Wanneer koop jij merkkleding voor je kinderen of jezelf?

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Op de basisschool zie ik ze nu al voorbijkomen. De fashionista’s in de dop, de alternatieven en de hippies lekker babbelend en kletsend met elkaar. Ik vind het fascinerend om te zien. Hoe jong ze zijn, ze toch weten dat kleding een bepaalde boodschap uit kan dragen. En vaak ben ik onder de indruk van hun kledingstijl. Uit ervaring weet ik dat ouders dat al snel niet meer bepalen wat hun kinderen aantrekken en misschien ook beïnvloed door de vele fashionbloggers is dat toch anders dan toen ik nog op school zat. Zelf was ik op die leeftijd daar veel minder bezig met kleding of merkkleding.

merkkleding-kopen-mamameteenblog.nl_

Merkkleding van toen was bijvoorbeeld Naf-Naf, Esprit en Mexx en Cars. En in mijn klas zaten er enkele meisjes die daar bijna alles van droegen. Grappig om te zien, maar ik had niet de behoefte om daar aan mee te doen. Waar ik wel aan mee deed waren sommige trends. Het was toen bijvoorbeeld een tijdje in om je hoge sneakers over je spijkerbroek te dragen met je (sport-)sokken over je spijkerbroek heen. Brr, moet er u echt niet meer aan denken. Het mooist waren de hoge gympen van Nike, maar dat was voor mij (lees mijn moeder) niet te betalen, dus ik was vet tevreden met de hoge sneakers van Eve & Adams van de SchoenExpres (die winkel bestaat waarschijnlijk niet meer).

Is merkkleding kopen duurkoop?

Mijn kinderen vragen (nog) niet om merkkleding. Ik hoop dat ik ze de les mag meegeven dat stijl niet afhankelijk is van het merkje kleding dat ze dragen. Toch is merkkleding niet verkeerd of geen duurkoop in mijn ogen. Ik merk namelijk wel degelijk verschil in kwaliteit van goede merkkleding en kleding zonder merk. Zo vind ik dat een goede merkspijkerbroek vele malen langer mee kan gaan. Handig wanneer je het door kan geven aan broer of zus, nietwaar? De stof lijkt vaak wat steviger en ook de kwaliteit van de stiksel is aanzienlijk beter. Ook is het leuk om van bepaalde kledingmerken inspiratie op te doen voor je eigen kledingstijl. En ik word helemaal blij als een merk kledingstuk bewust duurzaam is. Dan koop ik vaak 1 of 2 stuks merkkleding als basis en match ik dan met andere kleding.

Kleding met een merkje voor kinderen

Mijn kinderen lijken dezelfde opvatting te hebben als het op merkkleding aankomt. Ze willen graag kleding die mooi is en lekker zit. En dat kan de ene keer merkkleding zijn en de andere keer kleding zonder merk. Wanneer ik voor ze shop probeer ik dan ook met hun mening rekening te houden. Maar ze zijn eigenlijk altijd blij als ik met iets nieuws voor ze thuiskom.

Kleding kopen voor mijzelf

Kleding vind ik steeds leuker worden, ook voor mijzelf. Daar ben ik wel echt een laatbloeier in, of misschien begrijp ik beter welke kleding er bij mij past en wat ik leuk vind. Wanneer ik voor mijzelf online shop kijk ik ook altijd even bij Expresswear merkkleding. Leuk voor inspiratie én leuke kleding. En scoor ik regelmatig ook nog iets leuks in de aanbieding.

Shop jij veel merkkleding voor jezelf of je kinderen?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie