zwembadmoeder-mamameteenblog

Zwemmoeder

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit blogje stond al een tijdje in de steigers, maar ter ere van lerarendag vorige week nu toch gepubliceerd. Sinds begin dit schooljaar heeft mijn oudste dochter Mylène zwemles op school. Elke vrijdagochtend loopt ze met haar klas van school naar het zwembad en weer terug. Dertig stuiterende kinderen in optocht in ongeveer 15 minuten lopen over straat richting het zwembad. De juf loopt mee en natuurlijk een zwemmoeder. En 1 van de eerste keren was aan mij de eer, ik mocht zwemmoeder zijn. De juf vooraan in de rij en ik achteraan in de rij.

zwembadmoeder-mamameteenblog

De taak van Zwemmoeder

Deze taak  van zwemmoeder had ik nog nooit eerder gehad en ik had er ook geen idee van wat het precies inhield. Maar de opdracht werd mij die bewuste ochtend helemaal duidelijk. Terwijl ik beneden in de hal van de school stond te wachten op de juf en haar klas, hoor ik de stem van de juf hoog verheven boven een heleboel pratende, lachende en gillende kinderen. Ah, dacht ik nog, de stemming zit er lekker in.

Na een paar minuten streng toegesproken te zijn door de juf kwam de klas uitgelaten naar beneden. Ze mochten naar buiten! De juf gaf mij een grote glimlach en ik dacht een glimpje dankbaarheid te spotten alvorens ze al de kinderen netjes twee aan twee in een rij plaatsten.

De taak voor nu was de rij te sluiten en te zorgen dat alle kinderen zonder kleerscheuren bij het zwembad zouden arriveren. Twee goed gebekte meiden claimden direct mijn aandacht. En ik merkte dat ik echt mijn best moest doen om de boel in de achterhoede onder controle te houden. De kinderen die hier liepen waren duidelijk wat gehaaider en wisten precies wat voor vlees ze in de kuip hadden. Deze onervaren zwemmoeder werd getest op haar geduld.

Met goede moed

Met goede moed en twee meiden aan de hand, dat stuurt namelijk beter, zette ik  er flink de pas in om de klas bij te houden. Ondertussen had ik een spelletje bedacht waarin de kinderen mijn voornaam mocht raden. En hield ik met een schuin oog de uitschieters van de rij in de gaten. Met het raadspelletje hield ik de gemoederen alweer snel 10 minuten bezig en nadat een slimmerik mijn naam had geraden en haar prijs opeiste ( ja, ik heb ze omgekocht), waren we alweer bij het zwembad.

Op advies van de juf werd ik in de meiden kleedkamer geplaatst en had ik de verantwoordelijkheid om de meiden in vier minuten zwembadwaardig te krijgen. Eerlijk, ik had niet gedacht dat dit mij zou lukken, maar de meiden werkten enorm mee en met hier en daar een helpende hand, stonden we in no-time te wachten op de badmeester.

Het echte werk voor de kids kon beginnen en ik mocht toekijken onder het genot van een bak thee en wat geklets met de juf.

Voordat ik het wist was mijn gezellige keuvelmomentje alweer voorbij met de juf en werden we richting de kleedkamers gestuurd. Al waar we in vier minuten weer aangekleed waren en richting de school liepen. Ook dit ging als een speer en voordat ik het wist liep ik weer achteraan in de rij met twee kinders aan de hand richting de school.

Dit keer met twee jongetjes aan de hand had, die stil en rustig waren en graag bij me liepen. Ze vertelden dat ze honger hadden en ik denk ook, gezien de bleke bekkies best een beetje moe. Zelfs ik was moe en ik had niet eens gezwommen. De juf bleef met een glimlach lopen en hield alles scherp in de gaten.

Petje af

Toen we bij school waren werd ik dag gezegd, en van mijn taak ontheven mocht ik weer huiswaarts. Richting mijn dochter, want zij was helaas ziek thuis bij papa.

En terwijl ik richting huis fietste besefte ik dat mijn respect voor het vak leraar of lerares weer was gegroeid. In de glimp van vandaag met de klas en de juf zag ik dat er zoveel meer bij komt kijken dan alleen maar lesgeven. Maar dat er ook een taak van zorg en veiligheid is. Iets wat ik wel weet, maar me nu meer dan ooit bewust van geweest toen ik met 30 stuiterballen op straat liep.

Petje af, voor al die juffen en meesters!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

3 gedachten over “Zwemmoeder”

  1. Wat handig dat er vanuit school zwemlessen worden georganiseerd! Toen mijn oudste dochter naar school ging was dat ook nog, maar ergens in groep 3 zijn ze wegbezuinigd.

    Zwemmoeder zijn lijkt me een pittige taak : )

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de blogger en de blog lisa in the sky 2 mamameteenblog.nl
De blogger en de blog: Lisa in the Sky

In dit artikel van de serie De Blogger en de blog leren we Lisa en haar blog: Lisa in the...

Sluiten