverancier te controleren, tenslotte helpen alle beetjes elke keer weer! Voor ons geldt dit zeker!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jij wel eens bent overgestapt van energieleverancier om te besparen op je budget?

Ook leuk om te lezen:

 

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
een kaartje versturen onine mamameteenblog.nl
Omdat een online kaartje sturen net zo leuk is als een kaartje krijgen

Soms heb je van die periodes dat je graag een kaartje wilt sturen naar iemand. Dat is leuk en lief!...

Sluiten