Het 5 stappenplan voor een acne vrije huid met de Clear skin kit van Alpha-H

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Het is 1 van mijn grote frustraties. Mijn onrustige huid. Met de opmerking van mijn vader in mijn achterhoofd: “Ah, heb je acne? Even doorbijten, met een jaartje of twee ben je er wel vanaf. “, sta ik weer eens te zuchten voor de spiegel. Het is meer dan 30 jaar later en ik ben er nog steeds niet vanaf. Het is een eeuwig durend proces van verbetering en verslechtering van acne op mijn huid. Ik heb al veel geprobeerd en altijd helpt het wel iets of is er een tijdelijke verbetering.
Nu ben ik op de leeftijd dat ik niet meer zo van de leg ben als er weer een paar pukkeltjes op mijn kin zich verzamelen. Vaak kan ik het ook wel terugleiden naar de oorzaak. Stress, hormonen, teveel make-up, verkeerd eetpatroon of een combinatie van dat al.
Ondertussen is de leeftijd ook bereikt dat er wat rimpeltjes ontstaan, dit in combinatie met acne wil ik eigenlijk alleen nog maar lief zijn voor mijn huid. Geen agressieve middelen meer, geen heftige scrubs of lotions op mijn huid. Sowieso ben ik veel meer de duurzame weg aan het bewandelen in het gebruik van producten van het dagelijkse leven. Zo ook voor mijn huid. Zo heb ik de Clear skin kit afgelopen 4 weken geprobeerd op mijn acne gevoelige huid.

Clear skin alpha-H review Mamameteenblog.nl

De Clear skin kit van Alpha-H voor een acne vrije huid

Met de clear skin kit van Alpha-H heb ik dan ook een goed gevoel. De online recensies zijn echt heel positief en ook de filosofie van het bedrijf spreekt me aan.

Alpha-H is een professioneel merk dat zich specifiek richt op huidverbetering. Integriteit, effectiviteit en kwaliteit staan bij Alpha-H voorop; daarom worden synthetische ingrediënten, parfums of vulstoffen waar mogelijk vermeden; wordt er waar mogelijk gewerkt met natuurlijke ingrediënten of alternatieven en worden er geen concessies gedaan aan de kwaliteit en effectiviteit van de producten; ongeacht de prijs van de grondstoffen.

In de kit zitten een vijftal producten die je volgens een goed uitgedacht stappenplan hoort te gebruiken.

 • 30 ml Clear skin daily face en body wash
 • 30 ml Clear skin tonic
 • 15 ml Clear skin daily hydrator gel
 • 7,5 ml Clear skin blemish control gel
 • 30 ml Clear skin blemish control mask.

Clear skin daily face en body wash

Reinigt de huid tot in de poriën, remt de talgproductie, werkt sterk kalmerend en antibacterieel. 

Clear skin tonic

Maakt de huid schoon tot diep in de poriën, verwijdert opgehoopt vuil en talg, kalmeert, vermindert roodheid en helpt de talgproductie weer in balans te brengen zonder de huid uit te drogen of te strippen.

Clear skin daily hydrator gel

Deze frisse, hydraterende gel op basis van o.a. tea tree, eucalyptus en toverhazelaar hydrateert, kalmeert, vermindert een glimmende T-zone, werkt ontstekingsremmend en antibacterieel.

Clear skin blemish control gel

Deze ‘SOS-gel’ voorkomt dat opkomende puistjes zich verder ontwikkelen en zorgt direct voor kalmering van de ontsteking, zwelling en roodheid. Daarbij helpt het de huid sneller genezen.

Clear skin blemish control mask.

Ontgiftend, ontstekingsremmend en kalmerend masker met witte klei. Absorbeert onzuiverheden en overtollig talg en matteert de huid zonder uit te drogen. De talgproductie wordt geremd waardoor de vorming van nieuwe puistjes wordt voorkomen en de balans in de huid zich herstelt. Ook te gebruiken als ‘spot treatment’ om bestaande puistjes sneller te laten verdwijnen.

Het stappenplan van de kit

LET OP: deze producten bevatten salicylzuur; dus NIET gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding of aspirine allergie. Salicylzuur maakt de huid gevoeliger voor de zon, gebruik daarom overdag een goede zonbescherming met hoge factor voor de gecombineerde tot vette huid.

De kit heeft een stappenplan om de producten zo goed mogelijk hun werk te laten doen. Met de face Wash reinig je de huid zowel in de ochtend als in de avond. Waarna ik met de tonic de huid nog even dep en zo de reiniging versterk. De hydrator gel gebruik je na de reiniging, door de gel op de huid aan te brengen. Zelf breng ik hem voornamelijk dun aan op de gebieden waar het wat extra nodig is, zoals de kin en kaaklijn. Met de blemish control gel stip ik de puistjes en ontstekingen aan. Wanneer de gel is opgedroogd en ingetrokken breng ik mijn make-up.

Het masker gebruik ik 2 x in de week. Hierbij reinig ik eerst de huid en daarna breng ik het masker aan. Ook deze breng ik dun aan en alleen op de gebieden die het nodig hebben. Ik heb namelijk het idee, dat het anders mijn huid onnodig uitdroogt daar waar het niet nodig is.

Mijn ervaring met de kit voor mijn acne gevoelige huid

Ik heb de kit nu ruim 3 weken gebruikt. Toevallig had ik net daarvoor weer een kleine uitbraak gehad.
Dus het was echt de perfecte timing om de kit uit te proberen en heb de planning gezet op het gebruik van 4 weken. Daarnaast heb ik geen andere producten gebruikt voor mijn huid tegen acne.

Ik moet zeggen dat ik de eerste week niet echt veel verbetering zag. Ook geen verslechtering, maar het was geen wauw-moment. Iets wat ik misschien graag had verwacht. Na twee weken merkte ik dat mijn huid wat droger werd. Vooral op de plekken waar ik wat meer onzuiverheden had. Dit was even lastig met mijn make-up, maar dit heb ik opgelost door wat minder tot niets te gebruiken en dat was ook prima. Mijn huid herstelde zich snel en de droogheid was aan het einde van de 3 weken weg.

Nu na 3 weken zie ik nu wat verbetering. De rode plekken zijn minder, stukken minder eigenlijk. De puistjes worden ook wat minder. Nu heb ik van alle soorten puistjes er wel 1 (of meer). De puistjes die wat meer aan de oppervlakte zitten worden beduidend minder. Echter heb ik nog een paar diepere puistjes en bij deze zie ik geen verbetering. Nu ben ik halverwege de 4e week, dus ik verwacht niet heel veel verbetering voor nu.

Deze diepere puistjes worden ook minder beinvloed van buitenaf, en zijn vermoedelijk meer hormonaal. Iets was een creme of gel niet makkelijk kan oplossen.

Mijn conclusie over de Clear skin kit

Mijn conclusie over de kit is meer dan positief. Ik denk dat mijn huid meer dan een 40 % is opgeknapt in iets meer dan 3 weken. Ik vermoed dat ik hier nog wel een slag in kan maken als ik de kit nog langer of structureel gebruik. Iets wat ik zeker van plan ben.

Voordelen

 • De ingrediënten zijn niet meer dan noodzakelijk
 • De geur is erg lekker van de producten
 • Mijn gevoelige huid verdraagt de producten goed
 • Geen siliconen of parabenen in de producten
 • Ook geen synthetische stoffen of parfum
 • Ook geschikt voor mijn puber dochter
 • De 5 stappen zijn heel makkelijk aan mijn routine toe te voegen.

Nadelen

 • De verpakkingen zijn wat klein in de kit. (toch doe je er lang mee, na een maand is de helft nog niet op)
 • Door de stof Salicylzuur wordt het afgeraden om dit product te gebruiken bij veel zonneschijn, denk dan dus altijd aan een goede zonnebrandcrème.

De verpakking

Alpha-H is bewust bezig met haar verpakkingen. Zo lieten ze mij weten dat alle verpakkingen zijn van gerecycled plastic en weer 100% recyclebaar. En ook alle energie die ze gebruiken voor de fabrieken komt van zonnepanelen.

Prettig om te weten dat een bedrijf zoals Aplha-H het ook belangrijk vind om een duurzame levensstijl na te streven.

Je kunt de Clear skin producten verkrijgen o.a. bij Alpha-H voor ongeveer 40 euro.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.