energie vergelijken mamameteenblog.nl

De Financiele Man: de energierekening, vergelijken loont.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bij ons een jaarlijks terugkerend ritueeltje: het uitkiezen van een energieleverancier. Kan de energierekening nog lager dan vorig jaar? Loont het de tijd en de moeite om te vergelijken?
Niet echt een spannend onderwerp, maar we hebben wel gemerkt dat jaarlijks overstappen in ons geval echt voordeliger is.

energierekening mamameteenblog.nl

 

energie vergelijken mamameteenblog.nl

Trouwe klant

 

Net als veel anderen hebben we jaren bij dezelfde energieleverancier gezeten. Maar na verloop van tijd ontvingen we allerlei aardigheidjes, zoals lieve briefjes waarin de leverancier schreef dat ze zo blij waren met ons als trouwe klant.. Nadat we, zonder te vragen, ook nog wat vrijkaartjes voor events hadden ontvangen kregen we toch het gevoel dat we misschien iets teveel betaalden voor onze energie..en dat bleek ook te kloppen.

Kan je energierekening goedkoper?

Sindsdien is de jaarlijkse gewoonte ontstaan om te checken of het nog wat goedkoper kan; even Googelen en klaar.
(Groene) energie is echt zo’n product waarbij je eenvoudig op de prijs kunt selecteren en dus ook besparen. Inmiddels zijn onze maandelijkse kosten voor energie met zo’n 90 euro gedaald.

Een beetje shoppen loont.

Gelukkig zijn er enkele sites die je helpen: een energie vergelijker die je het overstappen naar een andere leverancier echt heel makkelijk maken.
We maken graag gebruik van  twee sites voor ons energie vergelijk.

De sites

Beide sites hebben dezelfde opzet:
Je kunt kiezen om je gebruik te laten schatten op basis van je adres en gezinsgrootte of door het invoeren van je eigen verbruiksgegevens. Dat laatste is handig: je ziet dan namelijk direct hoeveel je gaat besparen. Beide sites zijn onafhankelijk; je krijgt de voor jou voordeligste aanbieding te zien.
Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, of gebruikmaakt van de optie om je verbruik te laten schatten, krijg je de zoekresultaten te zien. Deze kun je filteren op wel of geen groene energie, looptijd van het contract en of je vaste of variabele tarieven in je contract wilt.

Ook interessant om te lezen: Een klein beetje groener leven deze winter, 10 Tips.

Telefonische bereikbaarheid

Wat echt heel handig is, is dat je ook even kunt bellen: beide sites bieden ook telefonische ondersteuning. Soms heb je vragen die niet op de site worden beantwoord. En omdat dit nou typisch zo’n klusje is wat je even op je tablet voor de tv regelt, is het wel prettig dat ze tot 22.00 uur bereikbaar zijn.

De voordelen

Regelmatig kijken of je nog de beste tarieven hebt voor je energie, helpt je om hier op te besparen. En je merkt er verder helemaal niets van: de CV blijft draaien en de douche blijft warm. Je krijgt van je oude leverancier een eindafrekening en van je nieuwe leverancier een briefje met de bevestiging van het nieuwe contract. Let wel even op het volgende: soms wordt er een welkomstpremie gegeven. dat is een bedrag van 120 tot 240 euro die je terugkrijgt. De voorwaarde is dan vaak dat je het hele contract bij de leverancier blijft en niet tussentijds overstapt. Maar wanneer je voor een kort contract kiest, dan heb je na 1 jaar toch een leuk cadeautje.

Conclusie:

Kortom het is lonend om jaarlijks te controleren of de kosten voor je energie goedkoper kunnen.

Hoe vaak ben jij al overgestapt?

Ook interessant om te lezen:

Afbeeldingen: Shutterstock.com
Dit artikel is een sponsered story.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
moederschap quotes mamameteenblog.nl
De 15 leukste Moederschap Quotes

Als je kinderen hebt, kan het leven soms erg chaotisch zijn. Alle moeders herkennen dit vast wel, maar ouderschap is...

Sluiten