7 handige apps voor op je smartphone voor ouders met kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 15 november 2023 by Barbara

Tips voor ouders handige apps smartphone mamameteenblog.nl

School begint weer en daarmee ook alle verantwoordelijkheden die daarmee samen gaan. Hoe handig is het om je smartphone te gebruiken voor wat overzicht in je gezinsleven. In dit artikel deel ik graag een paar handige apps die ik gebruik als ouder om het gezinsleven iets overzichtelijker en makkelijker te houden. Allemaal gratis te verkrijgen in de Applestore of de Google Play Store.

Welke smartphone is het handigst voor deze handige apps?

Over het algemeen geldt dat de meeste apps zowel op een Android als op een iPhone toestel zijn te krijgen, in die zin maakt het dus niet uit.
Wel een leuk weetje is dat binnenkort de nieuwste iPhone 14 eraan komt ( de release is 7 september)? Omdat ik erg van fotograferen met mijn smartphone houd, ben ik heel benieuwd naar de nieuwe camera specs van de iPhone 14. De geruchten gaan dat deze erg goed gaan zijn.

Apple Gezinsdeling/ Family Library


Met Apple Gezinsdeling kunnen gezinnen apps, muziek, films, foto’s(!) en boeken onderling met elkaar delen. Hierdoor hoef je deze content maar een keer te kopen voor alle gezinsleden. Handig wanneer de kinderen ook een eigen smartphone hebben.
Hetzelfde geldt voor Family Library van Google. Ook hier kun je (betaalde) apps met elkaar delen. Onmisbare apps voor in een gezin met kinderen, want zo kun je op een makkelijke manier veel info delen en verzamelen zonder dat het veel tijd kost. En je leert meteen wat je allemaal moet instellen op de nieuwe smartphone van je kind.

Stocard app

Met deze app kun je al je klantenkaarten verzamelen en hoef je ze niet meer in een aparte portemonnee of houdertje met je mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een klantenkaart van de Hema of de Albert Heijn. Minder spullen in te sjouwen en meer overzicht!
En je kunt natuurlijk op meerder smartphones dezelfde (klanten-) kaarten invoeren in Stocard, zodat niemand de kaart meer vergeet en je sneller spaart voor bijvoorbeeld punten of iets dergelijks.

Bring Boodschappenlijst

De makkelijkste app om boodschappenlijstjes te maken met elkaar! Met 1 boodschappenlijst (of meerder als je wilt), waar ieder kan toevoegen wat nodig is. Overzichtelijk en heel makkelijk in gebruik!

Mam, de chocopasta is op! Zet maar in Bring! 🙂

Cozi Family planner

Een familieplanner, ik heb heel lang zonder gedaan. Dacht het zelf wel te onthouden. Maar nu de kinderen naar verschillende scholen gaan en activiteiten hebben, vergeet ik zo zoetjesaan toch een hoop.

Hoe fijn is de familieplanner van Cozi. Zo makkelijk en ideaal voor alle leeftijden (mits ze een smartphone hebben). Een fijn overzicht waar je zo kan zien hoe de dag of week eruit ziet. Of er afspraken gemaakt kunnen worden of dat er toch wat geschoven moet worden hier en daar. Werkt als een tierelier!

Homey

Klusjes in huis, ze zijn zelden allemaal te gelijk klaar. Maar je kunt wel met elkaar een slag maken. Voordeel is dat je huis sneller aan kant is en dat je kinderen meer verantwoordelijkheid leren. Je zou er zelfs een beloningssysteem tegenover kunnen stellen. Met de instellingen voor een portemonnee en de mogelijkheid om met doelen te werken is het een heel compleet systeem in 1 app.

Met een nieuw schooljaar, een nieuw schema en de mogelijkheden met de Homey app niet te lang wachten om te gebruiken! 🙂

Quostudio

Een heel handige app om de schermtijd van je kinderen veilig en evenwichtig te houden op elk apparaat is Quostudio. Het geeft bij ons de kinderen duidelijkheid in hun gebruik van smartphone en tablet.

Zo houd je je kind online veilig, Want het helpt je toezicht te houden(filteren, blokkeren en tijdslimieten) zoals jij dat wilt, het houd je je kind online veilig en het helpt je kind een gezonde relatie met technologie te ontwikkelen.

EHBO app

Zo fijn om deze app bij je te hebben. Hoe vaak ik al niet even iets heb opgezocht na een flinke val van een kind of een verwonding. Vaak weet je het wel (of niet) en helpt het je meteen aan de juiste informatie om de situatie goed in te schatten.

En weet ik meteen of ik zelf kan oplossen of naar de EHBO/ huisarts moet gaan.

FamilieAlbum

Met de FamilieAlbum app kun je op een prettige manier al je foto’s bewaren. Iedereen kan de foto’s zien (zelfs Opa en Oma als je ze uitnodigt) en eventueel een leuke comment op geven. Daarnaast kun je ze organiseren zoals je dat zelf wilt.

Bijvoorbeeld op vakantie, schooljaar of naam. Vervolgens kun je de foto’s ook meteen afdrukken. Werkt heel handig, zeker iemand die houdt van fotograferen als ik.

Je gezinsleven overzichtelijker en makkelijker met deze handige apps

Tot zover mijn tips voor handige apps om je gezinsleven wat overzichtelijker en makkelijker te maken. Mocht je zelf nog een goede tip hebben, laat deze weten dan weten in de comments.

7 handige apps voor op je smartphone mamameteenblog.nl

Plaats een reactie