pyjamadag met tips mamameteenblog

Onze eigen stakingsdag | Pyjamadag met tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De maand november was echt een gekkenhuis en ik ben blij dat we nu in December zijn beland. Maar nu zo halverwege de maand, bekruipt mij het vermoeden dat er niet zoveel verschil gaat zitten tussen deze twee maanden. Tijd voor een pyjamadag. Nu de scholen weer een dagje dicht zijn voor een nieuwe stakingsdag, is het tijd voor onze eigen stakingsdag. 

pyjamadag tips Mamameteenblog.nl

Op mijn vorige bericht over een pyjamadag, kreeg ik veel reacties! Blijkbaar ben ik niet de enige die het lastig vind om een dagje geen structuur te hebben. Maar toch durf ik het wel weer aan: een pyjama dag. Tenslotte zijn we weer wat verder in de tijd en heb ik enorm veel ervaring op gedaan (kuch) en zelfkennis (kuch-kuch) om onze eigen stakingsdag tot een succes te volbrengen.

Dus bij deze: mijn tips voor de perfecte pyjamadag met kinderen!

  • Mijn meest ultieme tip is: bereid je voor! Zowel fysiek als mentaal.
  • Verzorg jezelf! Neem ‘s-morgens een douche, maak je op en trek je meest mooie en comfortabele pyjama aan. Wanneer je je fris en fruitig voelt, ben je mentaal vaak ook stuk flexibeler. Een eigenschap die je vandaag hard nodig gaat hebben.
  • Verzin van te voren een paar bezigheden voor de kinderen. (schrijf het desnoods op) Het succes zit bij ons in de keuzemogelijkheden. Willen jullie nu eerst koekjes bakken en daarna lekker boven spelen of andersom? Speel ook even mee, ook al ben je niet zo’n moeder, het wordt enorm gewaardeerd en het helpt ze even op weg.
  • Leg aan de kinderen uit hoe de dag eruit gaat zien. Geef hierbij meteen aan dat je zelf ook een pyjama dag hebt, niet dat ze daar iets mee kunnen, maar klinkt wel lekker. Veel herhalen dus!
  • Zorg dat je genoeg voedsel in huis hebt! Denk aan gezonde dingen, maar ook de verwendingetjes. Hier in huis is de beker warme chocolademelk met slagroom een regelrecht feestje. Zo halverwege de ochtend of de middag een uitstekende manier om even dat neergaande lijntje op te trekken.
  • Probeer de tv zolang mogelijk uit te laten en de tablets opgeborgen. Eerst lekker spelen/ knutselen/ bakken etcetera, want als de televisie aangaat is het moeilijker om daarna zelf het vermaak te vinden.
  • En dan volgt daaruit meteen de volgende tip. Heb een paar leuke kinderfilms achter de hand. Wanneer het echt even moeilijk wordt is dit de ultieme manier om even een break te hebben.
  • Mocht er binnen ineens de suffigheid toeslaan, ga dan gewoon naar buiten. Over de pyjamas de laarzen aan, een extra vest aan, een warme jas en op weg naar de speeltuin! Al is het maar 10 minuten, het breekt even de sleursfeer en geeft meteen weer energie om binnen iets leuks te gaan doen.

Supertip: Pak de tussen de middag break aan als een manier om lekker te gaan picknicken ergens in huis. Kleedje op de grond en dienbad mee en alles smaakt ineens een stuk lekkerder!

Supertip 2: Ga ‘s-avonds niet koken, maak er maar een P-dag van (patat, pizza/ pasta of pannenkoeken), want je zult kapot zijn. 🙂

Pyjamadag geslaagd?

Dus is de vraag, is onze pyjamadag geslaagd? Hebben we het overleefd? Of heeft mama nu een eigen stakingsdag nodig? Ik moet zeggen, mijn tips werken niet altijd allemaal, maar mijn kinderen zijn echt superblij! Vakantie voor de kinderen is voorlopig nog geen vakantie voor mij, of een weekend of een pyjamadag. Niet meer zoals vroeger, toen ik alleen mijzelf maar hoefde te vermaken.

Maar wanneer ik op de grond zit te picknicken met mijn kroost of we drinken warme choco met slagroom en zelfgebakken koekjes in letters, dan kan ik toch wel super genieten. Mijn ontplofte huis komt morgen wel weer aan de beurt en mijn eigen pyjamadag komt wel weer.

Voor nu maken we herinneringen die niemand ons meer afpakt!

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
koken met kinderen mamameteenblog
Lekkere hapjes om zelf te maken met je kinderen

Wat is nu leuker om thuis op een vrije middag samen met je lekkere hapjes te maken? Hier zijn een...

Sluiten