caries genezen mamameteenblog.nl

Gaatjes genezen en voorkomen | Is dat mogelijk?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Afgelopen weken baalde ik enorm. Mijn dochter had een gaatje in haar kies. Dat betekende een afspraak bij de tandarts. Iets waar ik absoluut niet naar uitzie. Zeker met de eerder opgedane ervaringen met haar zus, wist ik dat dit weer tot een enorm drama kon uitlopen. Denk aan verdovingen en trekken van een kies. Ik had er zó GEEN zin in. Misschien dat dat de reden was dat ik een paar weken later door mijn lief erop werd gewezen dat ik toch echt een afspraak moest maken bij de tandarts voor mijn meisje. Met tegenzin maakte ik een afspraak voor de week erna. Tot mijn schrik zag ik in de mond van dochter een waar oorlogsveld te zijn ontstaan. Er waren nu drie gaatjes in haar mond met 1 half weggerotte kies. Hoe kon dit zo gebeurd zijn in een paar weken, vroeg ik mij af. Ter verdediging: Het tandenpoetsen is bij ons geen ondergeschoven kindje en ook wordt er niet buitensporig gesnoept hier in huis. Hoe kan dit? Hoe kan dit zijn ontstaan, hoe kan ik dit voorkomen en is het nog redelijkerwijs een om te keren proces?

Gaatjes caries genezen vookomen mamameteenblog.nl

Is de sterkte van je gebit erfelijk?

Ik heb altijd gedacht dat de sterkte van je gebit te maken had met een erfelijke factor. Mijn ouders bijvoorbeeld. Mijn moeder heeft in haar leven nog nooit een gaatje gehad, zero , nada, niks. Ja, ik vind het ook ongelooflijk, ze is nu 60+. Mijn vader daarentegen, die heeft op zijn vijftiende jaar al een kunstgebit gekregen, vanwege zijn zeer slechte gebit. En wij, mijn boer, zus en ik, hadden of het gebit van vader of van mijn moeder. Waarbij ik het gebit van moeder heb mogen geërfd. Dus toen ik wat ging nazoeken op het internet over gaatjes en cariës, ging er een wereld voor mij open.

Ergens in mijn achterhoofd wist ik nog vaag dat ik een keer ergens op Pinterest had gelezen dat je gaatjes of cariës kunt genezen. Iets waar ik nooit over had nagedacht, maar het is inderdaad geen gekke gedachten als je bedenkt dat het lichaam in staat is om zichzelf op veel manieren fysiek te genezen. Een bot kan dit tenslotte ook. Niet in het oneindige, maar toch.

Zijn kiezen niet net als je botten, levend weefsel?

gaatjes genezen mamameteenblog.nl

Waarom kan dit niet met je tanden en kiezen? Tenslotte zijn dit net als je botten ook levend materiaal. Interessante gedachte niet?

Na wat zoek werk kwam ik de volgend informatie tegen: Het boek van Ramiel Nagel: Genees Tandbederf.

Bij alleen al het lezen van de kaft herkende ik er zoveel in. Het eerste wat ik heb gedaan na het lezen van het boek is de tandpasta aanpassen voor mijn dochter. Het recept volgt. Echt!

Het resultaat van het poetsen met de andere tandpasta

En na een week poetsen met deze tandpasta was de rottende kies weer schoon. Niet weer aangegroeid, maar wel echt schoon. Je zag weer de gezonde kies! Ik was en ben nog steeds stomverbaasd. En na een week bij een nieuwe afspraak, waar de kies getrokken zou worden,  was de tandarts ook verbaasd.

De tandarts staat helaas niet open voor de mogelijkheid, dat je gaatjes/ cariës zou kunnen helen of genezen door je voedingspatroon aan te passen of door een andere tandpasta te gebruiken. Maar hij kon niet ontkennen dat dit wel bijzonder was en dat hij dit niet eerder had meegemaakt.

Nieuw beleid voor de rottende kies

Het gevolg was dat de kies niet werd getrokken en dat we nu af wachten tot de kies er zelf uit gaat vallen. Ik kan nu al zeggen dat niet lang meer gaat duren. Ik zie de nieuwe kies erboven al zitten.

Wat betreft de andere gaatjes is er ook een flinke verbetering ontstaan en ook hier gebruiken we het afwachtende beleid. Ik ben zo stomverbaasd hierover, maar ook superblij. Alleen de verandering van tandpasta heeft zoveel wonderen verricht. Nu ben ik helemaal geen voor of tegenstander van gewone tandpasta, maar ik gebruik nu ook de zelfgemaakte tandpasta. Al heb ik zelf ooit maar 1 gaatje gehad. Het voelt wel veel beter om dit te doen. Mijn tanden voelen op een gekke manier ook schoner!

Een ander voedingspatroon om gaatjes te voorkomen?

Betreft het voedingspatroon heb ik al veel aangepast, maar nog niet alles, en af en toe val ik ook een beetje terug. Het is zoveel werk om je eten zo puur mogelijk te bereiden, door zelf je bouillons te trekken etc. Maar ik probeer zo veel mogelijk te vervangen. Elke dag een eitje, meer noten en ook meer biologisch vlees.

Ik houd jullie in elk geval op de hoogte van mijn ervaring. Maar ik ben ook benieuwd naar jullie ervaring met cariës bij kinderen of bij jezelf. Hebben jullie goede ervaringen met een bepaalde behandeling tegen gaatjes of juist niet?

Of heb je geen gaatjes, ook fijn om te horen?

Lees ook:

 

Dit artikelen bevat afbeeldingen van shutterstock.com

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

5 gedachten over “Gaatjes genezen en voorkomen | Is dat mogelijk?”

  1. Ik ben ook erg benieuwd naar die tandpasta. Mijn zoontje heeft al een aantal gaatjes gehad en geen idee waarom hij wel en ik en andere zoontje niet. Gisteren bij de tandarts was alles gelukkig goed.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
My little pony review speelset the movie seaquesteria lagoon mamameteenblog.nl
Review My Little Pony The Movie Seaquestria Lagoon Speelset

Met het uitkomen van de nieuwe film van My Little Pony : The Movie, is er ook een hele nieuwe...

Sluiten