De Financiële Man: de energierekening vergelijken loont.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 13 januari 2023 by Barbara

Bij ons een jaarlijks terugkerend ritueeltje: het uitkiezen van een energieleverancier. Kan de energierekening nog lager dan vorig jaar? Loont het de tijd en de moeite om te vergelijken?
Niet echt een spannend onderwerp, maar we hebben wel gemerkt dat jaarlijks overstappen in ons geval echt voordeliger is.

de energierekening vergelijken loont mamameteenblog.nl

Trouwe klant

Net als veel anderen hebben we jaren bij dezelfde energieleverancier gezeten. Maar na verloop van tijd ontvingen we allerlei aardigheidjes, zoals lieve briefjes waarin de leverancier schreef dat ze zo blij waren met ons als trouwe klant. Nadat we, zonder te vragen, ook nog wat vrijkaartjes voor events hadden ontvangen kregen we toch het gevoel dat we iets teveel betaalden voor onze energie en dat bleek ook te kloppen.

Kan je energierekening goedkoper?

Sindsdien is de jaarlijkse gewoonte ontstaan om te checken of het nog wat goedkoper kan; even Googelen en klaar.
(Groene) energie is echt zo’n product waarbij je eenvoudig op de prijs kunt selecteren en dus ook besparen. Inmiddels zijn onze maandelijkse kosten voor energie met zo’n 90 euro gedaald.

Een beetje shoppen loont.

Gelukkig zijn er enkele sites die je helpen: een energie vergelijker die je het overstappen naar een andere leverancier echt heel makkelijk maken.
We maken graag gebruik van  twee sites voor ons energie vergelijk.

De sites

Beide sites hebben dezelfde opzet:
Je kunt kiezen om je gebruik te laten schatten met je adres en gezinsgrootte of door het invoeren van je eigen verbruiksgegevens. Dat laatste is handig: je ziet dan namelijk direct hoeveel je gaat besparen. Beide sites zijn onafhankelijk; je krijgt de voor jou voordeligste aanbieding te zien.
Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, of gebruikmaakt van de optie om je verbruik te laten schatten, krijg je de zoekresultaten te zien. Deze kun je filteren op wel of geen groene energie, looptijd van het contract en of je vaste of variabele tarieven in je contract wilt.

Ook interessant om te lezen: Een klein beetje groener leven deze winter, 10 Tips.

Telefonische bereikbaarheid

Wat echt heel handig is, is dat je ook even kunt bellen: beide sites bieden ook telefonische ondersteuning. Soms heb je vragen die niet op de site worden beantwoord. En omdat dit nou typisch zo’n klusje is wat je even op je tablet voor de tv regelt, is het wel prettig dat ze tot 22.00 uur bereikbaar zijn.

De voordelen

Regelmatig kijken of je nog de beste tarieven hebt voor je energie, helpt je om hier op te besparen. En je merkt er verder helemaal niets van: de cv blijft draaien en de douche blijft warm. Je krijgt van je oude leverancier een eindafrekening en van je nieuwe leverancier een briefje met de bevestiging van het nieuwe contract. Let wel even op het volgende: soms wordt er een welkomstpremie gegeven. Dat is een bedrag van 120 tot 240 euro die je terugkrijgt. De voorwaarde is dan dat je het hele contract bij de leverancier blijft en niet tussentijds overstapt. Maar wanneer je voor een kort contract kiest, dan heb je na 1 jaar toch een leuk cadeautje.

Conclusie:

Kortom het is lonend om jaarlijks te controleren of de kosten voor je energie goedkoper kunnen.

Ben jij al eens overgestapt?

Ook interessant om te lezen:

 

Plaats een reactie