Deze verschillende soorten douches zijn er

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

douches verschillende wooninspiratie mamameteenblog.nl

Een element dat in geen enkele badkamer kan ontbreken, is een douche. Douches zijn er om jezelf te kunnen verfrissen, om de dag goed te beginnen en/of om de dag goed af te sluiten.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd voor douches. Lange tijd kon je alleen voor een douchecabine of een douche met douchedeur kiezen. Dat is nu echter compleet anders. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een inloopdouche te kiezen. Of om voor een Sunshower te kiezen, waarmee je onder de douche van aangenaam infrarood licht geniet.

Doordat je uit meerdere soorten douches kunt kiezen, zou je een goede vergelijking moeten maken. Door deze vergelijking kies je vervolgens de perfecte douche voor in je badkamer uit.

Douchecabine

Eén van de meest varianten is de douchecabine. Dit is een cabine die van glazen wanden voorzien is. Sinds kort is het zo dat fabrikanten voor de wanden ook van kunststof gebruik maken. Als je een douchecabine met douchewanden aan wilt schaffen, moet je dus goed naar het materiaal kijken.

Waar je ook goed naar moet kijken, is naar de douchedeur. Waar wil je de douchedeur precies hebben? Naar wat voor soort douchedeur gaat je voorkeur uit? En van welk materiaal moet de douchedeur vervaardigd zijn? Uiteraard is het wenselijk dat de deur van hetzelfde materiaal als de douchewand is.

Inloopdouche

Wil je je badkamer op een stijlvolle en moderne manier inrichten? Dan is het min of meer logisch om voor een inloopdouche te kiezen. In zo’n douche loop je als het ware, waarna je van een heerlijke waterstraal geniet. Doordat je in zo’n douche kunt lopen, oogt een inloopdouche erg ruim. Een inloopdouche is dan ook in vooral grotere badkamers de beste keuze.

Klinkt een inloopdouche als muziek in de oren? Ook dan moet je goed naar de douchewanden kijken. Aan de ene kant moet je de douche in kunnen lopen, maar aan andere zijden heb je alsnog mooie douchewanden nodig. Doe daarom goed onderzoek naar de verschillende mogelijkheden op dit gebied.

Douchekop voor douches

Je moet niet alleen naar het soort douche kijken, maar ook naar het soort douchekop. Heb je het liefste een handdouche die je af kunt nemen? Of gaat je voorkeur uit naar een normale douchekop?

Deze twee variant douchekoppen zijn eigenlijk steeds minder populair aan het worden. De oorzaak hiervan is terug te vinden in de aanwezigheid van de regendouche. Met een regendouche geniet je van een heerlijke waterstraal; hier kom je direct van tot rust. De straal klettert heerlijk op je hoofd, waardoor douchen een gelukzalig moment is.

Spreekt een regendouche je aan? Kies bij voorkeur voor een inloopdouche met een regendouche. Dit is toch wel het toppunt van luxe, klasse en comfort.

Deze verschillende soorten douches zijn er mamameteenblog.nl
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie