Gezondheid | Vrouwen in balans

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 15 januari 2023 by Barbara

Soms heb je van die dagen, dan ben je niet zo in je hum, dan zit je niet zo lekker in je vel. Je hebt het gevoel dat je de balans een beetje kwijt bent. Of jezelf. Wij vrouwen hebben dan een soortgenoot nodig, het liefst 1 die dicht bij je staat en die op het juiste moment luistert en op het juiste moment de goede dingen zegt. En jou begrijpt! Je bent even uit balans, daarom mijn artikel over vrouwen in balans.

vrouwen in balans mamameteenblog.nl

Afgelopen week zat ik met mijn lieve vriendinnetje Annejet te lunchen en dat is zo’n vriendinnetje. Het eten was fijn, maar kletsen en lachen met Annejet is ook altijd heel fijn en dat was nu niet anders. De gesprekken gaan bij haar altijd net wat verder dan het gemiddelde gesprek en het geeft mij iets om achteraf op te kauwen. En dat is niet zo gek, gezien het werk dat Annejet doet.

Annejet heeft al 10 jaar haar eigen bedrijf JETTING en zij doet coachings-, assessment- of trainingstrajecten zowel individueel als voor teams. Dat maakt het bijzonder interessant om met haar te sparren, daar zij in no-time tot de kern van een vraagstuk weet door te dringen.

En ondanks de verschillende levens die wij leiden, is er genoeg stof  om over te praten. Mijn leven, een leven-zonder-betaalde-baan en 3 kids, is zo anders dan haar leven. Annejet heeft een goed lopend bedrijf en no-kids. Het maakt dan ook niet uit wat de ingrediënten zijn in ons of jouw leven, de balans heeft af en toe een klein liefdevol duwtje nodig met wat stevige Quotes en wat realiteitszin kun je best een eind komen om het perspectief weer helder te krijgen. Samen met Annejet hebben we 5 Quotes op een rij gezet.

Life is all about making Choices

Dit hoor ik haar zo vaak zeggen en wat daarop volgt is, alles begint met keuzes en je hebt ook altijd een keus. Misschien niet de directe situatie waar je inzit, maar wel de manier hoe je met de situatie omgaat. Wanneer ik mij niet zo prettig in mijn vel voel, dan is het fijn dat ik  mij bewust ben van het feit dat ik zelf aan de hand van keuzes mijn instelling kan veranderen.

Het is zoals het is

Want stel dat je aan de omstandigheden weinig tot niks kan veranderen is dat ook fijn om te weten, en te beseffen dat ik daar een keus in heb om me daarbij neer te leggen en er het beste van te maken of dat ik mij ertegen blijf verzetten. Veel vrouwen leggen de lat enorm hoog en verwachten misschien te veel van zichzelf en hun omgeving en komen dan terecht in de bekende spiraal van het schuldgevoel, want het lukt niet zoals verwacht. En het moet wel gebeuren, want anders…

Want wat is nou het ergste dat je kan gebeuren?

Want zeg nou zelf, wat als ik met een gebroken been in het ziekenhuis lig, stopt alles dan? Deze vraag zet voor mij alles weer in perspectief. Drie zieke kinderen en zelf stiekem ook? Dan is het ergste wat kan gebeuren misschien een vies rommelig huis zonder boodschappen. Niet echt levensbedreigend, hoogstens een hulpvraag naar partner, familie of vrienden. Loslaten…laat het gaan…

Dolce Far Niente

Het betekent: geniet even van het niets doen.

Al die opgelegde verplichtingen. Veel vrouwen worden opgeslokt door social Media, soms wel dag èn nacht. Het gevoel om belangrijke dingen te missen en bij te blijven maakt dat je hersenen continue bezig zijn en moeten pieken. Zo komen je hersenen en je lijf niet meer tot rust. Maar om creatief te zijn en orde op zaken te kunnen stellen is het juist erg goed om die rust te pakken, een brainbreak te nemen, want zonder die rust raak je je focus en creativiteit kwijt. Met frustratie als gevolg en dat werkt juist averechts!

Waar kom jij je bed voor uit?

Je moet mij die vraag niet te vroeg stellen in de ochtend. Maar het is wel een goede vraag om te stellen, nietwaar? Waarom doe je wat je doet? Is het omdat je van jezelf veel dingen moet, weer die verplichtingen of omdat je ook hele leuke dingen hebt staan, waar je blij van wordt? Kun je misschien meer momenten bewust plannen waar je blij van wordt?

Hebben jullie ook nog leuke en goede Quotes? Laat ze weten in de comments, ik ben heel benieuwd!

Mocht je meer willen weten over bureau JETTING voor professionals? Via deze link kom je op de site.

7 gedachten over “Gezondheid | Vrouwen in balans”

 1. Want wat is nou het ergste dat je kan gebeuren? Dat vroeg mijn vriend mij ook altijd als ik weer eens stond te stressen met de kinderen (zeker bij de eerste) Heerlijk relativerend dat ik nu ook regelmatig de vraag aan mezelf stel
  Mijn wijze oma zei ook altijd ‘als klachten had geholpen, had ik het al lang gedaan’

  Beantwoorden
 2. Zo herkenbaar! Die hoge lat.. Schuldgevoel .. Etc
  “Het is zoals het is” past bij mij het beste

  Vuile vaat.. Vuile was.. Rommelige woonkamer.. Het zij zo..
  Komt in het weekend wel denk ik dan of als me dochter slaapt en ik nog energie over heb:)
  Met 4 dagen werken en me man die er weinig is ivm zijn werk accepteer ik het zo.. Soms moeilijk soms makkelijk

  Beantwoorden
 3. Ik ben altijd dol op spreuken etc. Ze laten je even weer alles relativeren en even nadenken. Ik ben vooral heel erg van de ” goed is goed’ ” less is more” en de ” wees blij met wat je hebt” spreuken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie