Een draagconsulente als kraamcadeau? Een goed idee!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Mijn zus was zwanger van spruit nummer 3. En ik vond het prachtig. Een zwangerschap op zich is al bijzonder, maar bij mijn broer of zus een zwangerschap meemaken vind ik helemaal mooi. Daarbij hebben mijn zus en ik een bijzondere band. Zo droomde zij al dat ik zwanger was van mijn derde spruit voordat ik zelf nog maar bekomen was van een positieve test. Ter info, ze woont een half uurtje rijden bij ons vandaan, met onze drukke gezinnen had ze het echt NIET kunnen weten. En terwijl zij stiekem zwangerde van nummer 3 kreeg ik acuut last van ochtendmisselijkheid en een acne aanval die precies negen maanden is gebleven en op de dag van de bevalling ook weer miraculeus verdween. Ja, mijn zus en ik voelen elkaar al vaak aan zonder dat we het zeggen. Je begrijpt bij de geboorte van haar kleintje wilde ik haar graag een kraamcadeau geven waar ze wat aan had. Maar ja, wat heb je nog nodig bij een derde kindje? (Spoiler: een draagconsulente)

draagconsulente mamameteenblog.nl

Wat had ik zelf een fijn cadeau gevonden?

Terugdenkende aan mijn derde zwangerschap was ik echt heel gelukkig met mijn elastische draagdoek. Daar waar ik bij nummer 1 en 2 nog wel een hand over had voor de zorg van mijzelf en de anderen, was deze draagdoek echt een uitkomst voor de eerste 6 maanden bij nummer 3. Ik had niet graag zonder gezeten in die periode. Zeker, omdat Liam ook nog eens een Refluxkind was.

Maar goed, voorzichtig vroeg ik mijn zus of ze ook wilde dragen? Haar buren hadden een draagdoek die ze mocht lenen, zei ze, ze wilde het wel proberen. Hmm, dat klink goed, maar dat betekent dat ik geen doek voor haar hoef te kopen.

Weet je hoe je een doek moet gebruiken en knopen, vroeg ik haar later. Nee, zei ze, dat zal nog wel even oefenen worden. Ik was helemaal gelukkig, want dan kan ik haar een consult van een draagconsulente cadeau doen! Ik opper het voorstel aan haar. Ze is meteen enthousiast. Nu de baby nog die geboren moet worden. 🙂

Eind september is het dan zover. We hebben er een prachtig, mooi neefje bij. Wat een kanjer! Wat een rijkdom! Nu nog een consulente vinden! Die zijn best wat lastiger te vinden dan je zou denken. Zeker in de regio waar we zoeken. Maar met een beetje mazzel en de hulp van google heb ik een aardige dame kunnen vinden die bereid was om op huisvisite te gaan voor een consult.

Best spannend, want je kent de persoon niet, je hebt wat telefonisch contact (ze klonk echt superaardig) en hoopt dat de klik er zal zijn. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen.

En wanneer je een zus hebt met een blog, kom je er niet onderuit om dit soort ervaringen te delen :). Dus dmv een kort interview met haar hoop ik jullie een leuke indruk te kunnen geven van de ervaring die ze heeft gehad.

Hoe kwam je op het idee om misschien te gaan dragen?

Ik zag het om me heen al wel eens vaders en moeders lopen met een draagdoek en een klein hummeltje erin, het leek mij ideaal. Dat in combinatie met het idee van mijn zus werd het snel een stuk concreter.

Wat was de reden dat je graag wilde dragen?

Omdat mijn knieën en bekken het behoorlijk hadden te verduren tijdens en na mijn zwangerschap was het tillen van onze bink niet handig, na overleg met de verloskundige zei ze dat het juist prettig is om te dragen ivm op de juiste manier je balans te hebben en gelijk had ze, buiten dat, is het natuurlijk genieten je kleintje zo dicht bij je te dragen.

Hoe snel of wanneer had je contact met een draagconsulente?

De afspraak was heel snel gemaakt, persoonlijk wist ik niet dat dit bestond, maar ik heb dan ook dit consult als kraamcadeau gekregen. Maar hoe leuk en praktisch is het om zoiets als dit te krijgen, gewoon een topcadeau! Had mijn zus goed ingeschat! Na telefonisch contact heeft de afspraak binnen een week plaatsgevonden, super snel!

Waar heb je haar gevonden?

Mijn zus heeft haar via Google denk ik gevonden. (klopt helemaal :))

Hoe was je ervaring met een draagconsulente aan huis?

Mijn ervaring met het consult aan huis was heel prettig, alle handelingen om tot het veilig en perfect dragen te komen worden met veel geduld uitgelegd. Ook kwamen er verschillende doeken en draagzakken uit de tas om te laten zien dat er voor ieder wel iets bij zit wat prettig is om te dragen.

Wat heb je als meerwaarde ervaren door het consult?

Ik ben zekerder geworden met het gebruiken van de draagdoek, voor mijn lichaam en mijn kleine jongen.

Wil je nog iets toevoegen?

Dat het iedereen aan te raden is?.

Welk merk doek heb je trouwens nu?

Ik heb uiteindelijk een Hoppediz van de buren overgenomen, deze kun je in principe al vanaf de eerste dag gebruiken tot zeker een maand of 6 en zelfs langer.

Een draagconsulente als kraamcadeau? Een goed idee!

In ons geval is het consult echt een schot in de roos geweest. Ook zeker omdat haar kleine mannetje last heeft van reflux.

Ook leuk om te lezen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.