Wat zijn de voordelen van een massage?

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Voordelen massage mamameteenblog.nl

Veel mensen zien het als het ultieme gevoel van ontspanning: een massage. Wist je al dat een massage ook heel goed voor je is? Het heeft verschillende voordelen voor de gezondheid! Nóg meer reden dus om af en toe een massage te nemen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van een massage.

Minder stress, meer ontspanning door een massage

Het moderne leven is vaak behoorlijk stressvol. Daarom is het zo belangrijk om af en toe te ontspannen en tot rust te komen. Een massage helpt hier absoluut bij! Je zit namelijk even minder in je hoofd, maar juist meer in je lijf. En dat is precies wat je nodig hebt om te ontsnappen aan dat gevoel van stress. De aanraking helpt hierbij, maar ook de andere prikkelingen van de zintuigen. Zo ruikt etherische olie heerlijk, wat zelfs fijne geurherinneringen kan oproepen. Verder is een massageruimte vaak een prettige plek om te vertoeven, aangezien het een sterk kalmerende omgeving is. Het telt allemaal mee.

Even in een andere wereld

Vind je het moeilijk om de dagelijkse beslommeringen even te vergeten? Probeer dan eens een massage. De meeste mensen wanen zich echt even in een andere wereld tijdens de massage. Je hoeft nergens aan te denken. Sterker nog: het lijkt wel alsof je gedachtes worden uitgeschakeld. Geef je hier dan ook aan over. Je neemt echt even een moment voor jezelf. Dat pakt niemand van je af!

Goed voor de huid

Je huid heeft veel baat bij een massage. Een gezonde huid wordt namelijk bevorderd! Amandelolie is verzorgend voor de huid, want het verzacht de huid en verhoogt de elasticiteit ervan. Pijnlijke of stijve spieren worden weer soepel gemaakt. Met voedingsstoffen in de olie wordt de huid gevoed en kan de huid herstellen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de massagetherapeut een olie kiest die bij jouw huid past. De bloedcirculatie in je huid verbetert, wat zelfs kan maken dat je huid er mooier uit gaat zien. Ook je spieren, botten en organen profiteren hiervan. Je lichaam krijgt namelijk meer energie bij een goede bloedsomloop. Dit kan tevens de bloeddruk verbeteren.

Een massage is bevorderlijk voor het immuunsysteem

Massages zijn goed voor het immuunsysteem. Met name als je op regelmatige basis een massage neemt – denk aan iedere twee weken of eens in de maand. Hoe dit werkt? Door een massage verlaagt het stresshormoon cortisol. Ook maakt je lichaam meer witte bloedlichaampjes aan. Dit kan je immuunsysteem versterken, wat weer maakt dat je minder snel ziek wordt.

Positieve effecten in het dagelijks leven

Niet alleen het massagemoment is prettig, maar ook de effecten die je in het dagelijks leven gaat ervaren. We herhalen nog even: hier is met name sprake van als je regelmatig voor een massage kiest. Ben je een slechte slaper? Je slaap kan verbeteren: je slaapt sneller in en slaapt dieper. Dit komt door het stofje serotonine dat vrijkomt bij een massage. Ook endorfine komt vrij, wat één van de gelukshormonen wordt genoemd. Je kunt je dus vrolijker voelen en beter in je vel zitten. Spanningsklachten nemen af. Je maakt je minder druk. Tot slot: er wordt zelfs gesteld dat depressie minder kan worden door massage. Een héleboel voordelen dus!

Wat zijn de voordelen van een massage mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie