Onze eigen stakingsdag | Pyjamadag met tips

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

De maand november was echt een gekkenhuis en ik ben blij dat we nu in December zijn beland. Maar nu zo halverwege de maand, bekruipt mij het vermoeden dat er niet zoveel verschil gaat zitten tussen deze twee maanden. Tijd voor een pyjamadag. Nu de scholen weer een dagje dicht zijn voor een nieuwe stakingsdag, is het tijd voor onze eigen stakingsdag. 

pyjamadag tips Mamameteenblog.nl

Op mijn vorige bericht over een pyjamadag, kreeg ik veel reacties! Blijkbaar ben ik niet de enige die het lastig vind om een dagje geen structuur te hebben. Maar toch durf ik het wel weer aan: een pyjama dag. Tenslotte zijn we weer wat verder in de tijd en heb ik enorm veel ervaring op gedaan (kuch) en zelfkennis (kuch-kuch) om onze eigen stakingsdag tot een succes te volbrengen.

Dus bij deze: mijn tips voor de perfecte pyjamadag met kinderen!

  • Mijn meest ultieme tip is: bereid je voor! Zowel fysiek als mentaal.
  • Verzorg jezelf! Neem ‘s-morgens een douche, maak je op en trek je meest mooie en comfortabele pyjama aan. Wanneer je je fris en fruitig voelt, ben je mentaal vaak ook stuk flexibeler. Een eigenschap die je vandaag hard nodig gaat hebben.
  • Verzin van tevoren een paar bezigheden voor de kinderen. (schrijf het desnoods op) Het succes zit bij ons in de keuzemogelijkheden. Willen jullie nu eerst koekjes bakken en daarna lekker boven spelen of andersom? Speel ook even mee, ook al ben je niet zo’n moeder, het wordt enorm gewaardeerd en het helpt ze even op weg.
  • Leg aan de kinderen uit hoe de dag eruit gaat zien. Geef hierbij meteen aan dat je zelf ook een pyjama dag hebt, niet dat ze daar iets mee kunnen, maar klinkt wel lekker. Veel herhalen dus!
  • Zorg dat je genoeg voedsel in huis hebt! Denk aan gezonde dingen, maar ook de verwendingetjes. Hier in huis is de beker warme chocolademelk met slagroom een regelrecht feestje. Zo halverwege de ochtend of de middag een uitstekende manier om even dat neergaande lijntje op te trekken.
  • Probeer de tv zolang mogelijk uit te laten en de tablets opgeborgen. Eerst lekker spelen/ knutselen/ bakken etcetera, want als de televisie aangaat, is het moeilijker om daarna zelf het vermaak te vinden.
  • En dan volgt daaruit meteen de volgende tip. Heb een paar leuke kinderfilms achter de hand. Wanneer het echt even moeilijk wordt is dit de ultieme manier om even een break te hebben.
  • Mocht er binnen ineens de suffigheid toeslaan, ga dan gewoon naar buiten. Over de pyjama’s de laarzen aan, een extra vest aan, een warme jas en op weg naar de speeltuin! Al is het maar 10 minuten, het breekt even de sleur en geeft meteen weer energie om binnen iets leuks te gaan doen.

Supertip: Pak de tussen de middag pauze aan als een manier om lekker te gaan picknicken ergens in huis. Kleedje op de grond en dienblad mee en alles smaakt ineens een stuk lekkerder!

Supertip 2: Ga ‘s-avonds niet koken, maak er maar een P-dag van (patat, pizza/ pasta of pannenkoeken), want je zult kapot zijn. 🙂

Pyjamadag geslaagd?

Dus is de vraag, is onze pyjamadag geslaagd? Hebben we het overleefd? Of heeft mama nu een eigen stakingsdag nodig? Ik moet zeggen, mijn tips werken niet altijd allemaal, maar mijn kinderen zijn echt superblij! Vakantie voor de kinderen is voorlopig nog geen vakantie voor mij, of een weekend of een pyjamadag. Niet meer zoals vroeger, toen ik alleen mijzelf hoefde te vermaken.

Maar wanneer ik op de grond zit te picknicken met mijn kroost of we drinken warme choco met slagroom en zelfgebakken koekjes in letters, dan kan ik toch wel super genieten. Mijn ontplofte huis komt morgen wel weer aan de beurt en mijn eigen pyjamadag komt wel weer.

Voor nu maken we herinneringen die niemand ons meer afpakt!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.