Hoe maak jij je interieur persoonlijk?

Last Updated on 24 april 2024 by Barbara

Een magazine zoeken waarin de laatste trends op woongebied worden besproken kopen en van de voorbeelden die hierin worden gegeven een exacte kopie maken in je eigen woning, dat kan iedereen. Kwestie van de juiste spullen weten te vinden en kopen, en ze in je huis zetten; zo makkelijk is het om trendy te zijn. Maar om je interieur ook een beetje persoonlijk te maken is meer nodig.

Hoe maak jij je interieur persoonlijk? mamameteenblog.nl

Een interieur van jou persoonlijk

Natuurlijk is het prima om de trends op interieurgebied een beetje te volgen. Dat we allemaal in grote lijnen voor dezelfde trends kiezen gebeurt al zolang er trends zijn. Wat we mooi vinden, en waar we ons graag mee omringen, wordt nu eenmaal grotendeels bepaald door wat we om ons heen zien. Op die manier kunnen trends die aanslaan zich razendsnel verspreiden.

Het is echter niet heel prettig om in een interieur te leven waar helemaal niets van jezelf te vinden is. Dat rechtstreeks uit een magazine komt, en waar niets persoonlijks aan is. Dat voelt als wonen in een showroom, in een vakantiehuis, en niet als thuiskomen op je eigen plekje. Op die manier zal je huis niet snel als een thuis aan gaan voelen, niet snel de warmte en het vertrouwde dat je in een woning zoekt gaan geven. En dat is zonde, want als er één plek is waar je je thuis zou moeten voelen, dan is dat je huis wel. Er een klein beetje persoonlijkheid in stoppen, zorgen voor een sfeer die eigen is, die jouw huis onderscheidt van al die andere exemplaren, dat valt dus zeker aan te raden.

Lees hier mijn blog over mijn 5 favoriete kamerplanten.

Geuren en persoonlijke momenten

De snelste manier om van een huis een echt persoonlijk thuis te maken, is door er heel persoonlijke spulletjes in te plaatsen. Foto’s zijn een goede manier om dat te doen, zeker als je deze zelf gemaakt hebt. Koop een paar fotolijsten, zoek wat dierbare foto’s uit, en geef ze een mooi plekje. Kies voor meerdere kleinere exemplaren bij elkaar, een hele grote aan de wand; wat jij maar wilt. Tip: soms kan het mooier bij je interieur passen om een foto in zwart-wit af te laten drukken. Probeer dat eens uit, als je normaal niet zo van de foto’s aan de muur bent.

Een andere, wat meer subtiele manier om je huis wat meer eigen te maken, is door te werken met geur. Ook een geur kan er namelijk voor zorgen dat je je thuis voelt, en jouw huis onderscheiden van dat van de buren. Geurstokjes geven een continue geur af die subtiel genoeg is om niet te irriteren. Vul deze op momenten waarop je daar behoefte aan hebt aan met een geurkaars of een spray, en het effect wordt wat sterker. Probeer een geur uit te kiezen en je daar langere tijd tot te beperken, alleen zo zal je deze met thuis gaan associëren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie